- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
Totheground #50023 üzenetére
Ezzel nekem fura élményem van. Évtizedek óta felirattal nézek animét, gyakorlatilag mindig is az ment hogy japán hang, angol (vagy kisebb részben magyar) felirat. A gyerekek kezdtek el angolul nézni párat, hiába próbáltam őket győzkődni...
Na te a témára visszatérve pár hónapja vasalás közben elkezdtem nézni valami animét, és nagyon furcsa megélés volt, hogy ha nem néztem a képernyőt, csak úgy éreztem, hogy értem mi történik, de valójában meg nemAzért volt furcsa az egész, mert megvolt az az érzés, hogy nekem ezt érteni kellene, mert olyan nyelven van, amit ismerek, de aztán mégsem...
Btw, szerintem menne a csak hang alapú tanulás is, a gyermekeim óvodásként kezdtek el angolt tanulni ezzel a módszerrel (Helen Doron), nagyon gyorsan megvoltak az alapok. Pedig az első pár évben tényleg az ment csak, hogy hallgatták minden nap a hanganyagot (mesét), meg mellette heti egy óra a tanárral, aki szintén nem beszélt hozzájuk magyarul. A fiam ezzel a módszerrel (igaz, olyan 8 éves kortól már ment mellé írás, meg némi nyelvtan is) 14 évesen középfokúzott le. A lányom most 10, ő még gyorsabban halad, szerintem két év és neki is meglesz. Mondjuk azt nem tudom felnőttként is működik e ez, megvan e még a funkció az agyunkban, mert a kölkökön azt látom, hogy nekik a nyelvtanulás a suliban sem probléma, mintha megmaradt volna a gyermekkori anyanyelvet könnyen felszívó funkció. Németesek mindketten, mert nem volt értelme az angolnak már nekimenni, abból idén, 16 évesen fog középfokúzni a kölök és mellette idén kezdte a franciát, amit megint csak könnyedén vesz... A lányom meg szeptemberben kezdi a japánt, ha megmarad addig a lelkesedéseIrigylem őket
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest