Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archanon
őstag
Öröm visszatérni, nem is értem miért szoktam el a ph-tól, és inkább fb orkháborúkat olvastam a minőségi eszmecsere helyett.
Sajnos lövésem sincs a témáról, de azt bizton állíthatom, hogy se játék, se anime, se film, stb nem lesz betiltva kis hazánkban, amíg józan ész létezik - az meg még remélhetőleg van pár száz év.
Megbontván viszont ezt a csodás off wart, folytatnám a sort a fölöslegesen hosszú agymenéseimmel, mert kényszert érzek rá, hogy megosszam.
Szóval hmmm... Zenekaros cuki lányok cuki dolgokat csinálnak, barátság, zene, széleskörű érzelmi világok ábrázolása minőségi ezerszer látott módon, de olyan jó, hogy elsiklottam felette.
Kifejezetten pozitív a kiemelkedő karakterfejlődés bemutatása - bár van még hova, remélem láthatjuk majd egy második évad keretein belül. Mókás, ahogy a japánok be tudják állítani a szociális zavarral küzdő egyéneket egyes animékben, bár azért nagyon nem ennyire nevettető állapot ez a valóságban.
Alapvetően jó kis karaktereket sorakoztattak fel, de igazán senkiből nem kapunk olyan óriási nagy szeletet, inkább a vicces jelenetekkel és szituációs komédiával tömték meg azt a kevés drámai pillanatot. Bocchi belső monolójai és az élethelyzetekre adott már már irreális reakciói különösen szórakoztatóak. Tök jól van ábrázolva a barátság és a csapatmunka fontossága (klasszikus üzenet), a zenekar tagok közötti kapcsolatok dinamikusak és hitelesek, érzelmileg is mélyek - egy picit talán a mellékszereplők kevesebb figyelmet kaptak, így reszükről egyelőre kevés fejlődési lehetőséget tapasztaltam. A fő üzenet is akármennyire elcsépelt, kristálytisztán áthatott - merjünk álmaink után menni, és leküzdeni rettegéseink árnyékát.
Nagy kár, hogy grafiikailag hiába jó általában, néhány - igazából elég sok - képkocka és jelenet felemás minőségű CGI-vel lett beszennyezve, és borzasztó mód kizökkentett a történetből. A koncertek közben a zombivonaglás valami iszonytató látványt nyújtott.
Zenében nem rossz, de kb. annyira fogom hallgatni, mint a Fuwa fuwa time-ot.
(No thx.) Határozottan versenyképes a K-on!-nal, másképp cuki, másképp vicces, talán komolyabb üzenet is van mögötte, de pont annyira könnyed és megragadó számomra.
[8/10] - Very good.
Na itt már vannak kételyek, pedig remekmű is lehetne! Rengeteg érzelem, csöppnyi sci-fi 13 részbe sűrítve. A fő téma ismét az emberi érzelmek és az élet múlandósága, az ember és szuperéáj androidok közötti határvonal kérdése... Remek témakör, viszont ebben a formában, amit az anime nyújtott, talán kicsit túl nagy falat.
A történet középpontjában eleinte Tsukasa áll, aki egy Terminal Service nevű vállalatnál kezd el dolgozni, amelynek feladata, hogy a lejárt élettartamú Giftia-kat (androidokat) "begyűjtse" társával, Islaval. A történet Tsukasa és a Giftia partnerének a kapcsolatát követi nyomon, A-tól B-ig. Mondanom sem kell, hogy nem egy vidám sztori ez, de hát mit várjon az ember, amikor "Genres: Drama, Romance, Sci-Fi", még csak nem is spoiler.
Kevés ennyire megindító első résszel találkozok...
Az érzelmi mélység szépen ívelt, gyakran szívszorító (már aki erre hajlamos), nem finomkodnak az elmúlás fájdalmának és érzelmi kötődések szépségének bemutatásával. Helyenként talán túlzottan manipulatívnak éreztem, erősen tartja a súgógép a táblát, hogy "most sírni kell", de szerencsére kevés ilyen jelenet van, és ahol meg elérzékenyül az ember, ott anélkül teszi, hogy ezt valaki megmondaná, hogy mápediglen na! hö! Nyígj! (Anno az AnoHana-nál éreztem ezt majdnem minden epizódban, annyi bőgés volt benne és melodramatikus siránkozás, hogy hííííííí, na az még de egy rossz cucc volt.) A karakterfejlődést nem hanyagolták el, szépen ívelt mindkét főszereplőé, plusz pont, a mellékszereplők is annyira szóltak bele, amennyire feltétlenül kellett. Karakterdizájn és animáció terén semmi kiemelkedőt nem tapasztaltam, átlagosan jó, a zene úgyszintén, kicsit visual noveles. Passzolt végig, remekül fokozta az atmoszférát, de ennyi.
Ami nagyon nem tetszett viszont, hogy hiába megragadó az érzelmi része, a cselekmény végig kiszámítható, az események és fordulatok szinte előre láthatóak az izgalmi faktor rovására. Kissé erőltetett a romantikus szál kibontakozása, rengetegszer úgy éreztem, hogy siettetve van. (Nem lehet minden egy Büszkeség és balítélet, no) A történet vége érzelmileg nagyon erős, ugyanakkor nem ad minden kérdésre választ, nyitva hagy elég sok szálat, ez nem kicsit frusztráló. Összességében azért el kell mondjam, hogy kifejezetten tetszett, és határozottan ajánlott kategória részemről annak, aki kedveli a romantikusabb drámákat. /Hogy ez a Clannad még mindig verhetetlen ilyen téren...
/
[7,5/10]
Második évadra sem sikerült letaszítania az ötösikreket (5-toubun no Hanayome), de azért remélem okoz még meglepetéseket egy eeeeeeeeeesetlegeeees harmadik évadban. Az anime humoros és szórakoztató, bár néhány aspektusa miatt nehéz volt felhőtlenül élvezni. Egyszerűen még mindig nem tudom élvezni a túlzásba vitt csöcspoénokat. Lehet még mindig "aszexuális tendenciákkal küszködök", bár a topic lolik védőszentje nem tudom jelen van-e még csendes olvasóként, így pusztán remélve szellemidézek.
Mókásak ugyan a poénok, de sajnos túl sokszor operálnak ugyanazzal, ezáltal üressé válik, a beleerőltetett történetszerűség meg fókuszát veszti, miközben fontosnak van beállítva. Ami elsőre sem volt vicces, másodikra annál kínosabb, harmadikra már szimplán triple facepalm, negyedszerre pedig már teljesen elvesztette a hatását.
További negatívum a karakterfejlődés teljes hiánya,
ami sajna annyira nem bejövős. Bár kinek ez, kinek az...Hayato egy egysíkú, döntésképtelen s*gg, aki kihasználja, hogy 4-5 csaj rá van mászva. Ja persze, "nincs ideje" romantikus érzelmeket táplálni, de azért végigsmárolja a csajokat, és válogat. Végül is, ha ez egy velejéig romlott, feslett pali történetét kívánja bemutatni, akkor nagyon is hiteles. Teljesen az ellenkezőjét váltotta ki ezzel nálam a sztori, hiába a megható nagyisztori, ez átcsapott egy poliamor harembe egy szégyenteljes mainnel, Vizuálisan amúgy szép, elvárt minimum átlag, és minden hibája ellenére mégis szórakoztató élményt nyújtott, nem bántam meg, hogy időt fordítottam rá. Remélhetőleg kiteljesedik a folytatásban, és kifejtett épkézláb lezárásra kerül Hayato+? története.
Két évadostul: [6/10]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest