Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Köszönöm a válaszod!

Körülnézek analóg téren, hogy mi a felhozatal

-
charlie_hu
aktív tag
Géptől függ. A kozépkategóriás termékek már teljesen működnek manuálisan is, az automata csak egy plusz.
Nikon F60 az nagyon belépő kategória, emellett újabb modellek is kaphatók olcsón. És ahhoz képest meg drága...
Legalább egy F65, vagy F75-öst néz (utóbbi asszem az opticamba van is használtan, ha boltból szeretnéd).
A legjobb ár/érték arányba az az F100-as, bár egy kicsit drágább.
A legdrágább kiegészítők az objektívek és a vakuk. Bár elindulni a gyári kit objektív is megfelelő (a 28-80-as), de ha komolyabban belemélyedsz kevés lesz. Az újjab nikon filmesekkel mennek a mai AF-S objektívek is, viszont csak FX-esek. Emellett ha nagyon régi objektíveket akarsz, akkor olyan gép kell, amibe a fénymérő nem függ az objektívben lévő csiptől.
Képminőség itt teljes mértékben az objektívon és a filmen múlik (meg a helyes expozíción).
Én személy szerint filmre egy F65-öt szoktam hébe hóba használni, meg egy FE10-et sűrűbben. Utóbbi gép egy teljesen manuális gép, A móddal, fénymérővel. Szeretem mert nem túl nagy, mégis kényelmes.
A nem nikonokról nem tudok nyilatkozni, olyanomból csak egy Minolta távmérős gépem van.
35mm-es filmből plakátig fel lehet nagyítani ha nagyon akarod...
-
kozsy18
tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Hát még nem tudom, hogy mire lenne szükségem.
Tetszik az automata gépeken, hogy nem kell vele "bajlódni", de a teljesen manuális gép varázsa is vonzz.Az automatákba mennyire lehet belenyúlni? Ad lehetőséget manuális rekeszérték és záridő állításra?
Említetted a kiegészítőket. Ezek alatt mit értesz? (Obik, filmek, fénymérő, szűrők?)
Egy Nikon F60-as gép volt az egyik, amit nézegettem. Gondolom ez egy automata típus.
Másik: RICOH KR-10X.
Harmadik: Minolta XE-1 MD (ez különösen tetszik).
Gondolom az automata és manuális gépeknek is megvan a maga előnye/hátránya. Ezek mik lennének? Képminőségben van különbség, vagy csak kezelhetőségben jelenik meg?
Mekkora képméreteket lehet gyártani analóg géppel?
-
charlie_hu
aktív tag
Helló!
Soha nem a váz a drága (filmesnél meg főleg), hanem a kiegészítők

Kérdés, mit szeretnél. Automata gépet, vagy a 60-as, 70-es évek manuális gépeit?
Otthoni előhívás ff képre nem probléma, C41-es negatívra se lehetetlen, de nagyobb technológiai fegyelmet követel meg (pl. az egész folyamat alatt nem mozdulhat le a hőmérséklet 1-2 foknál jobban, otthon ez nehezen tartható).
Vaterán érdemes (esetleg ebay) körülnézni, mindent megtalálsz általában ami kellhet.
Konkrét géptípust meg nem igen lehet mondani, mert nem tudjuk, hogy mit szeretnél, meg mit tudsz, stb.
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Hát... nem is tudom, hol kezdjem.
Az az elvetemültség jutott az eszembe, hogy kipróbálom az analóg fényképezést. Eddig egy Fuji S1000 fd-vel kattintgattam, kipróbáltam rengeteg dolgot, több tízezer képet készítettem. Aztán arra gondoltam szintet lépek, kéne egy tükrös fényképező. 40-50 ezrekért kerestem DSLR-t, akadt is pár, de nem tudtam megválni a Fujitól, ezért hanyagoltam a dolgot.
A napokban viszont találkoztam egy fotóval, amin egy Minolta SLR gép van. Először a külseje fogott meg, majd utánanéztem, analóg. Kicsit olvasgattam és szó mi szó, megtetszett az analóg fényképezés hangulata, így gondolkodóba estem.
Persze meditáció közben vateráztam, és úgy vettem észre viszonylag olcsón lehet venni SLR gépeket.
A témával kapcsolatos kérdéseim:
Ugyebár utólagos fényképkezelésre nem nagyon van lehetőség, digitalizálás scanner-el.
- Milyen méretű képeket lehet előhívatni?
- Próbálkozott már valaki otthoni előhívással?
- Milyen beugró gépet érdemes venni? Esetleg, ha pár ezressel többért lehet venni, ami komoly, akkor abból milyet?
- Full analóg, vagy digitális módválasztóval érdemesebb dolgozni?
Teljesen analóg gép esetén gondolom elengedhetetlen a kézi fénymérő.
- Objektívek terén van választék? Milyen árban vannak?
- Hol érdemes körülnézni használt dolgok terén?
- Film ügyileg, milyen árak vannak, milyen márkát érdemes választani?Előre is köszönöm a segítségeteket!

-
biker
nagyúr
válasz
charlie_hu
üzenetére
hehe, jól benéztem
az "automata kompakt" gép keresés után meg se fordult a fejemben, hogy ilyen filmes gépet keres 
-
Khaal
őstag
Nővéremnek keresek valami olcsó használt automata kompakt fényképezőgépet.
Nincsenek nagy elvárások, egy egyszerű, kisméretű gép kellene ami be tud rakni a kézitáskájába lőni pár képet a gyerek fellépéséről a suliban, vagy csinálni pár képet egy kiránduláson.
Legyen teljesen automata, beépített vakuval és objektívvédővel.Nézegettem vaterán mik vannak 10 ezer alatt, a választékra nem lehet panasz, de fogalmam sincs melyiket lenne érdemes megvenni. Pár példa a teljesség igénye nélkül:
Fuji 200ix
Olympus Superzoom 70G
Nikon Onetouch Zoom 90s
Canon Prima Super 28N
Olympus Superzoom 80s
Canon Prima Super 150u
Pentax Espio 90MC
Canon Prima Zoom 80u
Olympus Stylus 120
Olympus mju IISzívesen megköszönök előre is minden tippet, tanácsot.
-
neevous
tag
Járt már úgy valaki, hogy beragadt a film a gépbe és se előre, sem vissza nem lehet tekerni? Ötlet esetleg?

-
wrxtr
csendes tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Szerintem 800 felett elég ritkán látni manapság negatívokat, de már a 800-as is elég szemcsés lesz a kép.
-
wrxtr
csendes tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Ha kézből és vaku nélkül szeretnék fotózni, akkor valami 400-as. Meg nyilván attól is függ, hogy mennyit akarsz rá költeni. Fuji Superia X-TRA 400 nekem nagyon szépen dolgozott és nem drága.
-
charlie_hu
aktív tag
negatívból mit ajánlotok sötétebb helyhez (templom)?
-
leeate
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Ott én nem láttam egyet se mostanában.
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
No, ez nem olyan egyszerű, mivel vidéken lakok
de majd megoldom.
Úgy látom, az obik azért többé-kevésbé tartják az árukat. Valamelyik kicsit már tele vagy nagylátó, és máris lehet csengetni, igaz korántsem annyit mint diginél. -
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszi
sajna nem nagyon ismerek olyan oldalakat, ahol használt analóg gépek eladásával is foglalkoznak. MZ-30 7000 ft-ért nem-e gyanús? Vagy ugorjak rá? 
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Cosina gép meg ugyanilyen 50-es obi, a gép pedig olyan, hogy be lehet állítani a rekesznyílást, ő meg mér hozzá egy záridőt szürkére, de senki se tudja, hogyan. Ez pedig így nem túl izgalmas, főleg ha valaki Adams zónarendszerét szeretné használni (mint én)
Mellesleg, nem tudja valaki, hogy hívják azt a fókuszálási módszert, amikor a kereső közepén vannak vízszintes vonalak (kivágások, akármi), és azokhoz tekered a fókuszt? Ilyen a gépem, asszem a régi leicákban is ezt használták, de már elfelejtettem a szakkifejezéseket

-
leeate
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Pentax lenne a legmegfelelőbb, mert ez a gépem K-csatlakozós, és így lenne egy objektívem + van K -> M43 átalakítóm, amit ugyan még sose használtam, de biztos jó

Viszont mivel manapság alig van Pentax slr eladósorban, akármilyen márka érdekel. -
Szten Márs
nagyúr
"Hagyományos gépem van már, aminek ugyan nagyon jó az objektívje, viszont nem teljesen manuális, és így zsákbamacskának érzem a vele készült képeket."
Ezt nem igazán értem... milyen géped van, milyen objektívvel és milyen (felteszem kompatibilitási) okokból érzed zsákbamacskának a képeket?
-
leeate
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Igen, modern jellegűre gondolok, pontosan ezekkel + lcd kijelző se lenne rossz (bár ha a keresőre is kiírták ezek a gépek a kockák számát, akkor nem fontos
) Hagyományos gépem van már, aminek ugyan nagyon jó az objektívje, viszont nem teljesen manuális, és így zsákbamacskának érzem a vele készült képeket. -
leeate
senior tag
Valaki nem tud eladó újabb (amatőr-félprofi) SLR gépet?
-
válasz
charlie_hu
üzenetére
Csak hívás... gondolom. Először fogom csinálni és én szeretném szkennelni a képeket.
-
Petzval
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Én úgy értettem hogy a márkáknak van jellemző színe a Fuji jól adta vissza a kéket zöldet a Kodak a piros és meleg színeket az Agfa pasztell volt volt egy Agfa márka ami az aranyszínt adta jól vissza templombelsők fényképezéséhez szoktuk használni.
-
Petzval
senior tag
A filmen rajta van milyen szabvánnyal lehet hívni, azt bármelyik labor ugyanúgy hívja.A nyugati filmek általában C41 és a dia E6. A keletnémet ORWO filmek tértek el.Az hogy C41-es a film attól még az egyes márkák között színárnyalati eltérés még van a filmben is meg a papírokban is.
-
válasz
charlie_hu
üzenetére
Üres negatív
490,- 1 órás
450,- 4 órás
390,- 1 napos
350,- 4 naposDe a megnevezése miért üres negatív?
-
excalibur36
senior tag
Helló mindenkinek!
Mától boldog tulajdonosa vagyok egy Olympus OM10 gépnek!

Ez a gép még dísznek is gyönyörű!
Nagyon komoly darab.
Van hozzá az alap obi, amiről a szakértők azt mondják, hogy nagyon jó és egy Zuiko 35-70 f4 zoom objektív, no meg egy L20 vaku.Véleményeket szívesen fogadok, illetve a használatával, kezelésével kapcsolatos infókat, segítséget is.
-
wrxtr
csendes tag
válasz
Flashback
üzenetére
Digitcam-nál (google kiadja az oldalukat) 1 naposra 420, itt elvileg Fuji labor van
Fotológus (ezt is megtalálod) 500, itt Kodak technika van.
Ezeknél csak drágábban tudok.
Tényleg ha már említettem mennyit számít hogy Fuji vagy Kodak labor? Én eddig nem kevertem a filmet és a hívási eljárást. Eltolódnának a színek?Láttam hozzászólásokban, hogy többen is otthon szkennelik a negatívokat. Epson Percfection V330-at néztem ki. Tud mondani valaki tapasztalatokat?
-
válasz
charlie_hu
üzenetére
Egy tekercset? Hol?
-
Van jóféle multiméterem század pontos hőmérővel, még egy piros fényű timer kellene, egy pár tál. A faternak van dimmerelhető piros zseblámpája csillagászkodáshoz, az itt is jól jön. Akkor C41-marad. Egy szett ha jól láttam 5K körül mozog.
Egy negatív előhívatása 1500 forint, tehát ha még vennem is kell ezt azt akkor is 6-8 tekercsnél már megéri piszmogni vele.
Amúgy csinált már valaki ilyet? -
excalibur36
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Azért köszi!

-
charlie_hu
aktív tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Hát, Én egyiket se venném, szóval nem biztos, hogy a legjobbtól kérdezed

-
excalibur36
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Köszönöm!
Melyiket vennéd meg, illetve melyiket ajánlod.
A súly és a méret nekem nem számít. -
charlie_hu
aktív tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Az Olympus az teljesen más kategória, pl. elem nélkül nem is megy, automata módja van, stb.
Kép alapján nem M42 bajonetje van.
-
excalibur36
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Köszönöm!
Evés közben jön meg az étvágy...
Találtam ezt is és tetszik is: Olympus OM10 SLRA három közül kellene választanod az általam vázolt paraméterek szerint te melyiket vennéd meg?
Az Olympus milyen obit lehet feltenni egy az egyben?
Esetleg azok jó rá ami a Zenit 12XP, vagy a Practikára jó? -
charlie_hu
aktív tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Nem feltétlenül!
Az egy dolog, hogy technikailag jobb, de a legjobb ha személyesen kézbe veszed és megpróbálod, hogy melyik a jobb számodra!
Mert lehet, hogy a Practika jobb, viszont fogásba, súlyba, stb. (számodra) nem biztos, hogy jobb mint a Zenit.
Próbáld ki őket!
-
excalibur36
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Köszönöm!
A válaszodból azt szűrőm le. hogy a Practikával jobban járok.
Ez így van? -
charlie_hu
aktív tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Technikailag a Praktica fejlettebb (több és rövidebb záridők, fém redőny, rövidebb X-sync)
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Segítséget kérek a választásban.
Szeretnék venni egy filmes gépet, de nem tudom, hogy melyiket.
Két gép között vacilálok.
Az egyik Zenit 12XP, a másik PRAKTICA MTL-5
Mindkettő állapota kiváló.Melyiket ajánljátok?
Segítséget, válaszokat előre is köszönöm!
-
Nagy tervem az hogy otthon előhívom 35mm-es filmeket, majd beszkennelem, de milyen módszerrel kell előhívni? E6 vagy C41? Miben különbözik? Mi a legegyszerűbb?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Kapnék egy Canon 3000 N vázat 5k-ért, de nem tudom, hogy a 350D-hez használt objektívjeim bajonettje ugyanolyan-e. Valaki segítene ebben?
-
neevous
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Szeretnék ajándékba vásárolni egy SRL-t.
Az elvárások a következők:
-Legyen AF (használok manuális objektívet DSLR-en, de ott annyira nem érdekel a hibaszázalék)
-Legyen Av mód
-A vario objektívekkel szemben preferálnék akár kitben, akár külön vásárolva egy 35-ös, vagy egy 50-es fix-et
A legfontosabb: bele szeretnék férni 20k-ba (de akkor sem görbül le a szám, ha olcsóbban megúszom).
-
Petzval
senior tag
Nagyon vigyázni kell mert az orsónál is be kell akasztani és a számláló fogaskeréknél is.Elúfordulhat hogy nem fogta meg az orsó kiszakad a perforáció.Sötétben fel kell nyitni és megtapogatni a prforációnál.A kézi tekercselésnél mindíg fel kell tekertetni legalább egy fél kockát.nyitott állapotban.
-
Sleed
aktív tag
Igazából azért kérdeztem, mert gondoltam, ha otthonra veszek inkább egy szkennert, az hosszútávon behozza az árát.
Utánaolvastam és az epson v330 mellett dönöttem.
Azért köszönöm a válaszokat.Más:
Az első tekercs filmem végénél járok(ha minden igaz
). Mivel ez az első, mikor a filmet vettem a fókuszfotónál, megkértem az eladót, hogy mutassa meg hogyan kell belerakni a filmet.Amikor beletette, már akkor is furcsa volt és nem tudtam hogy honnan ilyen biztos benne hogy a filmet megfogták a kis fogak(csak az elejét fogatta be és egyből ráhajtotta a gép hátulját). De gondoltam mivel ő már biztos sokszor csinált ilyet, tudja mit csinál.
Ma lőttem el a 24. kockát és most vettem észre, hogy amikor felhúzom, a túloldalt a tekerő nem forog.
Ez azt jelenti, hogy nincs jól befűzve a film?
A gép egy minolta xg2-es. -
Petzval
senior tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Mivel a 80mm a 6x6-osnál alapoptika 45-47 fok a látószög.
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok,
valaki meg tudja nekem mondani, hogy az üzletekben milyen gépekkel szkennelik a negatívokat?
néztem digilabnál, és a 3k egy tekercsért elég húzósnak tűnik.köszi,
SleeD -
charlie_hu
aktív tag
Hmm, egy blogbejegyzésben 80 mm-ről írnak.
-
charlie_hu
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy a Pajtásnak mekkora látószöge van/volt? Szeretnék pár régen-most jellegű képet csinálni, és a régi képek (60-as, 70-es évekből, megboldogult öregapám készítette őket) Pajtással készültek. Tudom, hogy olyan nem lesz mint a Pajtással (fényt kap a film, széle felé torzít, veszít a fókuszból, stb.), de legalább a látószöget szeretném, ha stimmelne
-
rainmen
aktív tag
válasz
charlie_hu
üzenetére

Azokkal annyira nagy gond nem lehet. A 2006 körülieket el lehet lőni tesztelésekre, az újabbakat meg élesre.
-
rainmen
aktív tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Régebben volt róla párszor szó, akkor bedobtak egy linket a felhasználási javaslatokról: [link]
Más: most hívattuk elő a negyedik tekercset, amit a NIKON-nal csináltam. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, van egy-két kép, ami (szerintem
) nagyon jól sikerült. 
Teljesen elégedett vagyok a géppel, osztrákokhoz is vittük magunkkal, mindegyik kép jó lett, pedig mínuszokban is használtam. -
charlie_hu
aktív tag
Lejárt filmre fotóz valaki?
-
charlie_hu
aktív tag
előhívatás mindenhol ugyanolyan (elég kötött az út, ahogy a fényérzékeny negatívból kész negatív lesz), nem a képkidolgozásra gondolsz?
Képkidolgozást meg már (főleg színeset) mindenhol géppel csinálnak. Ha esetleg nem, az tuti aranyárba van. Fekete fehérből géppel eleve csak C41-est tudnak előhívni, hagyományossal nem szoktak foglalkozni, azt inkább fényképészeknél érdemes megpróbálni.
FF filmet (nem C41-est) a legjobb otthon előhívatni, ár szempontjából is.
Színes fényképből én a Rossmanosat ajánlom (ha csak úgy magadnak), 3-400 Ft körül van 2 tekercs 24-es vagy 36-os, szoktak akciózni is, stb.
-
piroe
csendes tag
sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani olyan fotós boltot Budapesten, ahol elő tudom hívatni a fényképeimet? Neten csak digitálisat találtam. Nem kell profi előhívatás,még csak most kezdtem bele egy jó kis Zenit 12 xp-vel...Ja meg filmet is kellene vennem, eleinte csak fekete fehéret akarok, talán az olcsóbb is, de nem tudom hol lehet beszerezni -
-
csakb
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szia! Az ebay-en 13 és 45 EUR között (+ posta) mentek el januárban FED-2-esek. Ennél többért reménytelen. A tipikus ár 25, max 30 EUR. Szerintem érdemesebb megtartani, és vitrinbe rakni.
-
Petzval
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
3500-5000 Ft-ig az állapotától függően. És a Leica kihuzatos kevesebbet a standard optikás többet.
-
Sziasztok srácok, bocsánat ha a rossz topikba írok, de nem tudjátok véletlen, mennyit ér ma egy működő Fed2-es filmes gép? Kb. 50 éves cucc, elég jó állapotban van.
-
charlie_hu
aktív tag
Én azt szoktam csinálni, hogy előhívatom a negatívot (színest), majd itthon beszkennelem Canon 9950F-el. Ha egy kép meg olyan, hogy tényleg jó (vagy idősebb rokonnak lesz, ahol nincs gép, stb.) arról meg készíttetek papírképet. Aztán, hogy azt, hogy csinálják, igazából mindegy, 9*13-ban nem igen látni.
-
Petzval
senior tag
Megnéztem felületmikroszkóppal pár Rosmannban készült papírképemet egyértelműen színes nagyítások, látszanak a vegyi színes szemcsék a nyomtatókkal készült képek egészen mások ott látszik a dpi pontjai és a tinta miatt a szemcse homogén míg a vegyi nagyításnál a festék kristályos hiszen a papírhívó kritályokat képez.
-
Petzval
senior tag
Én nem vennék mérget hogy a papírkép nem automata nagyítógéppel készült hisz mire beszkennelik meg jó minőségben az többe kerül mint az analóg nagyítás.
Van automata nagyítógép amit printernek hívnak de nem nyomtató hanem nagyítógép színes papírtekercs van benne és vegyi előhívással készül a kép még üzemel ilyen sok az országban. -
rainmen
aktív tag
Hát elkészült, elő lett hívatva ez első negatív... Nagyképűség nélkül is jóra sikerült.
Észrevehetően szebb a képe a digitálisról készült képnél. Bár ez is csak félig analóg, szerintem a negatívot beszkennelték és úgy nyomtatták ki a képeket. 2000 Ft-ba fájt az előhívás, ami a következőket tartalmazza:
- negatív előhívás
- 24 db kép nyomtatása 10x15 cm, matt
- indexkép
- fotóalbum, 24 képes
- egy tekercs 24 kockás film
- képek CD-re írása (grátisz, CD tok méretű indexképpel, képsorszámmal).Most várom a beígért havazást, szeretnék csinálni kinti képeket is. Ez a tekercs bent a kislányomra ment.

-
rainmen
aktív tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
Köszönöm szépen, lesz mit olvasgatnom egy ideig.

Ekezdtem kattogtatni a géppel, jövő héten talán viszem is előhívatni.Kíváncsi leszek a minőségre (főleg az enyémre
)... -
Petzval
senior tag
válasz
SebajTobias
üzenetére
SLR a filmes gép. DSLR a digitális.
-
Petzval
senior tag
válasz
SebajTobias
üzenetére
"Nagyon nagy a különbség a rége és az új gépek között? Kép minőségben, használhatóságban. Az AF-on kívűl."
Ha úgy értenéd hogy az újabb analóg gépek jobbak lennének képminőségre akkor tévedsz egy 50 éves Nikon vagy Pentax Spotmatic utólérhetetlen és nekem egy Pentax SF7 AF optikája dádázta a digit AF-át gyorsaságban na meg képminőségben. Az SF7-es 1989-es és olyan elektronikai logikai felszereltsége van hogy csak hápogok valahányszor kézbe veszem. Pld töksötétben állít az AF mert egy lézerábrát vetít a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de majd megoldom.

.