- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
a PS-t sajna rendszeresen eltolják a fejlesztői....
Nekem meg időnként elveszi a tool bekapcsoló lehetőséget. Mindegy mire kattintok, sima kurzorom marad és természetesen használni se tudom őket olyankor. be kell zárjam teljesen és ujra nyitni.
Anno VM-ben nem engedtem frissülni a 2017es verziót. Azzal sose volt gondom. -
Lall
veterán
Ugyan ezzel a metódussal dolgozom (file ráhúz ps megnyit) nálam a kis csóró Air-en hibátlanul működik. AI-t használok még, azzal sincs gond. Egy jó ideje fullos előfizu van, régebben rápróbáltam a virágboltosra, de az tele van bug-al. Nem tudom nálad melyik fut a kettő közül.
-
blakey
titán
Az van, hogy most kipróbáltam néhány csomagolást, címkét amit illustratorban készítettem és nem volt ilyen gondom így nem tudom, hogy mi okozhatja. amúgy mintha korábban már beszéltünk volna arról, hogy az Adobe cuccai egyre szarabbak, de szerencsére ilyen jellegű problémám még nem akadt. az is igaz, hogy nekem nem szükséges ilyen műveleteket végeznem, nem nyomdában dolgozom (mintha ott dolgoznál) így nálam ezek a dolgok nem jönnek elő, de néha érdekes dolgok történnek 1-1 frissítés után.
-
jegesib
aktív tag
persze, ettől még fizikai felépítését tekintve a pro hűtése sokkal hatékonyabb jobb konstrukció mint az airé. Ha úgy tetszik a hatásfoka lényegesebb jobb, ez független attól h mi kell az airbe vagy mi nem. Továbbra is tartom h semmi értelme a srácnak fallba verni a fejét h vmit benézett vmit a kisebbik pro hűtésével... Nem is értem mit kell itt magyarázkodnom, ne az egyetlen hozzászólást olvasd el hanem a láncot...
-
Simán mint fájlkezelő, tallózod. Jobb gombbal megosztás. Mi kell még? Ezek szerint neked csak az online elérésre van szükséged. Azt nem használom, de szerintem ezt böngészőben a legegyszerűbb, vagy van saját appja a Dropboxnak, ha azt állítod be Finder helyett, az elég jó.
-
hszilard666
veterán
Szerintem nem sokan tudják a választ, csalódottságomban fogalmaztam meg a költői kérdést
vasi89:
Nem lesz egyszerű dolgod a kijelzővel. Ismerősöm szénné kopott kijelzőjét nem volt hajlandó cserélni a gyártó mivel fehér háttérnél nem látszik rajta a folt. A vicc az hogy soha nem láttam olyan staingate es gépet, aminél a kopás befolyásolta volna a színalkotást. -
galaxys80
veterán
És ezzel nincs is semmi gond.
Lehet ebből összeesküvést és hisztit csinálni csak felesleges.
Más márkánál meg kikapcsol 40%-nál ha kuka az akku.Vadászcsiga
Amióta ismerlek a fórumon mást nem csinálsz, mint a frissítések ellen ágálsz és fikazod az Apple-t. Szerinted ő maga a sátán aki direkt tönkreteszi a készülékeit. Rohadt fárasztó.
Elképzelésem sincsen minek akarsz Mac-et venni. -
joey04
titán
Ügyesen kivágtad a kommentből a részét, holott utána ott is van a magyarázat. Tényleg rohadt unalmas, hogy az egész fórum azzal van tele, hogy jaj, nekem 3 hónap után már 2%-ot esett, pedig a másiknak 4 hónap után is 100, vajon gariztassam-e, stb. Mellesleg ez nem csak ezért rossz, hanem maguknak a parázó usereknek is, hiszen állandóan ezt nézegetik ami frusztrációt okoz, ami lényegében a felhasználói élmény rovására megy. Extraként még minimálisan gyilkolja is a telepet, hiszen ha minden nap eltölt ezzel fél percet, hogy elnavigál ebbe a menübe ellenőrizni, az napi fél perc fölösleges terhelés, fölösleges bekapcsolt kijelzőidő.
-
jegesib
aktív tag
jah mondjuk sokkal kellemesen andoroidon, h gyakorlatilag nem frissítenek a gyártók OS-t, az nem tervezett avultatás, meg ők nem is hazudoznak... Ezek ilyen lószemüveges tévhitek h egyik jobb mint a másik, ideális világban nincs ilyen, de nem idális világot élünk, wake up. Vagy te azt várod h majd kikommunikálják, h mostantól új hw-t kell venned, akkor nem háborognál? utopia, akkor meg az lenne a baj...
-
bmakszim
senior tag
Fogalmam nincs, hogy működik a Photoshop, de a videotartalmakat nem nagyítja fel, azokat pixelpontosan játssza le. De gyanítom a photoshop-ban szerkesztett képek pixeleit se 4x-erezi, ha 100%-ra nagyítod.
Nem a UI-ról volt szó.
Egy 720p film, IINA-ban 100%-ra nagyítva a képernyőm 1/4-ét foglalja el, ha a "hasonlít ehhez: 1280x800"-as méretezést választom ki. -
bmakszim
senior tag
"Mivel a skálázott 4k kijelzőn Full HD-vel megegyező "mennyiségű" információ jelenik meg"
Ez nem igaz.(#85033) trobi28 Kizárt, akkor kevés volt hozzá a sávszélességed. 7. gen óta az Intel iGP-ben van vp9 dekóder, amihez Windows-ban van driver, míg macOS-ben nincs.
(#85035) brickm Itt most csak youtube-ról van szó. Valszeg a Dell-ben az i3-as 6. gen, vagy régebbi volt (lásd fent). Az, hogy "i3", kb annyi jelent, hogy "3-as bmw". Attól az még lehet a legújabb, de lehet egy 30 éves típus is.
A 4k, amit vágsz, azért nem akad, mert h264 kodekkel tömöríted, amihez van hardveres gyorsítás a grafikus processzorodban és driver is van hozzá macOS-en. Próbáld meg ugyanezt h265-tel! Vagy játssz le legy 4k youtube videót Chrome-mal! -
CharlieDrop
veterán
mint ma a nagyobbik gyerek angoltanerője elküldte a leckét fotózva, az hagyján, hogy nem csak a feladatot fotózta, de még a körülötte lévő dolgokat is de 15K a kép, és ez egy keresztrejtvény lenne...
Én csak hobbiból tolok képszerkesztést és elég jó a Pixelmator Machine Learnining képátméretezője, de az a szó, ami csak egy pixelhalom volt, na azt találhattuk kiMég jó, hogy nem plakátra kellett
-
blakey
titán
Jaj ne gyere ezzel, rengeteg anyagot csinálok, elválasztások manuálisan történnek kisebb kiadványok esetében, könyvet nem tördelek, nem is szeretném csinálni, bár volt benne részem, az egy másik történet. Nem tudod mit csinálok és nem is reklámozhatom viszont garantáltan találkoztál a munkáimmal bárhol is vagy a világon, több tízezer anyagot csináltam, mind hiba nélkül kerülnek leadásra, mert csak így lehet megmaradni, a nyomdába utánam nem dolgoznak a srácok, mert a leadási részét is megtanultam.
Ahogy látom, nyomdában dolgozol, legalábbis az írásod arra utal és leginkább szöveg tördeléssel foglalkozol, na én kb. mindent csinálok, kivéve a weboldalak összerakását nem vállalom, mert arra már tényleg nem lenne időm.
Mert nincs annál rondább, mint amikor a folyó szövegből hiányzik az elválasztás. Még életemben nem láttam ilyen regényt... - ez így van, de az én munkáimban nem találsz ilyen ordító hibát, én még tanultam a szakmát és nem internetről alapoztam.A félreértés elkerülése végett: én örültem volna, ha az Affinity csomag nekem beválik, és hozza a neten, youtubon előadottat, hisz akkor az évi többszázezer forintos előfizetést ki tudnánk váltani egy egyszeri 25-50 ezer forinttal. De ehhez még sajnos nagyon kevés. - nekem a Photo bevállt, a Designer csak akkor ha nem kerül továbbküldésre a szerkeszthető anyag, a Publishert nem használom, de mint írtam, nem használhatatlan, a szóval van bajom, nem azzal, hogy nem tudsz mindent megoldani a megszokott módon, a Quark is más, mint az indesign, az előbbit még mindig jobban szeretem ha szöveges anyag összerakásáról van szó. Egy egyszerű anyagot a Documents-el is össze lehet rakni, nyilván, ahogy írtad, egy könyvet nem, mert ott már nagy segítség az adott nyelv ismerete a program által, helyesíráa, elválasztás. Minhármat megvettem és ha van rá alkalom akkor próbálgatom, tanulgatom, én nyitott vagyok rá.
Nagy kedvencem, amikor ügyfél küld fotót. Vagy 100KB, kb 500 pixel, de egy A0-ás plakátra szeretné rakni. Ilyenkor ha elmagyarázom neki, hogy ez kicsi, alacsony a felbontása, akkor elküldi ugyanazt, csak Photoshopban felnagyítva...
Ilyenkor általában feladom. - van olyan is amikor a nyomdából küldenek egy anyagot, hogy belenyúltak és így is küldjem el, psd-ben küldik de flatten-elve.
Mondom oké, de akkor "dugd fel magadnak", mert újra meg kell csinálnom, kár volt a többszázmegás psd-t így elküldeni, szóval a nyomdákban is előfordulnak érdekes emberek.
-
CharlieDrop
veterán
-
blakey
titán
Most én ebbe nem akarok belemenni, egyrészt írtam, hogy a Publisher a leggyengébb láncszem. Egyébként az elválasztás nálam minden programban ki van kapcsolva, saját magam csinálom ha épp arra van szükség, mert az is hibázik, tartom, hogy nem alkalmatlan csak épp egyelőre gyengén szerepel.
PDFelement teljesen jó és helyettesíti az Acrobat-ot, PDF-et meg lehet normálisan is készíteni a programok alól és még online is, csak épp a megfelelőt kell választani. Azért van jónéhány év mögöttem, hogy tudjam mit hol találok és milyen. Acrobat nagy sz@r lett, sajnos.
-
blakey
titán
Én nem azt mondanám, hogy alkalmatlan, mert szerintem qrva jók viszont ha olyan anyagot kell készíteni amit tovább kéne küldeni akkor sajnos nem jó, mert még nem tudják ugyanúgy vagy ugyanazt, mint a megszokott programok és a mentés sem olyan. A Publisher pont a gyengébbik programjuk önmagában teljesen jó, a Photo szerintem qrva jó irányba halad, rugalmassabban kezeli a dolgokat, 3D-s effektek is jobban működnek, sokminden jobb, mint PS-ben, de még mindig vannak dolgok amiket meg kell oldaniuk. A Designer is nagyon jó, de az még nem tud kezelni olyan illustrator effekteket amire azért szükség lenne. Én megvettem mind a hármat és amikor nincs szükség továbbküldeni a szerkeszthető anyagot vagy csak a végtermék kell akkor Affinity-ben készítem, leglább megtanulom a kezelését, mert sokminden más logika alapján történik. Szerintem nagyon jó programok lesznek, szeretném azokat használni, mert az Adobe szerintem qrva drága, Acrobat-to például teljesen qkáztam.
(#84601) Alex91
Profi munkára nem annyira jók és ha szerkesztésre tovább kell küldeni akkor nem tudják használni, bizonyos effekteket másképp kezelnek, mint az Adobe programok. Ha ezeket összecsíszolják akkor nem lesz gond. Addig is lehet használni, mert önmagukban jók csak manapság már ezeken a dolgokon túlnött az "ipar", az igény, de még elég új programok és folyamatosan fejlődnek. -
TBMC
addikt
hihetetlen, komolyan...
muter mac minijével is volt ilyen probléma, kb 2 hónappal ezelőtt. 2018 cto mac mini. mindenét kicserélték már, de tényleg, mert ráadásul ismerős cserélte, minden dokumentálva, aprben, és folyton újraindúlt reggelre, ugyan ezen hibával. plsz azon még catalina sem volt
már nekik sem volt semmi ötletük, míg végül komplett gépcsere nem történt, azóta nincs ilyen probléma.
remélem az rmbproval nem ez lesz, mert egy fél napot sem bírok ki gép nélkül, és jelenleg nincs B gépem sem. de ez is egy vicc, hogy folyton kell egy backup gép..ami ráadásul bírja a strapát
-
blakey
titán
Csakhogy nem kötelező frissíteni, főleg ha nincs semmi gond az OS-el és semmi sem hiányzik, 2-3 évig nyugodtan lehet használni. Persze van aki naprakész akar lenni, de az kockázatos, munka miatt megtanultam kivárni amíg a rendszer kiforrja magát, feltéve, hogy nagyon akarok valamit abból a rendszerből, volt, hogy 3 évig használtam egy OS-t és nem volt gondom. Harmadik féltől származó hibák miatti OS összeomlás meg nem kizárólag a gyártó hibája, elég sokszor a program készíti is képtelenek normálisan összedobni a programjukat, lásd Adobe cuccai amik néha elképesztően rosszul sikerülnek..
-
<Lacy85>
addikt
Úgy értettem, hogy eddig nem befolyásolta.
Nem igazán kell naponta figyelniük az árfolyamokat, mert alapból tesznek rá valamennyit árfolyamkockázat címen. USD->EUR váltásnál is, plusz EUR->HUF-nál is.
Ezért került anno az 1000$-os random mobil 335 ezerbe, a szintén 1000$-os iPhone meg ~400 ezerbe. -
brickm
őstag
persze. Az egy mezei EEPROM, vagy I2C vagy SPI adatvonallal. Egy 500forintos ATMEGA328-p -vel bármit beleírsz. A macbook töltőjének fejében meg parazita tápos egy vezetékes eeprom van, az vezérli a ledet is. én egy stm32es cpu-val írtam bele amit akartam. Most ha feltöltött a gép kikapcsolja a LED-et. Tök menő, csodájára járnak az ismerőseim.
-
blakey
titán
Jelenleg nincs iOS eszközöm de fiók hozzáadása nélkül nehéz lesz beállítani bármit is. A Mail, Naptár beállításainál is érdemes körülnézni. Egyébként én a "cross-platform" miatt a Gmail-t használom, Naptárba meg külön hozzá van adva a gmail-es címem, így pl. amit droidon módosítok az a Catalina naptárában is módosul.
-
cigam
titán
imap vagy pop3 van beállítva?
Nálam is jelzi hogy jött levél, de amint megnyitom elkezd szinkronizálni, és rendben frissülnek a levelek, és azok állapota az asztalin módosult beállításokra. Vagyis ha már elolvastam, olvasottá válik, ha töröltem a telefonon is törlődik a levelek listájából.Nem lehet hogy valahol ki van kapcsolva az iCloud használata? Mindig van adatkapcsolata a készüléknek?
-
tuzpenge
őstag
A bajom az hogy én meg hiába indítom el / lövöm ki és indítom újra az emlékeztetőt akkor sem szinkronizálódik a gép a telefonnal és fordítva sem. Lehet hogy én nem állítottam be valamit, vagy valami más van, ezért is tettem fel a kérdésem. Minden más jól működik, szinkronizálódik (bár most hogy mondod a naptárat nem is néztem. Na majd meglesem azt is). De pl a jegyzetekkel semmi gond nincs.
-
bmakszim
senior tag
Azért ez így nem teljesen igaz. A kifelé fújó venti alacsony nyomást hoz létre belül, ami valamennyire elősegíti a levegő áramlást. Vagy a PC-k gépházaiban lévő ventiknek sincs értelme, mert nincs előttük hővezető cső?
Nem a legeffektívebb megoldás, tény, de jobb mint a semmi.
Egyébként a Surface Pro-ba ennél magasabb fogyasztású (és hőtermelésű) processzorokat raknak teljesen passzív hűtéssel, még csak egy nyamvadt ventilátor sincs a gépházban.
-
blakey
titán
Én is Netscape-el kezdtem, aztán Firefox, Safari mindig ott volt, mint opció és mai napig párhuzamosan frissítem a könyvjelzőket stb., mert már volt rá példa, hogy a másik böngésző behalt, 3 hete a Chrome amit egy ideje elsődleges böngészőnek használok a különböző platformok miatt. Jól jött, hogy minden megvolt a Safariból így elég hamar visszaállítottam a Chrome-ot, szóval én az utóbbit használom jónéhány éve, valahogy ez működik a legjobban a különböző platformokat is figyelembe véve. Megszoktam, bár néha gondolkodom, hogy Firefox vagy Opera is jó lenne, hogy egy kicsit újítsak.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!