- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
-
LOGOUT
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Petyás #42448 üzenetére
@jasso: a feladó a Google. Sokaknak megy ez mostanában ki mert ez ez új funkció.
Ha kikerült egy-egy jelszavad akkor kikerült..
Igen, ez egyfajta "reklám" de nem kifejezetten a jelszókezelőnek hanem a ténynek, hogy megnézhető egy hogy egy-egy jelszavad kiszivárgott-e. Ugyanezeket az adatbázisokat használja összehasonlítási alapnak a Google. Ez egy (relatív) új, beépített funkció a jelszókezelőben."Ha kiszivárgott az internetre, akkor hogy lehet, hogy a fiók biztonságban van?" -- mert nem a Google fiókod jelszaváról beszél hanem a jelszavak közt talált olyat, ami kiszivárgott a publikus adatbázisok szerint, ezt írja is: "A Google megtalált néhányat az Ön jelszavai közül az interneten. Bárki más, aki megtalálja őket, hozzáférhet az Ön fiókjaihoz.", de persze ha ugyanazt használod a Google fiókodhoz mint ami kiszivárgott.. akkor így jártál, jó lesz elgondolkodni / megnézni mi szivárgott ki és hogy van-e / lehet-e köze máshoz vagy épp a Google fiókodhoz.
Juteszembe: van jelszókezelő topik, ha bővebben érdekel a dolog szerintem oda írj. -
Petyás
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha nem, kérlek továbbítsatok.
Kaptam a google-től egy ilyen témájú levelet:
Gondoskodjon a kiszivárgott jelszavakkal rendelkező fiókjai biztonságáról
És ez a tartalma:
A Google megtalált néhányat az Ön jelszavai közül az interneten. Bárki más, aki megtalálja őket, hozzáférhet az Ön fiókjaihoz.
Google-fiókja továbbra is biztonságban van. Ezek az információk valahol máshol szivárogtak ki az internetre, és a Jelszókezelő használatával gondoskodhat a mentett jelszavai biztonságáról.
Ez csak "reklám" a jelszókezelőre?
Ha kiszivárgott az internetre, akkor hogy lehet, hogy a fiók biztonságban van?
Köszönöm! -
crok
Topikgazda
-
törölt tag
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha letiltom a youtube és a chrome alkalmazást lehetnek rendszer működési problémák ? Android 11
-
törölt tag
megtalálja a kereső de amikor rákattintok ott akkor sem nyilik meg a menü. viszont ha a legördülő menü beállitásai között kitüzöm az "AOD" opciót és ott rányomok akkor bekapcsolja és tökéletesen müködik az always on display. favágó megoldás, de megy
egyébként elég jó ez a build ezt az egy dolgot leszámitva, kb ég és föld a különbség a 16-oshoz képest.
köszönöm a segitséget mégegyszer. -
crok
Topikgazda
válasz
zsoltip #42433 üzenetére
Automatikus indulásra van job benne írva és van joga is rá (és MIUI-t használsz).
Nem tudom mi a cél.. de pl. az alkalmazásadatoknál vedd el az automatikus indulás engedélyét, egyéb engedélyeknél a képernyőzáron való megjelenítést, felugró ablakokat háttérben, felugró ablakos értesítést, állandó értesítést meg az Akkukímélő beállításban legyen háttérben futó alkalmazás korlátozást állíts be vagy egyenesen háttérben futó tevékenység korlátozást (gyak. reciprok MIUI kanossza..). -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Érintett app: YouVersion Bible
Az utóbbi időben bezárva az appot, "visszaszökik" az értesítési sávot lehúzva és képernyőzárra is az app media vezérlő panele. (lejátszás, leállítás...).
És egyedül a telefon restart segít. Az app ismét indításakor ugyanaz a szitu.
Hiába lövöm ki, lököm félre, visszakerül.Találkoztatok már hasonlóval? Mi a túró lehet a gubanc?
-
törölt tag
végülis sikerült feltelepiteni a 17.1-es lineageos-t és tökéletesen müködik egy dolgot leszámitva ami kb dealbreaker számomra, nem müködik az always on display. konkrétan a beállitásokban meg sem nyilik az az almenü.
érdekes mert egyetlen egy ember panaszkodik erre ott az xda-s poszt alatt de nem válaszolnak a kérdésére.
nem raktam fel a gappsot mert nem használok google appokat, lehet h ahhoz lehet köze? -
crok
Topikgazda
válasz
#72688384 #42427 üzenetére
"Make sure you have latest bootloader and modem before installing this." -- egyszer legyen fent a legfrissebb gyári ROM és jónapotkívánok. Ha ez már megvolt akkor ezzel megvagy.
OrangeFox: ott a linkje a készülékedhez valónak az XDA thread-ben, egy TWRP alapú custom recovery, úgy cca. 3 éve van felfutóban.
-
törölt tag
hali, kössz a választ.
amikor a 17-est próbáltam akkor nem xda forum alapján hanem más leirás alapján és ott twrp-t irták hogy azt használjam.
a nem egyértelmü rész alatt azt értettem h ketten is megkérdezték hogy kell bootloadert frissiteni és egyiknek sem válaszolt senki. google keresés is esélytelen, "how to update bootloader a320fl" kifejezésre csak más topikokat dobál ki a kereső.
orange foxot nem ismerem egyáltalán hogy mi az.
az exynosos részt én is olvastam de attól függetlenül nem ment fel a 64-es verzió, errort dobott arra is.
megnézegetem a linkeket amit irtál illetve felteszem a kérdésem a megfelelő topicban. -
crok
Topikgazda
válasz
#72688384 #42423 üzenetére
TWRP 7-es hiba az esetek többségében:
- nem a készülékre való a ROM ZIP és elhasal az ellenőrzésen
- nem friss a recovery forrása és rosszul fut le az ellenőrzés
- a bootloader-t frissíteni kell mert változik pár összetevő..
..de ezeken felül más is lehet, és ezt nem az az egy szál 7-es hibakód fogja megmondani neked hanem a TWRP recovery log, egy ilyen telepítési kísérlet után. Gyanítom azért nem válaszoltak mert pabkac volt, alább hogy miért gondolom ezt."nincs egyértelmüen kifejtve hogy kell telepiteni rendesen" -- hátööö:
How to install
Make sure you have latest bootloader and modem before installing this.
Make sure you are using the latest OrangeFox build. (the older ones will fail)
Make sure you have flashed the repartition script.
Download the Lineage build, optionally GApps and Magisk.
In OrangeFox format data. (Menu > Manage Partitions > Data > Format Data)
In OrangeFox wipe everything except SD and OTG.
Flash LineageOS.
Optional: Flash GApps (rightafter).
Optional: Flash Magisk.
Reboot.Ennél nem tudom mi egyértelműbbet szeretnél.. leginkább azt nem értem hogy ha előírja neked (biztosan oka van rá) hogy a legfrissebb OrangeFox-ot használd akkor miért nem tartod be az utasításokat, miért térsz el? A komplett XDA thread-et is átolvasnám a helyedben, mert pl. említi a thread-et nyitó ember, hogy "The Exynos7870 inside of your A3 is ARM64, not arm. The stock ROM limited you to arm, yes, but AOSP ROMs and OneUI ports support arm64" vagyis a kérdésedre ott a válasz.
A választott ROM-nak van Telegram csatornája is, itt szerintem pikk-pakk kapnál mindenre is választ - ha még van kérdés. Plusz az ilyen kérdéseket először én a készülék saját topikjában futtatnám meg, mert mégiscsak többet tudhatnak róla az ott aktív emberek mint egy ilyen tágabb topikban (még ha most a topik nem is pörög de biztosan vannak akiknek be van állítva az értesítés új hsz-re) és pl. ilyen hiba mellett nem tudom ez-e a legjobb ROM, ha tudsz róla akkor nem para csak picit bosszantó.. lehet vele együtt élni de attól még bosszantó lehet.
-
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42424 üzenetére
"nincs elérhető hangsáv" - na ez viszont már érdekesebb sztori, mert azt viszont magából a file-ból kellenett volna tudnia olvasni mint adat. Ha legközelebb előjön hasonló próbáld meg másolni valahova a file-t hogy olvasható-e "rendesen".
-
törölt tag
válasz
gazsintaor #42400 üzenetére
sziasztok!
szeretnék segitséget kérni hogy egy samsung A320FL-re stabil custom romot tudjak telepiteni gugli nélkül. (2db ilyen telefonom van)
alapból 6-os android volt rajta amit később oreora updatelt a rendszer frissitésként.elsősorban lineageOS-t szeretnék használni, de ha van más rom ami stabil akkor az is szóba jöhet, nem nagyon követtem az utóbbi években hogy mik vannak.
először 17-es lineageOS-t próbáltam telepiteni (lineage-17.1-20210118-UNOFFICIAL-a3y17lte.zip) de 7-es hibával sosem sikerült. xde forumon azt irták hogy frissiteni kell a bootloadert illetve azt h akinek oreo stock fent volt már annak eleve frissitve van. ez a két dolog egymásnak ellent mond igy nem értem.
1-2 embernél láttam ugyanezt a hibát és egyiknek sem válaszoltak ezzel kapcsolatban igy gondoltam megkérdezlek titeket.jelenleg 16-os lineageOS fut rajta (lineage-16.0-20191008-UNOFFICIAL-a3y17lte.zip) amit már nem emlékszem honnan kukáztam csak arra hogy nincs mcfy "hivatalos nemhivatalos" letöltései között. ott a legutóbbi szeptember 8. (lineage-16.0-20190908-UNOFFICIAL-a3y17lte.zip)
http://get.mcfy.fr/Samsung%20Galaxy%20A3%202017/LineageOS%2016.0/ezzel a builddel elég sok a gondom, random nem müködnek funkciók amig újra nem inditom, néha nem bootol stb.
jólenne a legújabb lineageOS-t használni de hivatalosan nem támogatott a telefon 2017-es változata illetve xda forumon nincs egyértelmüen kifejtve hogy kell telepiteni rendesen.
https://forum.xda-developers.com/t/unofficial-rom-a320fl-f-y-lineageos-17-x-10-0-64-bit-treble.4054921/másik dolog amit nem értek hogy egyik user azt irja hogy nem arm64-es ez a telefon, a másik meg azt h arm64-es. viszont amikor próbáltam a másik 2017-es telóra telepiteni a gappsot akkor a 64-es verzió nem települt csak a sima.
megköszönöm ha valamelyikőtök tudna segiteni tiszta vizet önteni a pohárba akár itt akár privátban.
szerk: jelenleg 3.5.2-es twrp van rajta és 3.14-es odinnal flesseltem és 22.1-es magisk van rajta de az sem akar rendesen müködni. (legalábbis a hide funkció)
-
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42418 üzenetére
Tehát konkrétan kipróbáltad hogy amikor ez volt akkor bármi mást ugyanazon a hangszórón (headset? fülhallgató? fejhallgató? kihangosított?) viszont simán lejátszott és a VLC-nek (vagyis a média hangerőnek) se volt levéve a hangereje és nem volt pl. mute / néma / ne zavarj / DND módban se a készülék és sem látszott az állapotsorban egy fejhallgató / hangszóró ikon pl. annak ellenére hogy nem volt bedugva?
-
crok
Topikgazda
Alkalmazások közt megkeresed azt amit alapértelmezetté tettél és lennie kelle ott egy olyannak, hogy alapértelmezések törlése. Van ilyesmire egy tonna app is de szerintem felesleges.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Véletlenül alapértelmezetté tettem az egyik böngészőt, pedig nem akartam.
Az alapértelmezett alkalmazások között csak az tudom kiválasztani, hogy melyik legyen, de azt nem, hogy rákérdezzen!
Egyszerűen nem jövök rá a trükkre, tudnátok segíteni? -
crok
Topikgazda
válasz
BLUE TORNADO #42413 üzenetére
Minden masnak volt hangja?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Tavaly rámásoltam a gépről a telefonomra a Csernobil 5 részét. Eddig minden részét meg tudtam nézni gond nélkül. Múltkor szerettem volna ismét megnézni, viszont hang nincs. Ma próbáltam ismét, minden fain. Az összes részt szépen játssza, hanggal. VLC-t használok.
Szerintetek ez mitől lehetett ez az időszakos "némulás"? Telefon újraindítás megvolt többször is. VLC nem lett frissítve, ugyan az a verzió, amivel eleinte néztem -
Somatom
veterán
Ha olyan appnak adok vmire engedélyt ADB -n, ami nincs telepítve, akkor error lesz, vagy telepítés után tudja majd használni a korábban megkapott jogosultságot?
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola01 #42406 üzenetére
Én eleve úgy állnék hozzá, mintha eladnám. Nem tudom milyen készülék, de (nyilván mentések után) kilépnék minden account-ból ami van rajta (pl. Xiaomi-nál törölném a Xiaomi account alól is, Samsung-nál is van ilyesmi úgy rémlik, meg Huawei-nél is) és csak aztán format / factory reset (hogy a különböző FRP mechanizmusok ne szivathassanak..és ha nem kapja vissza akkor se úgy menjen el hogy kötve van valamihez) / gyári ROM felhúzása ha custom van épp rajta.. meg ha egyáltalán bekapcsol de bekapcsolni bekapcsol, gondolom, mert említed hogy törölnéd a Google fiókot.
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Ismerős telefonját viszem holnap szervizbe. Mit érdemes a telefonnal csinálni előtte?
Nyílván biztonsági mentés, és FR az alap.
Google fiókot kell törölni?
Előre is köszi -
crok
Topikgazda
"Erre annyit ír csak ki, hogy hiba" - hol? Mi írja? Play Áruház? Nincs hibakód? Ott az szokott lenni.. vagy azt mondja pl. hogy nincs elég hely.
"És még manuálisan sem frissülnek az alkalmazások." -- lehet azzal még várni kell majd kicsit hogy az összes rendszerkomponens is frissüljön (nem tudom milyen az a régi telefon, meg milyen rendszerű).
A Play Áruház le is fog frissülni az biztos, az ellen annyit tudsz tenni, hogy törlöd az adatait meg a frissítéseit de utána le fog frissülni megint, ez mindig is így volt. Ha sokáig írja hogy letöltés függőben az meg annyi szokott lenni sokszor, hogy a letöltések app beakad.. meg kell keresni az alkalmazások kezelőjében a listájában a két Letöltések nevű appot (az egyik a backend a másik a UI) és az adatait (esetleg még a frissítéseit is ha volt) törölni.
A Hangouts-hoz friss APK-t találsz pl. APKMirror-on itt. Ja, és egyébként a Hangouts migrálódik a GMail féle Google Chat-be FYI.
-
mzso
veterán
Helló!
Elő kellett kaparnom a régi telefonomat. A hangouts nem funkcionál rajta máry úgyhogy megnéztem a frissítéseket.
Erre annyit ír csak ki, hogy hiba. És még manuálisan sem frissülnek az alkalmazások.Bezzeg a playstore kérés nélkül is frissült. Lehet, hogy pont ezért nem is mennek a frissítések...
Ezzel mit tegyek? Most egy ideig kéne használnom ezt a telefont.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Redmi 8a bekapcsol, redmi felírat megjelenik kb 7-8másodpercig majd újraindul, próbáltam a fastbootot többször is lehet vele valamit csinálni? Hangerő fel+bekapcsológombra nem reagál
köszi
-
moongoose
őstag
Huawei p8 lite-nál a tegnapi nap folyamán készítettem képeket, kb 5-6 db-ot.
Előző nap majdnem tele lett a tárolója rövid videókkal.
Maradt kb 60mb szabad tárhely.
A tegnapi fotókból csak azokat látom a pc-n amiket reggel fotóztam.
A délutáni, illetve a mai képek csak a mobilon látszanak.
Töröltem közben videókat is, azonban továbbra is csak a mobilon látom a képeket, a win intézőben nem.
Van külön Sd kártya is a készülékben.
Még nem találkoztam hasonló esettel.
Van esetleg olyan tároló, amit nem lát az intéző?
A készülékhez nem használok Suit-ot, úgy használom win alól, mint egy külső USB eszközt, már a kezdetektől. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Google Photos megosztás témájában írok.
Sem Android rendszerű készülékről, sem Windows alóli böngészőből, nem tudom megosztani a fotókat.
Nálam megosztottként szerepel, de a fogadó fél részéről nem jelennek meg a fotók, csak az értesítés, hogy megosztottam vele. Értendő ez mind Androidon, mint szintén Windows böngészőből megtekintve.(A blokkolt cím problémája nem áll fenn.)
Mi lehet a problem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest