Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
vilma27
tag

Jahj... Végre letudva a hét, letudva az osztályozó.
Eléggé vicces volt az egész.
Az írásbelim összesen 83%-os lett, ami az iskolai számítás szerint 4-es lenne, de mivel a szóbelimmel állítólag oda-meg vissza voltak és ott 5öst kaptam, így összességében is bőven 86% felett végeztem. Tehát a 12-es évvégim és a 13-os évvégi jegyem is 5ös lett.Közbe egy gyors szám:
Isteni hangja van, nagyon jó
Fogom keresgélni a számait, de most emiatt vagyok oda-vissza 
Tehát ott tartottunk, hogy szóbeli. Hétfőn és kedden nem mentem iskolába, hogy kedden délutánra valami tudással tudjak előrukkolni a szóbelire. Több kevesebb sikerrel tudtam is tanulgatni. Kint a suli kávéautomatájánál gyülekeztünk. Jön a matek Tanárom. (alapból szeretem, olyan egy korrekt, és a maga egyszerűségével, iszonyú jó tanár és ember is) Közben Nonótól megkaptam a kis házifeladatos dogámat (amiből 5jegy egy kis naplós kék jegy, és z vagy 5ös, vagy 3as, vagy 1es, ilyen vagy tudod vagy nem) Tehát nekem ez 3as lett, mert 1X1 nálam 2... Erről ennyit, érted 1 és 2 wááááá
de nem olyan rossz a helyzet ahogy ez a falbaveregetősfejű smiley mutatja, mert ettől nem szakad ketté a világ, mert ez nem is dolgozat, hanem ilyen óra eleji 5perces szösszenet. Órán megjegyezte Tanárnő, hogy az osztály még számolni se tud és rosszul sikerültek a dolgozatok, valaki még azt se tudja, hogy 1X1 az mennyi? - visszatérve a keddhez, jön le Tanárnő a lépcsőn, köszönünk, mondom neki, hogy megkaptam a dolgozatot. Közben egy hátsó (Móni) hang mondja - jahj 1X1 - erre Tanárnő - Jahj Te voltál? hát igen - de olyan "jelesen" mondta, hogy miután elment akkorát nevettünk
Mindegy a lényeg, hogy viccesen jött ki az egész matek dogámmal kapcsolatos szitu 
Jött a német tanár is. Mondta hogy a 2es terembe leszünk. Hmm... - már megint a 2es
- Bementünk mindannyian és én hanyadiknak mentem ki szóbelizni? Ügye nem kell mondanom (2). Már az előttem lévő felelő szóbelije alatt nem bírtam megülni, szinte a padban ugráltam mint egy kerge kecske, de nem bírtam magammal, egyszerűen izgultam is és örültem is, féltem ugyanakkor boldog voltam. Nem tudom mi volt velem akkor fel voltam pörögve
de nagyon 
Én következtem (2odikként) XD Ezt muszáj volt leírni még "1X". Kimentem akkora mosollyal az arcomon, hogy wáááááá
Kihúztam balról a 6odikat, mert egyébként ez lenne a szerencseszámom vagy mim, ha létezik
Mondhatom jól beletrafáltam.
Reisen, Urlaub / Feste und Feiertage <-- ezek voltak a kifejtős tételek. Mivel az elsőre semmit nem tanultam, mert a 20 tételemből kiválasztottam 14et. Így maradt az ünnep ünnepnapok. De a szituációm. Az nagyon vicces volt. Annyit értettem meg a lapról, hogy valaki keres valahová valami albérlőt, és találkozok valakivel (gondoltam a vizsgáztató az a személy) az elején megkérdeztem, hogy akkor most mi, ki-ki? mi hol? Próbáltam, persze németül hogy nem menjek nagyon mellé. Mint ma Németórán kiderül eléggé elkanyarítottam a szituációt, mert az eredeti feladat az lett volna, hogy Tanárnő a barátnőm, és összefutunk az utcán. Meg kellett volna kérdeznem, hogy nem-e tud valakit aki épp albérletet keres, mert nekem szükségem van egyre. De ebből én mit hoztam ki a vizsgán? : Én tanárnővel szeretnék egy albérletbe lakni.
De ma mondta, hogy akivel lehet beszélgetni, azzal nem lesz gond, had folyjon a beszélgetés, csak az a lényeg, hogy ne legyünk csöndben. Meg is dicsért ma Tanárnő, hogy nagyon talpraesett és ügyes voltam, és jól feltaláltam magam. Meg a mellette lévő 1német tanár és egy olasz tanár, folyamatosan a vizsga alatt beszélgettek. Próbáltam csak az én tanáromra koncentrálni, de a periférikus látásomból láttam mindent. Az olasz tanár folyamatosan kérdezte, hogy hogyan megy nekem? A másik német tanár pedig el volt ájulva szó szerint, hogy milyen szavakat nem tudok. Itt gondolok a nemzeti ünnepes résznél, pl: Freiheitkampfes vagy valami ilyesmi XD tudom mi, mondjuk nem is biztos, hogy így kell leírni, de ezt az elején, hogy márc.15, aug.20 és okt.23 erről 2-3 mondatot megtanultam, igazából bemagoltam. Mikor ezekkel megvoltam, már mondom nem lesz nehéz, mert szülinap, karácsony, ezekről könnyű mondani dolgokat
Jahj az elején a szituációsnál, mivel többek közt feszült voltam és a szitu adta hogy le kell tegeznem tanárnőt, mindenki felnevetett erre az egésznek a bevezetőjére:
- Hallo Adrienn
(erre én: ) - Hallo Tünde
És mindenki elkezdett nevetni
Nem kicsit nagyon vicces volt és jobb kedvel mondtam végig az általam kitalált szituációt és a tételemet 
De összességében nagyon elégedett voltam a német jegyemmel, sőt kivagyok bújva a bőrőmből is. Szünet előtt, mit szünet előtt? Érettségim előtt ez nekem nagyon kellett és megnyugtatott, hogy nem vagyok messze
Persze mindig van hova fejlődni

Aktív témák
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Parfüm topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobilhasználat külföldön
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Isteni hangja van, nagyon jó
Fogom keresgélni a számait, de most emiatt vagyok oda-vissza 
de nem olyan rossz a helyzet ahogy ez a falbaveregetősfejű smiley mutatja, mert ettől nem szakad ketté a világ, mert ez nem is dolgozat, hanem ilyen óra eleji 5perces szösszenet. Órán megjegyezte Tanárnő, hogy az osztály még számolni se tud és rosszul sikerültek a dolgozatok, valaki még azt se tudja, hogy 1X1 az mennyi? - visszatérve a keddhez, jön le Tanárnő a lépcsőn, köszönünk, mondom neki, hogy megkaptam a dolgozatot. Közben egy hátsó (Móni) hang mondja - jahj 1X1 - erre Tanárnő - Jahj Te voltál? hát igen - de olyan "jelesen" mondta, hogy miután elment akkorát nevettünk

Kihúztam balról a 6odikat, mert egyébként ez lenne a szerencseszámom vagy mim, ha létezik