- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nnobi
tag
válasz
Parson #41198 üzenetére
Szia ha tudod nélkülözni a retina kijelzőt , bár ha az ember sokat nézeget ilyen kijelzőt nehezen vesz mást , de nálunk is a páromnak 13 air van és neki bőven elég persze a kijelző kicsit gyengébb mint az én 15 pro-m nak de nem is kerül annyiba. a 12 macbook az egy csatlakozójával szerintem gyengébb hardverrel és jóval drágábban, bár szebb dizájnnal ,alul marad a 13 airrel szemben és az új airekben 8 gb ram van. pároméban még csak 4 .
És a kijelzője az air-nek még igy is szebb mint sok konkurens netbooknak.
-
Parson
addikt
sziasztok,
miért érzem úgy, hogy aktuális termékek közül a legnagyobb Macbook Air jobb választás a legnagyobb Macbook-nál, ha a kepernyöfelbontástól eltekintünk?
Valaki cáfoljon meg pls, vagy magyarázza el nekem.
iPod, iPhone-okon kivül nem nagyon van még apple cuccom, most viszont kellene egy új notebook, és nem akarok windows-zal szivni, azzal van dolgom igy is eleg.
Full hétköznapi használatra kell, semmi mérnöki, semmi egyéb munka, max Internet, Google Drive hasznalat, tablazatkezeles, öneletrajzmodositgatas, banki müveletek, stb, total eröforrásigenytelen feladatokra amolyan kis kliens gepnek egy otthoni környezetbe, NAS-on tarolt cuccok melle. Esetleg neha mesenezesre a gyereknek, ha epp mobil megoldas kell... -
Black Dragon
addikt
válasz
lugosi #41174 üzenetére
M3, de szerintem teljesen rendben van így is a gépnek a teljesítménye, a mindennapi használathoz nekem bőven elég, és elég gyors is. Nyilván az M5-ös proci gyorsabb, és nagyobb a tárhelx is, de ott azért van még egy 100 ezres ugrás, ami nem feltétlen éri már meg.
Talán egyébként érdemes lehet megvárnod az év végét, akkor jön ki elvileg az új pro széria, talán frissített desginal, egyben hardveresen, az talán eldönti a mérleged állását, már ha tudsz várni kb októberig.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
T_Stark #41195 üzenetére
Akkor hajrá! Nálam is általános használatra van 4 GB, sok tabnál szeret kifagyni a Safari, de az amúgy is viccesen sokat fogyaszt ElCap alatt... Yosemite alatt kiváló volt mondjuk, talán Sierrára kikalapálják. De ezen kívül nincs nagy baj vele, SSD mellett repül a rendszer - az meg nálad amúgy is adott lesz.
Imádni fogod, nagyon jó kis mindennapi gép az Air, főleg annyiért.
-
Ragnar95
félisten
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Black Dragon #41129 üzenetére
Hát, nekem is az az álom most... májusban volt itthon néném, áthozta magával belőni a VPN-t meg ilyenek, de egyszerűen nem tudok beleközni hogy mennyire praktikus és csodálatos az egész. Oké, a billentyűzet egy fillért nem ér, de talppal gyönyörűen elterül az épített mechám rajta, ami amúgy is szinte mindig jön velem... de ettől függetenül kiváló útitársnak tűnik, ha nekem elég lenne esetleg valamelyik következő generácó fotószerkesztésre akkor váltaná is a mostani monstrumot.
-
madle
őstag
válasz
mazsidrazsé #41184 üzenetére
Nálam is jelentkezett, kategóriák között nem lehet váltani, és keresést szűrni az oldalukon Safariból. Viszont az oldalak között lehet görgőzni. Chrome-ban szintén tökéletes volt.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Itt teljesen jó.
-
kiszi07
senior tag
válasz
Nálam működik, töröld ki az előzményeket.
-
mazsidrazsé
csendes tag
Sziasztok,
Aki Safarit használ, megnézné, hogy tudja-e használni a Jófogást.
Chrommal működik, viszont ha Safarival használom nem megy.
Bármire kattintok nem történik semmi. (Tegnap óta van ez)
Csak nálam rossz vagy mindenkinél?Előre is köszi.
-
Imy
veterán
Ha újraindítom a gépet, akkor hogyan lehet megakadályozni, hogy ne induljanak el a leállítás előtti alkalmazások?
-
kiszi07
senior tag
Hogy lehet azt megoldani, hogy windows alatt lássam a külső merevlemezt, amit os x-en formáztam le ? Bedugom a gépbe - felismeri, de nem tudom olvasni-írni.
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Általános felhasználásra, főleg netezős, filmezős gépnek szeretnék egy 13"-os MacBookot, használtan.
Nem kell a legújabb nyilván, de azért legyen benne tartalék is, nem akarom hamar cserélni.Ahogy nézegettem, 2012-es és attól felfelé az Air és a Pro is megfelelne nekem, talán a vékonysága miatt az Air felé hajlok kicsit jobban.
Mennyiért érdemes manapság az ilyen gépeket (2012-13-14 Air/Pro) megvenni? Csak magyar billentyűs, hibátlan gépben gondolkodok.
Mire kell figyelnem? -
Imy
veterán
válasz
lugosi #41174 üzenetére
Én kezdetnek egy 13" Air-t vettem, majd 2 hét múlva eladtam és vettem egy 13" MPR-t (2015.12).
Akksi és súlyban nincs nagy hátránya a Pro retinának. Teljesítményben sokkal jobb, illetve a retina kijelző sokkal szebb. Igaz az Air kijelzője más notebookhoz képest gyönyörű.Itt a hardveraprón pár hónapos gépeket jó áron ki lehet fogni, új áruknál 50-100e-el olcsóbban. Én is itt találtam.
-
válasz
Az M3 vagy az M5?
Nagyon tetszik nekem is az a gép, csak állandóan eljutok odáig (tudva, hogy alapvetően nem egymás konkurensei), hogy az M3-as áráért megkapom akcióban a 13"-os prot, ugyanúgy 8/256.
Aztán elolvasok egy tesztet és azt írják, hogy az M5-ös észrevehetően gyorsabb, és abban 512 az SSD... És mindig elbizonytalanodok.Az utóbbi időben már többször nekifutottam gondolatban lejátszani, és állandóan ezek között pattogok: 13-as air (olcsó, könnyű, jó akksi; gyenge kijelző), 13-as pro (erős proci, jó kijelző, nehezebb), 12-es Mb (könnyű, hordozható, jó kijelző, portok hiánya, drága).
Az air egyre inkább kieső, inkább ez egy mbp-mb meccs.
-
Ragnar95
félisten
Kellett itt az ördögöt festenetek a falra, mostanra nekem se jók a FB értesítések.
Van egy olyan sejtésem, hogy a FB maga változtatott valamit a push értesítéseken és ez okozza a hibát, mert a gépen semmi változás nem történt, szóval kicsi az esélye, hogy az OSX legyen a hibás. -
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat #41164 üzenetére
Már van egy ideje az USA-ban, YouTube Red a neve.
-
EczkE
veterán
Nem tudom mennyire tartozik ide a kerdes de azert felteszem. Safarihoz hasznalok adblockot, eddig total jo volt, de tegnap ota ha Youtube videot akarok nezni allandoan bedob az elejere reklamokat. Eddig ha rafrissitettem jo lett de mostmar vagy 5x dob be reklamot. Es nem csak az e;ejere, hanem video kozben. Masnal is van ilyen?
-
Ragnar95
félisten
válasz
FIREBLADE78 #41160 üzenetére
Nyilván azt fogják válaszolni, hogy vegye meg az ismerős is
-
madle
őstag
válasz
FIREBLADE78 #41158 üzenetére
Nem tudom, hogy tudjuk-e másik gépre telepíteni. Mert nekem be van regisztrálva a nevem alá, viszont lehet módosítani mindent az online felületen. Ott email címet, jelszót is át lehet írni, aztán szerintem megy másik gépen is.
-
salesman
őstag
válasz
Ear001 #41152 üzenetére
Köszi,
ehhez mit szólsz?
USB+optical+coax 24bit/192KHz DAC CS4398+CS8416+NE5532Tudom, meg kéne hallgatni, és Te sem ismerhetsz minden DAC-ot.
-
petata
őstag
Hali!
Holnap ránézek egy 2012-es 15" rMBP-ra működés közben, aztán ha elég folyamatosnak tűnik a HD4000-rel a böngészés és hasonlók, lehet beruházok egyre (iSide-ba megyek egyébként, ahogy nézem eléggé új bolt, van valakinek tapasztalata vele?)
Illetve, jól sejtem, hogy 300- illetve 320ezerért korrekt ajánlat 6 hónap bolti garival (meg anélkül is, ki tudja csődbe megy-e addig
)?
-
Srácok pár napig 299 volt a 8 gigás air az edigitalban de sikerrel lemaradtam róla. Szerintem figyeljétek ti is, hátha lesz megint ilyen akció.
-
válasz
#63761920 #41149 üzenetére
Air-t és Pro-t használtam, óriási különbséget nem vettem észre. Skype-olni, filmet nézni mindkettő teljesen jó volt, de külső hangrendszerrel tolom. Ez szerintem nem szempont jelenleg, ne ez alapján válassz, mert alig-alig lesz eltérés, vagy maximum a 15-ös Pro javára egy kicsi...
-
salesman
őstag
Szia Ear!
Talán a téma másokat is érdekel:
Van egy MBP mid 2012+Onkyo erősítő+Heco hangfal+FLAC zenejátszó.
Érdemes ehhez külső DAC-ot venni, lehet hangminőség javulásra számítani?
Ha igen milyet javasolnál?Thx!
-
Ragnar95
félisten
válasz
#63761920 #41139 üzenetére
Hardveresen még mindig nagyon megbízható, nagyon ritka a hardveres probléma.
Szoftveresen sajnos előfordulnak problémák, mint minden rendszernél, kérdés, hogy tudnak-e kárpótolni a rendszer hasznos funkciói a hibákért/hiányosságokért, de ez teljes mértékben felhasználófüggő. -
válasz
#63761920 #41139 üzenetére
Ennek is vannak hibái, mint mindennek. A kérdés, hogy tudsz-e vele élni? Jellemzően aki szereti a márkát, elnézőbb, így pozitívabban nyilatkozik a termékről.
Ha Windows-ról jössz, arra készülj fel, hogy a rendszer nagyon más. Legtöbben könnyedén átállnak, de ismerek olyat is, aki egy hét után sírva könyörgött az előző rendszeréért.
A kérdés, hogy mire használnád majd?
-
madle
őstag
Parallels 11 kulcsot tudok eladni? Tehát, ha aktiváltam a gépemen és később letörlöm megszüntetem a fiókot (Már ha lehetséges) utána más fel tudja tenni a gépére akadály nélkül?
-
Ear001
addikt
válasz
randras #41138 üzenetére
Komplett rendszert is vissza tudsz róla állítani, meg részeket is. Rendszer telepítésnél ha lát Time Machine mentést valamelyik merevlemezen, akkor rákérdez, hogy pontosan mit állítson vissza, mindent, csak file-okat, stb., de meg tudod csinálni úgy is, hogy ezt kihagyod, telepítesz egy új rendszert, és utána hívod be ami kell, mondjuk a levelezést, dokumentumokat.
Time Machine-ra sem szükséges mindent menteni, a beállításoknál megadhatod, hogy mit nem - én például a desktopot, amikor sok minden átmeneti fájl van rajta, ki szoktam venni, meg a letöltések mappát is.
-
Ragnar95
félisten
válasz
randras #41138 üzenetére
Valószínűleg az a helyi mentés, amit akkor készít a gép, amikor nem elérhető a külső tároló, kapcsold ki a local TM backupot és felszabadul az a hely.
A titkosítás csak arra szolgál, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá a backupodhoz, értelemszerűen te ugyanúgy tudod használni a jelszó megadása után, mintha titkosítatlan lenne.
Igen, komplett visszaállítást tudsz csinálni.
Tudtommal automatikusan csak komplett visszaállítás választható, de eléred a teljes fájlstruktúrát a TM-ben, ergo ha nem a beállítások kellenek, csak bizonyos fájlok, azokat kézzel szelektíven is vissza tudod állítani. -
törölt tag
Sziasztok!
Kerestem a neten Macbook hibákat, problémákat de nem találtam!
Jól látom hogy ez a legmegbízhatóbb laptop?
És probléma mentes! -
randras
veterán
válasz
kiszi07 #41134 üzenetére
Ez valamilyen szinten engem is érdekelne. Be van állítva egy külső vinyóra Time Machine mentés, esténként dugom rá, hogy csinálja meg... Ezek szerint ebből komplett rendszer visszaállítást is tudok csinálni? Titkosítottból is?
Milyen visszaállítási lehetőségek lesznek, ha egyszer szükségem lesz rá? Csak egyben lehet az egészet visszaállítani majd?
Ja igen, és szerintetek miért van majdnem 70 giga biztonsági mentés helyfoglalás az SSD-n, mikor be van állítva külső HDD-re?
-
kiszi07
senior tag
válasz
Black Dragon #41135 üzenetére
Általános beállítások - alap dolgok, amiket nem igazán akarok állítgatni. Olyan, mint az iphoneon az icloud, olyan kellene.
-
kiszi07
senior tag
Hali, milyen programmal tudnám elmenteni a beállításokat újratelepítés esetén ? Fontos lenne nagyon...
-
EczkE
veterán
válasz
Grat!
Ha egyszer cserelem az Airt akkor 12-es macbookra fogom.
-
-
Imy
veterán
válasz
Ragnar95 #41128 üzenetére
Igen, ebben csak egyet tudok érteni.
Nics valakinek valami jó blogja, hogy miket lehet vele csinálni? Tuti, hogy nem jöttem rá mindenre.
Amúgy winhez képest gördülékenyebb a rendszer, szebb, átgondoltabb. Igaz vannak akadályai, de mindenre van megoldás.
A touchpad pedig egy álom. Egy notebookon sem volt ilyen jó, mind MacBookon.
Egeret nem is használok, erre win-es notebookon meg ha 10 percet touchpaddal kell dolgoznom, már ideges vagyok.
-
Black Dragon
addikt
Sikerült beszereznem egy 12" Macbookot, a frissített verziót, és egyszerűen csodálatos ez a gép. Az én igényeimet tökéletes kielégíti, a billentyűt ugyan még szokni kell, de minden más tökéletes.
-
Imy
veterán
válasz
Ragnar95 #41125 üzenetére
Nekem is furcsa ez még mindig, de van logikája ennek is.
Meg a több desktop is fura tud lenni, de rájöttem, hogy az alkalmazásokat lehet húzkodni, ha kell.
Szerintem van még sok minden, amire még én sem jöttem rá.
De az elmond mindent, hogy minden cuccom már apple windows páá, és androidot is kitettem kb 1 hónapja.
-
DNReNTi
őstag
válasz
buvartacsko #41122 üzenetére
Oh, franc, annyira zavar elmondani nem tudom. Köszi azért!
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Noob kérdés:
Hogyan tudom beállítani Finder-ben, hogy a név szerinti sorbarendezéskor a mappakát előre vegye? (Windowson szocializálódtam, bocsi) Köszi előre!
-
FIREBLADE78
addikt
Nos úgy néz ki,hogy macen kell számláznom és ehhez most van bootcamp,de nem akarok vele szórakozni illetve touch pad sem működik vele normálisan. Parallelset ha megveszem az korlátlan használat vagy éves ?
-
hitman77
senior tag
válasz
TigerCat #41108 üzenetére
Nekem ezek szerint elég egyedi igényem van, mert nem szeretném lehajtani a tetejét, mivel a MBA billentyűzetét használnám továbbra is de a beépített monitor mögött elhelyezett 22"-os külső monitoron. Ehhez le kell hajtanom egy kicsit a tetejét de nem teljesen. Néha így néznék filmet, esetleg így játszanék. Szóval egy billentyű kombináció segítene nekem amivel cserélni tudnék a kijelzők között. Beépített be, külső ki - beépített ki, külső be.
-
válasz
Joe Swanson #41109 üzenetére
Hagytam futni egy darabig és megy szépen, nem akad meg a lejátszás. Egyébként Safari.
-
Joe Swanson
senior tag
Nálatok is jelen van az a hibajelenség(Rmbp 2015 13",OSX 10.11.5) Youtuben megnyitok egy playlistet első tartalmat lejátsza, utána továbblép a másodikra, de abból csak az első 3mp-et játsza le, illetve még egy olyan problémám lenne, hogy a macem állandóan random időközönként dobálja el a wifit, de úgy jelzi, hogy hálózaton van, ugyanakkor ez nem így van nem tölt be semmit, több ruterrel is próbáltam és mindnél előjött ez a hibajelenség. Vigyem be gariba, vagy szoftveres betegség?
-
válasz
hitman77 #41107 üzenetére
Igen-igen. Így már értem. Én így használom BT kapcsolaton keresztül, gyakorlatilag alig fogyaszt, mindig elérhető, de ha nem kell, kikapcsolhatom a billentyűzeten lévő kapcsolóval. Gyári Apple billentyűzet egyébként. A kijelző esetén szintén a kikapcsolás a legegyszerűbb, mert ugyan létezik valami menüsoron futó cucc ami ezt vezérli, de amikor olvastam róla, legtöbb vélemény arról szólt, hogy gyakorlatilag nem működik. Azóta nem is foglalkoztam vele és már a nevére sem emlékszem sajnos. Marad a kapcsoló. Ennél egyszerűbbet nem nagyon tudok elképzelni...
Igen, az ablakokat, gyorsbillentyűket, egeret, tapipadot, stb. vezérelnek. Mármint a BTT. Nagyon hasznos cucc.
-
hitman77
senior tag
válasz
TigerCat #41106 üzenetére
A Windows-hoz hasonlóan szeretném kezelni, mert ha lecsukom a tetejét, akkor nem érem el a billentyűzetet. Az lenne a lényeg, hogy át tudjam kapcsolni a belsőről a külsőre ha szeretném, és ne legyen állandóan aktív a külső kijelző, csak ha ezt szeretném. Az ajánlott programok csak az ablakok kezelését befolyásolják, ha jól láttam.
-
válasz
hitman77 #41105 üzenetére
Nem értem a kérdést. Mindkét kijelző aktív, amíg le nem csukod a beépítettet. Egyébként a BetterSnapTool, vagy a BetterTouchTool a barátod, ha Windows-hoz hasonló ablak pakolgatást szeretnél a képernyők között.
Én beállítottam, hogy CMD+ALT+ nyíl billentyűkkel rakosgassa az ablakokat, illetve előre definiált pozíciókat is elmentettem.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Hogy tudok váltani MacBook Air esetén a beépített és egy külső kijelző között, ha közben a billentyűket el szeretném érni?
-
törölt tag
válasz
csabiks #41103 üzenetére
Nekem is vannak hasonló hibák, görgetés közben pár másodpercre megáll, forgó színes kör, utána megy tovább, új oldal megnyitásánál a címsorba gépelésnél késik néha a szöveg, stb...
OS X 10.11.5, early 2011-es mbp-hez hasonló hardverű hackintosh, I3 2310M, 4GB ram, Intel HD3000.
-
csabiks
senior tag
válasz
TigerCat #41100 üzenetére
retina macbook pro,...
ha új tabot nyitok 2-3 másodpercre belaggol, ha címsorra kattintok ugyanez...
kijpróbáltam (de nem segített) : icloud sync kikapcsolás, mindenféle keresés előtöltés kikapcsolás, teljes cache előzmény webhelyadatok törlése, webgl kikapcsolása, pluginok letiltása stb stb ... legutóbb egy teljes újratelepítés segített, de most emiatt tegyem újra havonta??Kollégám macbook airja meg hibátlanul fut (holott fele akkora teljesítményű). kicsit bosszant. operával hibátlan, de nekem az iphone miatt ez fájó pont, mert így nem lesznek szinkronban a dolgok
szerk.: esetleg vegyem fel videóra a konkrét hibajelenséget? én elhiszem hogy sokatoknak hibátlanul fut, de nekem sajnos (bármennyire is értek hozzá) ez egyszerűen használhatatlan így
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E6410 laptop (14/i5/4GB/250HDD) - AkkuX
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell E5450 laptop (14/i5-G5/4GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX) - Garancia X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- PS Plus előfizetések
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!