Hirdetés

Aktív témák

• vilma27

tag

Jahj... Végre letudva a hét, letudva az osztályozó.
    Eléggé vicces volt az egész.
    Az írásbelim összesen 83%-os lett, ami az iskolai számítás szerint 4-es lenne, de mivel a szóbelimmel állítólag oda-meg vissza voltak és ott 5öst kaptam, így összességében is bőven 86% felett végeztem. Tehát a 12-es évvégim és a 13-os évvégi jegyem is 5ös lett.

Közbe egy gyors szám: :Y Isteni hangja van, nagyon jó :K Fogom keresgélni a számait, de most emiatt vagyok oda-vissza :D

Dub FX - Love Me Or Not

Tehát ott tartottunk, hogy szóbeli. Hétfőn és kedden nem mentem iskolába, hogy kedden délutánra valami tudással tudjak előrukkolni a szóbelire. Több kevesebb sikerrel tudtam is tanulgatni. Kint a suli kávéautomatájánál gyülekeztünk. Jön a matek Tanárom. (alapból szeretem, olyan egy korrekt, és a maga egyszerűségével, iszonyú jó tanár és ember is) Közben Nonótól megkaptam a kis házifeladatos dogámat (amiből 5jegy egy kis naplós kék jegy, és z vagy 5ös, vagy 3as, vagy 1es, ilyen vagy tudod vagy nem) Tehát nekem ez 3as lett, mert 1X1 nálam 2... Erről ennyit, érted 1 és 2 wááááá :W de nem olyan rossz a helyzet ahogy ez a falbaveregetősfejű smiley mutatja, mert ettől nem szakad ketté a világ, mert ez nem is dolgozat, hanem ilyen óra eleji 5perces szösszenet. Órán megjegyezte Tanárnő, hogy az osztály még számolni se tud és rosszul sikerültek a dolgozatok, valaki még azt se tudja, hogy 1X1 az mennyi? - visszatérve a keddhez, jön le Tanárnő a lépcsőn, köszönünk, mondom neki, hogy megkaptam a dolgozatot. Közben egy hátsó (Móni) hang mondja - jahj 1X1 - erre Tanárnő - Jahj Te voltál? hát igen - de olyan "jelesen" mondta, hogy miután elment akkorát nevettünk :D Mindegy a lényeg, hogy viccesen jött ki az egész matek dogámmal kapcsolatos szitu :D
    Jött a német tanár is. Mondta hogy a 2es terembe leszünk. Hmm... - már megint a 2es :((( :D - Bementünk mindannyian és én hanyadiknak mentem ki szóbelizni? Ügye nem kell mondanom (2). Már az előttem lévő felelő szóbelije alatt nem bírtam megülni, szinte a padban ugráltam mint egy kerge kecske, de nem bírtam magammal, egyszerűen izgultam is és örültem is, féltem ugyanakkor boldog voltam. Nem tudom mi volt velem akkor fel voltam pörögve :K de nagyon :B
    Én következtem (2odikként) XD Ezt muszáj volt leírni még "1X". Kimentem akkora mosollyal az arcomon, hogy wáááááá :U Kihúztam balról a 6odikat, mert egyébként ez lenne a szerencseszámom vagy mim, ha létezik :B Mondhatom jól beletrafáltam.
    Reisen, Urlaub / Feste und Feiertage <-- ezek voltak a kifejtős tételek. Mivel az elsőre semmit nem tanultam, mert a 20 tételemből kiválasztottam 14et. Így maradt az ünnep ünnepnapok. De a szituációm. Az nagyon vicces volt. Annyit értettem meg a lapról, hogy valaki keres valahová valami albérlőt, és találkozok valakivel (gondoltam a vizsgáztató az a személy) az elején megkérdeztem, hogy akkor most mi, ki-ki? mi hol? Próbáltam, persze németül hogy nem menjek nagyon mellé. Mint ma Németórán kiderül eléggé elkanyarítottam a szituációt, mert az eredeti feladat az lett volna, hogy Tanárnő a barátnőm, és összefutunk az utcán. Meg kellett volna kérdeznem, hogy nem-e tud valakit aki épp albérletet keres, mert nekem szükségem van egyre. De ebből én mit hoztam ki a vizsgán? : Én tanárnővel szeretnék egy albérletbe lakni. :B De ma mondta, hogy akivel lehet beszélgetni, azzal nem lesz gond, had folyjon a beszélgetés, csak az a lényeg, hogy ne legyünk csöndben. Meg is dicsért ma Tanárnő, hogy nagyon talpraesett és ügyes voltam, és jól feltaláltam magam. Meg a mellette lévő 1német tanár és egy olasz tanár, folyamatosan a vizsga alatt beszélgettek. Próbáltam csak az én tanáromra koncentrálni, de a periférikus látásomból láttam mindent. Az olasz tanár folyamatosan kérdezte, hogy hogyan megy nekem? A másik német tanár pedig el volt ájulva szó szerint, hogy milyen szavakat nem tudok. Itt gondolok a nemzeti ünnepes résznél, pl: Freiheitkampfes vagy valami ilyesmi XD tudom mi, mondjuk nem is biztos, hogy így kell leírni, de ezt az elején, hogy márc.15, aug.20 és okt.23 erről 2-3 mondatot megtanultam, igazából bemagoltam. Mikor ezekkel megvoltam, már mondom nem lesz nehéz, mert szülinap, karácsony, ezekről könnyű mondani dolgokat :K Jahj az elején a szituációsnál, mivel többek közt feszült voltam és a szitu adta hogy le kell tegeznem tanárnőt, mindenki felnevetett erre az egésznek a bevezetőjére:
    - Hallo Adrienn
    (erre én: ) - Hallo Tünde
    És mindenki elkezdett nevetni :D Nem kicsit nagyon vicces volt és jobb kedvel mondtam végig az általam kitalált szituációt és a tételemet ;)
    De összességében nagyon elégedett voltam a német jegyemmel, sőt kivagyok bújva a bőrőmből is. Szünet előtt, mit szünet előtt? Érettségim előtt ez nekem nagyon kellett és megnyugtatott, hogy nem vagyok messze :D
    Persze mindig van hova fejlődni ;)

Aktív témák