Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz Dreadloord #118847 üzenetére
Ha videót is kaszabolsz akkor 512 azért nem árt. Annak ellenére is hogy nyilván nem 8K RedRAW TDI AMG M-Series (kihagytam valamit? ) lesznek a kis céges prezik. A 8-16GB-n annyit (! nyilván jobb lenne de annyival amennyivel többe kerül) nem profitálsz az említett felhasználás mellett. Szóval én M2 - 8GB -512 kombót venném.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
TigerCat
nagyúr
Mac-en az Excel messze nem ugyanaz, ezt azért próbáld ki előtte. Sokat használom, de lassabb és bugosabb mint Windows-on. Pl. újabban megnyitást követően a CMD+F keresés nem működik, csak második próbálkozásra. De azért előtte eldobja a fókuszt is, biztos ami biztos. Rém idegesítő.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
lugosi
MODERÁTOR
Én ellenben a többiekkel a belső tárhelyre nem adnék plusz pénzt, hanem én pl. megoldottam egy külső ssd-vel (azaz kettővel, mert az egyik a time machine, a másik a háttértár). Vettem egész jó áron egy 2 TB-os transcendet, ha videókkal kell valamit csinálnom akkor azon csinálom, nem a belső tárhelyen. Nekem személy szerint nem tűnt fel hogy lassú lenne, bár biztos az, csak így ha jól emlékszem fejből olyan 60e körül megvolt a +2 TB, ha pedig belső tárhelyet szerettem volna ennyiért azt meg se merem nézni, hogy mennyi lett volna. Azon kívül így a tárhelyen lévő cuccok a gép hordozása nélkül hordozhatók. Szóval ez is egy szempont.
-
veterán
válasz Dreadloord #118887 üzenetére
Itt találod: link
-
addikt
válasz Dreadloord #118896 üzenetére
Hogyan szeretnél windows programokat futtatni?
Ha nem multicam videó és nincs agyon transzfolmálva, akkor elég lesz a 8GB ram is, mondjuk 3 év távlatában már nem biztos, hogy elég lesz a fullhd, lehet 4K lesz az “elvárás”.Windows csak arm fog menni, amihez érdemes ellenőrizni, hogy a kívánt program fut-e rajta.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
patyil
tag
válasz Dreadloord #118896 üzenetére
Hol vennéd a gépeket?
CTO M1 air vagy M2 air 16gb rammal nem futja ki még mindig olcsóbban mint a pro m3?
A videót tudod külső tárhelyről is vágni igaziból, elég gyors USB 3 SSD-k vannak a gyári SSD bővítéshez képest aprópénzért. -
aktív tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Dreadloord #119122 üzenetére
Nem érdemes, semmit nem fogsz látni belőle.
W | W | H | W | W | W | H
-
M1995
aktív tag
A magyar billentyűzet sajnos nem jó. Shift + 8 lenne a csillag angol billentyűzeten, azon a többi jel elérése is kényelmesebb:
Magyaron ujjtorna kell. Szerintem ez már örök rejtély marad, hogy miért alakult így. Amerikai Apple ráhagyta a magyar forgalmazóra "ti tudjátok" alapon a szitázást? És akkor születtek ilyenek, hogy a Q betűnek van kukaca, akkor legyen ott a kukac jel (option + Q) csak mivel a cmd + Q pedig bezárja a programot, nem túl szerencsés így. Nem nagyon gondolták át. -
blakey
titán
Saját magad is készíthetsz billentyűzetkiosztást vagy letöltesz egy meglévőt, esetleg módosítod. Saját szokásaim szerint módosított billentyűzetkiosztást használok nagyon hosszú ideje, Ukelele segítségével módosítottam. Nálam pl. option+2 a "*".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
Nekem is 14" M2Pro MBP-m van, alapbeállításon használom, nem érdemes fönnebb vinni. A beállított érték egyébként egy logikai (a programok által "címezhető") felbontás, nem jelenti azt, hogy nem használná ki a képernyő natív felbontását. Írtam erről már itt kétszer is (emlékeim szerint pont ebben a topikban) eléggé részletesen, hogy hogyan működik, ha van kedved és türelmed elolvasni, keress rá, de a lényeg: nem kell fennebb állítani, a legtöbb esetben nem lesz "jobb", csak kisebbek lesznek a betűk (ez persze lehet cél, bár szerintem így is elég kicsi az a kijelző, és persze a betűk is )
-
veterán
Szia, én 1800x1169-ben használom a M3-as 14"-os macbookomat (most ismerkedünk még csak 1-2 hete...)
amúgy a rejtett gombokkal nem lenne gond ha normálisan rá lenne szitázva a billentyűre, hogy hol mi van ... amúgy marad a megszokás
-
herdsman12
őstag
válasz Dreadloord #119135 üzenetére
-
herdsman12
őstag
válasz Dreadloord #119138 üzenetére
Itt egy példa a Safari (Command - Q) megváltoztatására. [link]
-
herdsman12
őstag
válasz Dreadloord #119142 üzenetére
Van egy csomó írás a weben a MacOS billentyűparancsokról és sehol nem firtatják az univerzális megoldást, ezért gyanítom, hogy nincs is ilyen.
Gondolom akiknek fontos, azok megtanulják. -
rjg
őstag
válasz Dreadloord #119142 üzenetére
A 119128-ban már megkaptad a választ blakey-től.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Eszleny
aktív tag
válasz Dreadloord #119254 üzenetére
A Kijelző beállításoknál a skálázás pont ezt csinálja. Ott válaszd ki a 1440p-t. Ilyenkor 2880p-n renderel a rendszer és ezt skálázza vissza 2160p-re.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Dreadloord #119527 üzenetére
Szerintem az M1et kivezetik, az M2 lesz a "kapudrog" mondjuk az előbbi ársávjában. Pletykák már vannak, hogy tavasszal jöhet az új széria.
B.Cs.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 36GB/512GB SSD Magyar bille Azonnal átvehető.
- AKCIÓ MacBook Air retina 13" 8C / 7C / 16 GB RAM / 1TB SSD / Magyar
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Air Retina 13" M1 8C / 8C / 8 RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest