- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedbump
tag
Sziasztok.
Kicsit halottnak tűnik ez a fórum, de hátha lesz még válasz

15 év teljesen más jellegű programozás után elkezdtem ismerkedni az Android-dal. A nagy cél egy egyszerű emlékeztető alkalmazás írása. Az alkalmazásomnak két része van/lesz.
Az egyik maga a felhasználói felület, ahol a felhasználó felvihet új emlékeztetőket, szerkeszthet vagy törölhet már meglévőket. Az emlékeztetőket egy lokális sqlite adatbázisban tárolom. Ez a rész teljesen készen van, jól működik, egészen elégedett is vagyok vele mint első próbálkozás.
Igenám, de egy emlékeztető alkalmazásnak nem ártana emlékeztetnie is a felhasználót néhanapján, és ezzel a dologgal teljesen el vagyok veszve. Az programomnak kellene lennie egy olyan részének ami a háttérben fut és időnként (pl óránként) megnézi az adatbázis és üzenetet küld a felhaszálónak (pl notification-t) ha épp lejárt az egyik emlékeztetője.
Itt meg vagyok lőve, nincs ötletem. Ennek a service-nek (persze lehet, hogy nem Service) már a telefon indításakor működnie kellene és természetesen az felhasználói felülettel egyszerre kellene települnie. Ezt hogy lehet megcsinálni? Egyáltalán mit használjak ilyenkor? Service? Broadcastreceiver? Valami más?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Arc Raiders
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- Eladó Nintendo Wii
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GTX 1050 OC 2GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akkumulátor
- iPhone 11 Pro 256Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest