2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • DOM (half slim) SSD-k beszerzése egyszerűen

    Bárki foglalkozzon vékonykliensekkel (Dell/Wyse, HP, Igel), sok esetben belefuthat abba a problémába, hogy a DOM (Disk On Module) formátumú SSD-ket igen nehéz beszerezni, pláne nagyobb méretben.
    Így néznek ki ezek nagyjából:

    Minimálisan eltérhetnek méretben/rögzítési pontokban, esetleg derékszögű rajta a SATA csatlakozó.
    Léteznek más formátumú DOM-ok is, ahol táp nélküli a SATA csatlakozó és az áramellátásról egy külön csatlakozó vagy vezeték gondoskodik - ebben a cikkben ezekre nem kívánok kitérni.

    Kínában gyártanak olyan átalakítókat, hogy ezen meghajtók helyére egy adapter kerül, amelybe aztán mSATA vagy m.2 SATA (2230/2242) SSD-ket lehet pakolni. Az adapter maga nem drága, de a meghajtók drágábbak és/vagy ritkábbak a normál 2.5"-es vagy m.2 NVMe társaiknál, tehát ez a vonal is körülményes lehet.

    Folytatás...

    [K2] 4 hónapja 9

  • Vertuo kapszulatartó

    Előtörténet

    Adott egy kisméretű konyha, ahova nemrég beköltözött egy Nespresso Vertuo kapszulás kávéfőző gép. A megjelenése óta (~2021. március) szemeztünk ezekkel a masinákkal. Legnagyobb előnyük, hogy remek habot gyártanak a kávéra, amit mi szeretünk is.
    Itt jegyezném meg, hogy kapszulákat 8 hónappal a gép megjelenése után is csak közvetlenül Nespresso-éktól lehet rendelni, áruházakban még mindig nem kapni. Utángyártott kapszulák pedig nincsenek sehol - pedig 1-1 ilyen minőségibb alkotás nagyon jó arra, hogy a gyártó által biztosított ízpalettát tovább szélesítse...

    Probléma

    Egyelőre ott tartunk, hogy minél több féle kávét igyekszünk megkóstolni, így 8-10 féle van rendszerint itthon. S ebből következik a legfőbb probléma: hova tegyük elérhető helyre a kapszulákat... Sokáig keresgéltem a témában, két szimpatikus megoldást találtam. Az egyik egy kaktusz-forma cukiság, a másik egy kassza-szerű praktikum (ennek létezik vertikális verziója is). Igen ám, de egyik se fér el. Vannak viszont azok a fajta tartók, ahol sínszerű dologban futnak a kapszulák.

    Folytatás...

    [K2] 3 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.