Hirdetés

Aktív témák

• vilma27

tag

olyan jó, egyre csak közeledik, és közeledik és közeledik...

Csondor Kata : Add tovább

Nemsokára, nah jó még bő 1teljes hónap van a karácsonyig, de én már most annyira várom. A szobámat is nagyjából feldíszítettem, matricáimat kitettem az ablakra a szekrénysoromra, és a díszeimet is kiaggadtam. Márcsak a villogók hiányoznak. :D De ami késik az nem múlik. Ez az ünnepre is vonatkozik.
    Találtam egy iszonyú aranyos képet :C

Karácsony...nekem nem igazán a szeretet ünnepe, vagyis persze, de nehéz megmagyarázni. Anya felöli mama Lentiben lakik, Zala megyében. A Szlovén határtól egy 6-7 km-re. Nem túl nagy város, de nagyon jó hangulata van gyalog hipp-hopp belehet járni, de azért van benne minden ami kell. Mikor kicsi voltam évente 4-5x utaztunk Lentimamához, de még a századforduló előtt az útviszonyok miatt volt, hogy 9óra volt az út. Mamár persze, volt olyan is, hogy 4ésfél óra alatt leértünk. Tehát, az iskolai szünetekhez igazodva, akkor mentünk le... Ősziszünet a szüret miatt, karácsony, mert az alap, húsvét, és a nyáriszünetben akár 2x is ha tehettük és időnk engedte. Sajnos lassan egy éve lesz, hogy a Nagypapám elhunyt, majd februárban, de Mama még él, és felettük laknak a keresztszüleim, de ez csak sovány vigasz mamának, mert nem mondom, hogy nem törődnek vele, de nem is erőltetik meg magukat. Uncsiaim Soprpnban tanulnak mér mindketten Egyetemen/Főiskolán, és néha hazajárnak hétvégenként.
    Az évek során mamámmal kialakult valami egészen furcsa kapcsolat. A távolság miatt ritkán és kis időkre találkoztunk, kivéve az utóbbi 2-3nyarat, mikor lementem egyedül 1teljes hónapra. De a lényeg az, hogy mindezek ellenére, egy olyan kapcsolat a miénk, amit nem tudok megérteni, hogy normális dolog ez vagy nem. Részemről olyan mintha fontosabb lenne a saját édesanyámtól. Nem mondom, hogy anyát nem szeretem, nem dehogy szó nincs erről, nagyon is, de valami több van Lentimamánál mint mikor itthon vagyok. És évekkel ezelőtt a karácsonyi szünet volt a leghosszabb idő amit ott tudtunk tölteni közösen a család. Mindig ezek az emlékeim ugranak be, ha a karácsonyra gondolok. Mama olyan tanácsokat tud mondani, így kívülállóként, mert nem ismeri a baráti köröm, szerelmi ügyem, illetve ismeri, csak a benne lévő embereket. A másik, hihetetlenül okos Nő, annyi mindent tud, sajnos most érkezett abba a korba, hogy nem mindent hall meg, és feled el dolgokat, de amúgy meg nagyon intelligens, és nem csak a kora miatt... Festettem neki tavaly karácsonyra egy képet is, és kitette a szobájába. Hihetetlenül büszke volt rám, és hogy neki vittem képet, a saját kezemmel festett képemet. Engem is jó érzéssel tölt el, és mindenben támogat amiben csak tud, és ő talán az egyetlen ember, ha nem is tud rólam mindent 100%osan, de így belém lát, meghallgat és kimondja a véleményét. Azt hiszem ebben rá hasonlítok. De nemcsak ebben az egyben :D
    Amúgy azt tudni kell, hogy még fiatalkorában azt mondták az orvosok, hogy nem éri meg a 18.életévét... és tessék, hálát is adok, hogy ez így van és tudom, hogy nem dönthetek bizonyos dolgokban, de szeretném még jópár évig magam mellett tudni, mert szükségem van rá, hacsak telefonon keresztül akkor is, már a hangja is megnyugtató... 2009 nyara...Ohh igen az nagyon jó volt több mint egy hónapot ott töltöttem, mentem a szőlősbe segíteni, akkor még Ricsi az uncsim gimis volt, és még ott lakott, mentünk dolgozni, míg füvet nyírt, leszedtem az almát, vagy ami dolgom volt fent a hegyen, aztán otthon mama sütött nekünk valami süteményt, vagy mikor mit. Kikapcsolódtam is vásárolgattam (alap) pihentem, tanultam, olvastam. A házukat nem úgy kell elképzelni, mint egy falusi 100éves házat, részemről nagyon is szépen kialakított udvar, terasz, és egyéb részek...Hátul kis vetemények, hajnalban kimentünk ubitlocsolni, hagymát kihúzogatni... és a csigákat megsózni XD Nyáron elmentem a virágoshoz gyertyát venni meg virágot Papa sírjához, és megláttam egy kerti dísz... egy csiga és olyan édes volt, nem hagyhattam ott...megvettem és hazavittem mamának (L) nagyon örült neki, mert az ő csigái mindig megeszik a zöldségeit a kis kertben...
    Tehát, a felét se írtam le a mamámmal való kapcsolatomban, de nem is akarom, csak egy kis célzás, és apró emlék magamnak:D

és egy zeneválogatás, hogy egy kicsit közelebb hozhassam a karácsonyt :U favorit christmas songjaim (L):

Nat King Cole - The Christmas Song

Coca-Cola® Christmas Song by "Melanie Thornton - Wonderful Dream

Natalie Cole - The Twelve Days Of Christmas

Mariah Carey & Michael Bolton - O Holy Night

Kelly Sweet - Have Yourself A Merry Little Christmas

Matt Belsante-Jingle Bell Rock <<-- egyik favorit :P

Christina Aguilera-Have yourself a merry little Christmas

Mariah Carey - All I Want For Christmas is You

White Christmas

Christmas songs

ezzel zárok, tényleg :P
    The Christmas Song - Owl City (L) a másik best