Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Újabb Jimi home ajánló
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Valószínűleg senkit se érdekel, és senki se foglalkozik vele, de mai napig így tanítják: függvény / function: egy programrész, melynek (többek között) van visszatérési értéke. Metódus / method: egy programrész, melynek nincsen visszatérési értéke. (Csak a különbséget emeltem ki, természetesen több tulajdonságuk van még, de ez tér el.)
Kotlinban ez érdekes kérdés, mert gyakorlatilag minden függvény/metódus igazából függvény (a fenti definíció alapján), hiszen mindegyiknek van visszatérési értéke (ha nincs jelölve explicit, akkor Unit, de ezt ki is lehet írni).
Kotlinhoz általánosságban: én nagyon szeretem a nyelvet (talán mert nagyon hasonlít a swift-hez), ha komolyabb kérdés van, beszállok a "vitákba" ha van időm
de nem nyelv- vagy alkalmazási terület (jelen esetben android) specifikus részeket szerintem teljesen felesleges itt tárgyalni. Ha valaki nincs tisztába legalább az OOP alapjaival (pl. nem tudja, mi az hogy öröklés, implementálás), akkor szvsz felesleges elkezdeni az androidot mert nem sok esély van rá hogy megtanulja alkalmazni így hirtelen, egyből. Nem bántásképp, hiszen én pont így kezdtem (aztán 1-2 év múlva újra elővettem, több tudással), szóval ismerem a helyzetet
-
domel
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ránéztem arra a videóra.. Totál kezdőknek szánt videóban myFunction-nek nevez el a fószer egy függvényt, aztán csodálkozunk ha a célközönség azon agyal, hogy "mit csinál az a myFunction". Lanszelot gyerek nekiállt kotlinban programozni tanulni ami nagyon dicséretes, csak ember nem lesz aki segítsen neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 - alap
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robogó, kismotor
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 512GB gyári független új akku!!! Hibátlan 3 hónap jótállás
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- Macbook Air M1 8GB 256 GB 2026.júliusig garancia
- Playstation 5 digital PS5 825 GB 2026.12 hóig garancia
- Macbok pro M2 13" hibátlan 2026.05.23.. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- MikroTik RB5009UPr+S+IN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de nem nyelv- vagy alkalmazási terület (jelen esetben android) specifikus részeket szerintem teljesen felesleges itt tárgyalni. Ha valaki nincs tisztába legalább az OOP alapjaival (pl. nem tudja, mi az hogy öröklés, implementálás), akkor szvsz felesleges elkezdeni az androidot mert nem sok esély van rá hogy megtanulja alkalmazni így hirtelen, egyből. Nem bántásképp, hiszen én pont így kezdtem (aztán 1-2 év múlva újra elővettem, több tudással), szóval ismerem a helyzetet