- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Röhej, amikor néhány túlképzett jobban tudja, mire van szüksége másnak."
Szamond kéred őket mikor te nyilatkoztattál ki egy csomó mindent hasraütésre, ráadásul a felhasználók kilencven százalékára hivatkozva. Piackutatást végeztél vagy mire fel ekkora a mellény? A te felhasználói szokásaid nem reprezentálnak semmit és senkit.
A túlképzettes beszólással meg te személyeskedtél. -
csƵ
addikt
válasz
Plazmacucci #194 üzenetére
Viselkedjél, nem otthon vagy. Személyeskedésekre milyen választ vársz?
Nem tartom átlag felhasználónak, aki 4K60FPS-ben akarja rögzíteni a gyereke minden egyes megmozdulását, ballagását, esküvőjét. Nem tartom átlag felhasználónak, aki ezerrel akarja pörgetni lefelé az érdektelen Tiktok videókat.
Miért 128GB-os alapkészüléktől várjátok el mindezt? Ilyen irreális elvárásokat hasonló tárhelyű androidos telefonokkal kapcsolatban senki nem ír. Azért, mert akkor valahogy nem érzelemből kommentelnek az emberek. Meglátják egyesek az alma logót, és elborul az agyuk, mert 400 ezerért nincs benne USB3, amit a kutya se használna, csak töltésre. De azért legyen benne, mert drága a telefon. Azért valahogy évente 200 millió készülék csak gazdára talál. -
janeszgol
félisten
válasz
mazsiii92 #188 üzenetére
"Azt azért érdemes leszögezni, hogy a belépő modelleknél teljesítményben két generációs ugrás valósult meg"
Ezt tobb jutubertol is hallottam. De miert?
Az A17/Pro CPU egyszalasban gyorsabb az SD8 Gen3-nal is, tobbszalasban mar csak a gen2-nel, gpu-ban egyiknel sem.
Az A18/Pro cpu-ban mindenkinel jobb, gpu-ban az sd8 gen3 alatt van.Ha azt vesszuk, hogy az sd8 gen3 nem egy generacio lett, hanem masfel az elodjehez kepest (ami igaz is, mivel annyit erosodott, hogy anno nem is akartam elhinni), akkor sem igaz a 2 gen ugras A17/Pro es az A18/Pro kozott.
-
-
csƵ
addikt
válasz
Plazmacucci #189 üzenetére
blablabla
-
Crafter32
őstag
Innovatív retina kijelzővel...
Gyakorlatilag jelenleg a legjobb iPhone a 13pro. Utána csak az ár növekszik több kihasználható funkciót vagy teljesítményt nem kapsz.
-
batai15
félisten
Azért tényleg nevetséges a 60hz most már. Prot úgyis veszi akinek kell de a fanyalgók is kapjanak már csontot mondjuk 90hz kijelzőt.
Mondom ezt ip15 user ként. -
-
mazsiii92
senior tag
Nehez kérdést boncolgattok itt többen.
Az Apple kínálatában ez egy nagyon versenyképes telefon jelenleg, főleg amikor mindenféle szolgáltatói kedvezménnyel kihozza majd részletre az egyén.Lehet mondani, hogy 60Hz, meg lassú USB, meg 128GB, de igazából itt vége is. Ezeken kívül jön majd rá számos funkció és simán 3-4 évig lehet majd használni a csúcs hardver miatt. Azért ez nem rossz.
Én 13 Pro-ról váltottam 15 Plusra, mert kellett az USB-C és jobb üzemidő. Kb 3-4 napig éreztem a szememmel a 120vs60 Hz-et, aztán elmúlt. Az Apple kínál megoldást a tárhely gondokra felhővel, potom összegért. Nálunk a családban az évek alatt hárman nem tudtunk eddig elfogyasztani 200GB tárhelyet. Valószínűleg mi testesítjük meg az átlag felhasználót.
A 128GB tárhellyel rendelkező telefonomon jelenleg 6459 fotó és 306
videó van, és 80GB szabad kapacitás van még. Nyilván ha valaki napi 5-10 GB tartalmat videóz, ő nem átlag user, akkor sem ha egy szülőről beszélünk, így a belépő modell a 128as tárhellyel nem neki szól.Akik a sima 16 bármelyik modelljét választják nem fognak csalódni. Igen, igazatok van, ez a modell valakinek nem lesz elég valahol. Vagy tárhelyben, vagy kijelzőben vagy valami más miatt. Szerencsére van a piacon végtelen sok gyártó, akik ár-értékben esetleg többet kínálnak, ez esetben nekik őket kell választani. Ha mindenképp iPhone kell, akkor pedig van ez, vagy a Pro széria, illetve korábbi modellek is. Azt azért érdemes leszögezni, hogy a belépő modelleknél teljesítményben két generációs ugrás valósult meg, és ha valaki új funkcióra vágyna majd a jövőben, annak mar a belépő szintű 14 vagy 15 ezeket nem fogja elhozni. Nem szép, de ezzel is sarkallja az Apple a vásárlót a 16-os széria fele. Ha valaki rá tud áldozni ennyi pénzt egy készülékre, azért az nem fog rosszul választani. Apple kínálaton belül, de kívül is elég szép lehetőség van 400k környéken.
Egyébként meg kár itt vekengeni a piacon, meg üzletpolitikán, meg fikázni vagy épp védeni az Apple-t.Összességében ez egy elég jó időtálló telefon, kevés kompromisszummal.
-
Gordiann
őstag
válasz
janeszgol #183 üzenetére
Ha a videós létre gondolsz, akkor no comment. (köszönöm, alázattal dolgozok már régóta, minőségi anyagokat veszek fel és nem majmolom a technikát, mint egyes "videósok")
Ha az átlagemberre gondolsz, akkor egy korrekt minőséget élvezve, örömöt lehet lelni a közepes korrekt minőségű anyagokban, amik megörökítik a történéseket. (Apple termékeket használva nincs idiótán ugráló fókusz/agyonszaturált képek/...stb. Már sok generáció óta megbízható ebben az iPhone termék) -
Quqesz
nagyúr
Huhh, lett itt cunami, mi miért jó vagy kell. Minap bent voltunk az MM-ben, beszélgettünk az eladóval. Mesélli, hogy több olyan vásárló van, aki bejön, körbenéz, megkérdezi az eladó mire kell a telefon és jelzi, csak telefonálásra. Majd kér egy i16-ot és kifizeti.
-
Gordiann
őstag
Mindenki itt pampog a 128Gb tárhelyre...
Ti nem felhőben tároljátok a mobilos videókat/képeket?
Csak mert ha nem, akkor egy kérdés: mikor, ismétlem mikor nézitek vissza az átélt élményeket? (az a tippem, hogy soha.)
Tök jó a rohadt nagy méretű mindent tartalmazó file, de mire mész vele, ha soha nem nézed vissza. (Átlag felhasználóról beszélek.)
Én 64Gb-on vagyok el jól, felhővel. Néha kicsit kevés, de csak azért, mert videós vagyok, aki néha segédletként használok telefont is.
De egy irodista átlagember nem értem miért pampog a 128-ra... -
Ádám16
addikt
válasz
Zsolt,72 #180 üzenetére
+ a százhúszhercces kijelző persze.
+Kap AI-t, ami szvsz a következő évek meghatározó tényezője lesz Almáéknál.
+Több a RAM
+A titanium anyag használata emel a minőségérzeren nálam (ránézésre is komolyabb az a készülék)13 miniről nagyon gondolkodok, hogy váltsak-e 15 Prora, de annyira király ez a méret, hogy nagyon fájna elhagyni.
-
-
csakany2001
senior tag
Szerintem jól sikerült alapmodell, ha most állnék választás előtt lehet a 16-os szériából ezt venném. Mert tulajdonképpen a 60HZ az egyetlen kompromisszum.
Kamerája piszok jól sikerült, a makró mód üdvözítő fölig az az S alapmodellekbe sem kerül bele.
De ha most azt nézzük, hogy piacon a 15 Pro, ami való igaz jobban hevül ettől lényegesen, és üzemidőben is valószínűleg elmarad de kínál x3-as Zoom kamerát, megspékelve 1-120HZ-es kijelzővel, akkor annyira nem fényes a helyzet. De ez tulajdonképpen ideiglenes állapot és a piac rendezi a dolgokat.Az egész képlet viszont ott csúszik, ha valaki nem ragaszkodik az iPhone-hoz, akkor egy Pixel 8 Pro, Xiaomi 14 sokkal jobb választás és a Pixel 9 Pro sem elérhetetlen.
Viszont Apple háza táján rendben van, 13 óta a legjobb sima változatnak tartom. -
Doki42
őstag
Cserélni akartam i13. erre, de letettem róla. Vagy 15pro vagy 17 es lesz.
-
DS39
nagyúr
Kiváló megfogalmazás, hogy a vásárlókra nézve sértő, hogy ennyiért egy alsó polcos technikát raknak bele. (60Hz-es kijelző)
-
Elit3Zotya
addikt
Usb 2.0 és 128GB oké ciki ennyiért, de a 60hz-es kijelző brutális.
-
a.sebi
őstag
válasz
enginev3.0 #14 üzenetére
Miért mennyi modell kéne ? Mint amennyit a xiaomi vagy a samsung gyárt ?
-
7Heads Drago
veterán
És ha magadat újra belinkeled akkor az már igaz is lesz?
Minden új funkció vagy technikai megoldás csak és akkor lesz jó ha az apple beépíti az új modellba. Onnantól az az etalon, addig meg gagyi, mert csak droidon van. Érdekes felfogás. A legnagyobb baj az hogy a gyártók leszarják a user visszajelzéseket, és rád erőltetik azt ami nekik gazdaságilag jó. Ehhez nem kellene tapsolni egyik gyártónak sem. -
lolal
senior tag
Hogy jön ide az orosz piac
Az úgy megvan, hogy az orosz piacon most is rengeteg apple termék fogy el, csak másodkézből és ezt az apple is tudja. Nem a botcsinálta "szankciózgatás" fogja szerinted a világ egyik legkapzsibb cégét megakadályozni abba, hogy majd elveszíti a piacát.
-
aero.
veterán
válasz
Felesbandi #132 üzenetére
Ez nem egy reális szituáció.
128gb/200gb iclouddal, 10400+ képpel és 800+ videóval 60gb szabad helyem van a telefonon úgy, hogy a Spotify offline miatt csak az maga 15gb fett foglal. Tehát nyugodtan videózhatok magamnak, aznap pedig a szálláson szinkronizál mindent, a példádnál maradva. Az igaz, hogy rossz vételnél gondjaid lesznek a betöltéssel, de kb. mint minden mással, amihez net kell.
Ha nincs felhő, akkor kevés a 128 már, ez viszont aláírható, ismerek olyat, aki nem használ és állandóan töröl meg menteget, alig kérnek valamit egy havi csomag áráért, ennyi kényelmet simán megér.
-
Hallosz
senior tag
-
mhydas99
senior tag
Szerintem mar hosszu evek ota egyik iPhone sem a geekeknek keszul...
Nem is tudom mikor volt hogy az iPhoneok utoljara erdemben huztak maguk utan a konkurenciat...mar reg nem ok diktaljak az innovaciot, csak masoljak...(A kapszulas szelfikamerarol ne beszeljunk most khm....nem tartom innovacionak, szimplan egy design gimmick)
-
Noukoum
veterán
Számomra nagyon meglepő hogy ez is megkapta az új kamera gombot. Sajnos ahogy látom továbbra sem értik az itteni fórumozók hogy ez a készülék az átlagfelhasználóknak készül, nem a geekeknek.
-
Tibee86
nagyúr
Meglepően jó lett, az elődhöz képest is. Csak az a fránya 60hz, de nyilván érthető a miértje is.
-
Fecó 11
tag
Pont jókor jött a teszt, tegnap rendeltem egy 16-t!
Valaki elmondaná hogy az összehasonlításban miért nem a Samsung S24 szerepel? Nem egy kategória az Iphone 16 és a Samsung S24 Ultra! Köszönöm! -
judas13
veterán
"Unalmassá és kiszámíthatóvá váltak az iPhone-ok az elmúlt években, ahogy az egész iparág..."
Nincs mit hozzátenni.
Maximum csak annyit, hogy 60Hz a végtelenségig és tovább!
-
7Heads Drago
veterán
Ha az árat számolod a többire is pont ugyanezek jönnek rá.
És ha már androidhoz hasonlitunk ami valszeg 256-os modell talán a 450k modell árához kellene.
Az nem opció, hogy egy nyomásra egy adott appot, két nyomásra egy másikat nyisson meg.
Ennyi pénzért ez már űrtechnika.
Épp ezért tűnik egyelőre overkillnek a 8 GB operatív memória is, amiből az iOS a telefonból kiszedett adatok szerint átlagban csak 2 GB-ot (!) használ aktívan.
Az A18-ak CPU-jában található erőmagok órajele 4,04 GHz-es értéken áll meg, a telefonból kinyert adatok szerint átlagosan a processzor 20%-át használta a telefon egy hét alatt bármilyen feladatot kapott is. A GPU az Apple saját tervezése, ez folyamatos terhelés alatt 66%-os stabilitással végzett tesztjeinken.
És ehhez képest:
A 60 Hz-es képfrissítés négyszázezerért sértő a vásárlókra nézve, és hála az iOS 18 hibáinak, időnként fel is tűnik, amikor egy-egy animáció megdöccen a panelen.
Ezek szerint egy kalap kaki az IOS optimalizálás. Persze ugyanezt csinálja a Samsung is amikor félkész OS-el kerüli piacra egy telo. Jobs forog a sírjában. -
Zsolt,72
senior tag
„Nem hiszem el, hogy ezt ennyire hanyagolják”
Ne is hidd el, mert nem hanyagolta az Apple.
Az általad hiányolt hívásadatok elérhetőek az iOS 18-ban található Híváselőzmények közötti keresések alkalmával.
„lehet, hogy én nem csinálok jól valamit”
Valószínű, hogy nem érintettél meg minden szükséges gombot, hogy lásd az eredményt.
Ami elérhető:
• hívás iránya (bejövő/kimenő)
• hívás időpontja (nap, óra perc)
• hívás időtartamaKépekkel alátámasztva:
Első lépés: [kép]
Második lépés: [kép]Nálad vélhetően az maradt ki, hogy a találati listában levő Névjegy BAL szélét NEM érintetted meg, ugyanis ekkor lépsz a következő szintre, a további információk közé.
SZERK.
Kettős SIM használata során az is megjelenik, hogy melyik hálózaton történt a hívás. [kép]
-
hankock
tag
Én, mint a mindkét oldal aktív felhasználója..., kvázi pártatlan, szeretném megjegyezni (nem megvédeni), hogy a tesztben szereplő készülék ára 799 USD ami mai árfolyamon 284000 HUF. Így talán nem olyan nagy probléma a 60 Hz, USB2.0, 128 Gb. Apple !!! szinten. Az hogy kis hazánkba érve miért lesz 400 k az ára, azt az V. ker. Kossuth téren tessék megkérdezni.
-
hapakj
őstag
Egyszerűen tökéletes, mint mindig
-
-
Felesbandi
senior tag
válasz
sohajda90 #112 üzenetére
Korlatlan net + cloud combo se tokeletes, ezt kellene megerteni. Cseszhetem a korlatlan netet, ha epp olyan helyen vagyok, ahol gyengebb a jel. Pl. elmesz sielni es fel akarsz venni egy csuszast 4k/120-al az uj 16 Pro-n, de keves a tarhely es lassan toltogeti fel az ottani gyenge jel miatt a neted a cuccaidat. Vagy a metron meg akarsz nyitni egy file-t, de a pocsek vetel miatt nem tudod letolteni.
En szemely szerint nehezen fogadnam el, hogy veszek 600k-ert egy telot, es allandoan le-fel toltogetne a cuccaimat a cloudbol ahanyszor meg akarnek nyitni valamit. Meg ha gyors is a neted, akkor is egy extra zokkeno. Gyanitom az uzemido is rosszabb igy.
En 200 gigas iCloud-ert fizettem elo, de ugy allitottam be, hogy minden elerheto legyen a telon is, a cloud-ot kizarolag backup-nak hasznalom es csak tolton/ejjel szinkronizal altalaban nekem.
-
válasz
sohajda90 #122 üzenetére
Nem találtál mélyre, mert nekem pont van telekomos korlátlan neten és van mellé még egy 50gb-os yetteles is meg 200gb-os icloud fiókom meg apple watch is, a macbook air-t eladtam, de nem ez az általános. Én 6000-10000 huf-os vörösbort iszok és csak coca colával. Lehet ilyeneket előhozni, de felesleges.
-
szkaroly
senior tag
válasz
sohajda90 #112 üzenetére
Ez most komoly?
Itt Békéscsabán 60/30 átlagban már jó, és ez megyeszékhely. Persze van gyorsabb is, de lassabb is. A 30-as uploaddal a gigás videó mennyi idő alatt megy fel? És ha megszakad közben? Egyes emberek annyira el vannak tájolva, azt hiszik mert nekik 1000 mbites netjük van, másoknak is valószínűleg.
Nézz be egy szolgáltatós topikba, meg fogsz lepődni. Nekem például korlátlan net van (akár 5G is), de otthon a netsebesség 15/2 mbit, munkahelyen 30/10. Ekkor két lehetőség van: másolás usb-n vagy wifin. Én wifin csinálom.
Röhelyes, de 150 ezres mobilokon van 512 giga tárhely (akár UFS 4.0-ás), de félmilliós cucchoz 150 ezer plussz.
-
sohajda90
aktív tag
Amúgy ha valamin nagyon háborogni akar a tömeg amit én köcsögségnek érzek de eddig senki nem hozta fel: a cikkben leírják, hogy a a kamerák egymás alá rendezése a spaciel video-k rögzítése miatt kellett, de ez is olyan feature amit tuti, hogy jó pár éve fejlesztenek, szóval szokkal valószínűbb, hogy a 13-15-ös szériákon pont azért rendezték át őket horizontálisra, hogy véletlen se lehessen ezt a feature-t a régebbi alapmodellekre egy frissítéssel kinyomni...
-
-
Schafranek
tag
Az emberek igénye és életvitele különböző, mégis megy a csörte, a többnyire egyéni dolgokon. Persze erre van a felület, de ezzel együtt is roppant szórakoztató...
-
sohajda90
aktív tag
Látom mélyre talált, pedig nem személyeskedtem semmit, csak számomra az a röhejes, amikor jönnek a nagy "tech-geek, harcore Android fan boy-ok" és lehülyéznek minden Apple usert, akit nem érdekel a high refresh rate meg az USB csatlakozó sebessége, de mondjuk teljesen kihasználják a teljes ökoszisztémát, meg a felhőszolgáltatásokat. Aztán miután lehülyéztek mindenkit visszaszólnak, hogy nem mindenkinek van korlátlan mobilnete...akkor mit recskáznak az USB sebességre? Értem én, hogy mindenkinek van valami kattanása, én szeretem a drága gineket, de ha már kiadok 40.000 Ft-ot egy liter ginért, akkor már nem Kinley tonic-ot fogok hozzá önteni...ez kb. ugyanaz a kategória
-
Nemrég vettem 15-öt, s ahogy elnézem a szoftveres dolgokat, nem volt rossz döntés.
-
Shyciii
veterán
válasz
7Heads Drago #118 üzenetére
Az egy dolog hogy 4k-ban lehet videót rögzíteni, de 60fps-el mindegyik változatban, és pro-kon már 120-al is, ami szó szerint pillanatok alatt elszipkázza a 128GB(-system)-et
-
Shyciii
veterán
válasz
Hieronymus #113 üzenetére
A kijelző alacsony frissítési rátája is részben gumicsont. Telefonálás közben nincs jelentősége.
Nem akarlak elszomorítani, de a telefonálás az okostelefonokon a tevékenységek leghátulján van a listában, ergo nem gumicsont. Főleg hogy egy szimpla menüben való scrollozáskor is látszik a 60Hz és 120Hz közötti különbség.
-
7Heads Drago
veterán
Mire kell 128GB-nál nagyobb tárhely?
Kérdezed ezt úgy hogy 4k videót lehet rögzíteni a telóval?
A userek nagy részének játék is van telepítve, a komolyabb grafikával rendelkezők elég sok tárhelyet elvisznek. Nem is beszélve arról hogy manapság nem 4-5 app van egy telon, hanem inkább 50-60 db. Lányomnak az I11-en játék nélkül 52 gb van használatban és ő nem kamerázik.
sohajda90: Azért mert az olcsó Androidos gyártók összeszerelő cégek, hardware, software minden vásárolt, csak úgy tud versenyezni a tucat Androidos telóval ha spec sheet-en csap oda nekik. Példa kedvéért a Xiomi is csak egy összeszerelő cég? Szerintem nagyon általánosítasz. Persze van akire igaz, de a nagy gyártók közül ez egyikre se az. -
sohajda90
aktív tag
Már nem találom hol volt, de valaki kérdezte, hogy
"Miért férnek bele ezek a feature-ok (120Hz, USB 3.0, 512 GB) olcsóbb Android-os készülékekbe, ide meg nem?"
Azért mert az olcsó Androidos gyártók összeszerelő cégek, hardware, software minden vásárolt, csak úgy tud versenyezni a tucat Androidos telóval ha spec sheet-en csap oda nekik. Aki iOS-hez ragaszkodik akár ökoszisztéma miatt, akár csak azért mert még ma is a középkategóriás kocsik 80%-án csak a CarPlay megy vezeték nélkül, az Android Auto nem és akár tetszik, akár nem ez is lehet szempont, annak nem lesz alternatíva az Andoid, így az Apple a saját ligájában versenyez, megteheti, hogy 400k-ért 60 Hz-t, USB 2.0-t meg 128 GB-ot osztot. Ha tényleg bezuhannak az eladások majd változtat ő is, de ez évek óta így megy, engem is speckó 12 Pro-tól az tartott távol, hogy nem váltott 120 Hz-re a konkurenciával szemben, ezért a 11 Pro-t tovább megtartottam, mint szoktam, de én csak 1 user vagyok...
-
hdavid1
tag
Dynamic Island még mindig borzalmasan aránytalan ekkora méretben. Kár, hogy bizonyára velünk marad még egy darabig.
-
A háttértár méret kritizálása gumicsont. 512GB méretig szabadon lehet lépcsőzni.
A kijelző alacsony frissítési rátája is részben gumicsont. Telefonálás közben nincs jelentősége. Nyilán vannak alkalmazások, például játék, ahol probléma lehet az alacsony képfrissítés.
Az USB2 valóban nem dicsőség.
De mit vártok a legkommerszebb telefon gyártótól? -
sohajda90
aktív tag
Bocsi de:
1. Ezt nehezen hiszem el. Magyarországon világ és EU szinten is elég jó az internet sebessége, plusz itt nem az otthoni wifi-ről van szó, hanem a mobilnetről, a 4G sebesség simán mindenre is jó (fullHD content streaming), az meg azért az ország 95%-án van...
2. Az meg aki kiad 400-600.000 Ft-ot egy telefonért, de havi 15.000 Ft-ot sajnál, hogy korlátlan mobilnet legyen rajta az pont ne kérje akkor számon a telefonján, hogy mit tud meg mit nem. Amint kikapcsolod a mobildata-t a telefonon csináltál az okostelódból egy feature phone-t, feature phone-ra meg minek 256 GB meg USB 3? -
bostone
addikt
Milyen csodás ez a nap!
Új mobil!
Új teszt!
Ahogy az utalás történt a cikkben, hogy a tavalyi modell tesztjét is bemásolhatták volna, azon jót derültem.
Mások azon sopánkodnak, hogy unalmas a formaterv.
De hát mit kíván a magyar nemzet? Vagy a nem magyar?
Jó cuccokat, legalább olyat, mint a legutóbbi volt.
Mindig epekedve várom a nagy cégek bejelentéseit és kapok egy színes-szagos műsort, holott anno valaki egy személyben lezavarta a prezentációt. Bemutatott egy kisebb csodát, ami végül a feje tetejére állította a világot. A csoda még most is tart, csak nem vesszük észre.Majd következnek a hétköznapok:
Mindenki a saját szokásait, rutinjait tekinti etalonnak. Aki mást mond az hülye.
Drága. Ez mondjuk igaz.
Viszont eldöntheted, hogy igényt tartasz-e rá.
Az alap 4 fabatka, a pro 5 fabatka. Itt nem olyan hatalmas a különbség, tehát nem értem, ha már rászánsz az alapra annyit, amennyit elkérnek érte, akkor miért nem pótolod ki, ha nem vagy elégedett?A harc az almások és droidosok elméjében idejét múlt. Ez csak egy mobil. Nem kell határokat átlépned, nem kell sárkányokkal megküzdened, nem kell nemet váltanod! Csak legyél egyszerű felhasználó és ennyi a történet.
-
Neck
veterán
Csatlakozva a beszélgetéshez, én csak nagyon halkan merem hozzátenni, hogy az USB2.0-ról felfelé váltás maximum centekbe kerülhet per készülék, azon a volumenen, amin az apple gyártat. Szóval ha már csak néhány M dollár a költsége, azt már felfoghatjuk marketing díjnak is, miszerint "az új készülékünk már USB 3.0!!!".
A tárhely és a kijelző témát én mellőzöm, végülis alapmodellnek is lennie kellene, de az USB update hiánya (szerintem) már nagyon ciki - már csak presztízsből is.
-
Hallosz
senior tag
Nagyon vártam az iOS 18 újdonságát. . . a híváselőzményben a kereshetőség és a monitoring lehetőségét.
Nekem nagy segítség, sőt néha szükséges, hogy lássam, mikor beszéltünk, mennyi időt, Ő vagy én hívtam.
Nos, lehet, hogy én nem csinálok jól valamit, beírom a nevet vagy a számot és kiadja, hogy létezik és volt hívás. De semmi több. Pedig szükségem van rá.
Nem hiszem el, hogy ezt ennyire hanyagolják -
Atee94
tag
Ne legyen semmi helyette, én NEM azt mondtam hogy a piacgazdaság szar, hanem SZABAD akaratomból legkozelebb NEM az Applenak fogom lecsengetni a pénzt, ha telefont veszek.Nem ugyanaz a kettő
Szerintem jópár millióan fognak még így dönteni.
Ha csak az Apple lenne, na akkor lenne tervgazdálkodás és KGST. -
joey04
titán
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Annyira meghallgatnék egy beszélgetést amikor eldöntik a 128gb tárhelyet, a 60hz-et, vagy a 2.0 usb-t
Pedig nem nehéz. "te figyelj számít ez valakinek a geek fórumokon kvül? nem, csak ők sírnak meg a tesztelők. ok, akkor maradhat még egy évet."
-
joey04
titán
ez a kamerából fotókba ugrós bug nálam nincs. 15 pm.
-
szkaroly
senior tag
Egyszerű történet ez. Bár mindegyik cég a maximális profitra törekszik, van 3 olyan amely mesterfokra emelte a fillérb*sz*st:
1. Aki IPhone-t vesz az valószínűleg az iOS miatt. Mivel ez csak náluk van, gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak, úgyse se tudsz mást választani.
2. Aki Pixelt vesz, az jó kamerát, tiszta Androidot és hosszú támogatást szeretne. Mivel ez a 3 együtt nincs sehol máshol, ők is azt csinálnak amit akarnak, ... (lásd eggyel feljebb)
3. A Samsung a legismertebb brand és az előző kettővel ellentétben mindegyik szegmensbe gyárt és valósággal elárasztja a piacot a termékeivel. A szolgáltatóknál a kapható androidos telefonok fele Samu, máshol (USA) még rosszabb az arány. Ezért aztán méltán gondolja azt hogy (majdnem) mindent megtehet úgyis lenyeli a nép. -
Shyciii
veterán
Szerintem ne maradjunk annyiban. Míg tized fokot nem érzel meg hőmérsékletben, a 60Hz és 120Hz között igen csak észrevehető a különbség. Úgyhogy max 1 fokos állítás és 5 fokos állítással tudnám összehasonlítani ha már hőmérsékletről van szó.
Persze más lenne a helyzet, ha 90Hz és 120Hz-et kellene összehasonlítani, mert ott már tényleg marginális a látható különbség átlag felhasználás mellett. -
Hallosz
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- sziku69: Szólánc.
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Samsung alaplap javítás garanciával és számlával!
- iPhone alaplap javítás gyorsan, garanciával!
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- Honor Magic5 Pro 12/512gb, Zöld, 13 hónap garanciával, eladó!
- iPhone 15 Pro Max 256 GB Natúr Titán karcmentes + AppleCare+ 2025.10.31-ig + sok extra
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest