Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz lugosi #2617 üzenetére

Én csak olyat szedek szét, amit ha nem sikerül összerakni, akkor:

a.) Nem nagy kár érte.
    b.) Szerelőhöz betérve olcsón eltakarít utánam.

Nem analóg, de most a Fujifilm X-A1-esem egyik tekerőjét kéne kitisztítanom, még ebben a nagy Fujifilm hype-ban sincs értéke. Ha a tekerőnek csak annyi a baja (néha össze-vissza érzékeli melyik irányba is tekerem), hogy elkoszolódott, akkor jó, van egy apró gépem, ami egy manuális objektívvel, lerekeszelve, 2 métertől végtelenig éles street és utazós fotókat gyárt nekem, pót akkum van dögivel a modernebb Fuji vázakról.

Analógban meg van 2 db Minolta AF 7000-esem, másodikat gyakorlatilag ajándékba kaptam eBay-en egy Minolta AF 50mm f/1.7 objektívhez. Ez szebb esztétikai állapotban van és valaki bebőröztette a bakelit markolatot (ami mindegyik példányon már repedezik és kifehéredett), de az AF motor érezhetően gyengébb (sokkal lassabban talál fókuszt, mint a másik példányom). Arra gondoltam donor gépnek jó lesz és a kettőből csinálok egy nagyon faszán működő és esztétikailag is szép példányt. Ha nem sikerül az operáció, 15-20 ezer forintért lehet kapni szép példányokat eBayen, egy meglehetősen mellőzött típus a történelmi értékéhez képest (mondjuk rusnya is, mint a Robotzsaru segge egy dupla műszak után). :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés