Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy alfawise z1-et.
Erre tennék CE-t. Valószínűleg Yatse-vel irányítanám, mert olvastam, hogy a távirányító csak mókolás után lenne esetleg jó hozzá. Mondjuk az LG tv-m távját is lehetne CEC-ben használni hozzá. (csak nem tudom azt hol tudom állítani.)
A dual boot hogy működne ennél a boxnál? -
sziku69
őstag
Van itt valaki, aki Alfawise Z1 -et használ?
Fent van a CE legújabb. Nagyon jól fut. A távot még nem tudom hozzá használni, viszont a tv távját igen.
Elégedett vagyok a Z1-el.
Viszont a bekapcsolás nem megy. A távja elvileg BT-s.
Tud valaki megoldást, hogyan lehet bármivel bekapcsolni ? Most csak ki-be dugdosással indul el a CE.
Heeelp!! -
sziku69
őstag
Szóval a kérdésem újfent is az lenne, hogy mi a megoldás erre?
Lehet-e valamivel kiváltani a box távirányítóját, hogy ne kelljen ki-be dugdosni a tápot?
-
sziku69
őstag
válasz DoItYourself #48333 üzenetére
Köszi. Akkor marad bekapcsolva.
Az androidos részénél, első beüzemeléskor, van egy varázsló, ami bekapcsoláskor jön elő. Ekkor csak infrát használ. Ebben a varázslóban lehet párosítani a távot. Amúgy infrás irányítása nincs. Viszont van egy hang keresős funkciója a távnak.Tényleg nem egy gagyi cucc. Csak hát...
-
sziku69
őstag
válasz Beni2360 #48340 üzenetére
Ez is egy opció. De ezzel együtt a "végső megoldás" egy szuper távirányító, ami mindent irányít.
A lakásban nem tudok olyan helyet, ahol ne botlanék bele egybe.
De egyébként tényleg jó ötlet. Eredetileg 3 aljzat van a a tévé szekrényben. De azt az első intalláció alkalmával duplájára kinőttük. Most venni fogok egy 6-os elosztós hosszabbítót.
Viszont ez a kis kütyü is lehetőség lesz. mert ebbe dugom bele.
Köszi! -
sziku69
őstag
Sziasztok!
Az SMPC-vel milyenek a tapasztalatok s912-es rendszeren? Nem akarom eröltetni az LE/CE vonalat ha nem muszáj. -
sziku69
őstag
válasz Beni2360 #48661 üzenetére
Az az igazság, hogy nagyon megkedveltem a box távirányítóját. LE-vel többé kevésbé tudom használni. De CE -vel sajnos nem. Ezért mindent kipróbálnék az elején.
Elég erős ez a box hardverileg. (Alfawise z1) Csak az alap android nem jó, ahogy általában.
Találtam amúgy véletlenül egy firmware-t egy kínai oldalon, a boxhoz, de valahogy "kínai" hogy kell letölteni.Nyakec: Érdemes átolvasni az összefoglalót. (ez rám is vonatkozik)
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
A samba megosztás engedélyezve volt. Már nem tudom mit állíthattam el. Illetve talán újraindíthattam a boxot. Mindenesetre a samba megosztású hálózati tárolókat nem látta a box. Csak egy CE teljes alaphelyzetbe állítás segített. Ez mitől lehet? Minden más eszköz látta a sambás meghajtókat.
Illetve még egy kérdés. Ha lannal kapcsolódom (1gbit) a hálózatra, viszont beállítom a wifit is, annak van jelentősége? Vagy akkor felesleges a wifit használni?
CE nightly van fenn. -
sziku69
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hova írjam, de itt talán tudtok segíteni!A Yatse távirányítónál miért nem tudom használni a navigációs gombokat, és a touchpadot? kell hozzá még valamit telepíteni? A Yatse egy Samsung S6-on fut.
Kodi 18 van fönn a boxon. CE nightly alatt. A box egy Alfawise Z1. -
sziku69
őstag
válasz junkpod #49057 üzenetére
Be van kapcsolva a távirányító.
Gondolom minden funkciónak működnie kéne kapcsolódás után. Ha a telefonon elindítom a médiatárolóból a filmet, akkor a Kodiban is elindul.
De a léptetőgombok, navigációs gombok nem működnek.
A box lan kábelen keresztül kapcsolódik a helyi hálózathoz. De azt hiszem a wifit is beállítottam. A telefon is, és a box is 5g-s hálózaton fut, a wifinél. (ha ez számít) -
sziku69
őstag
Egy újratelepítés megoldotta.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!! -
sziku69
őstag
Sziasztok!
Ma rádugtam egy fullhd-s projektorra a boxot, hdmi-n keresztül. CE alatt csak 720x480-at tudok rajta állítani. Magasabb felbontásnál duplán jelenik meg minden a képernyőn.
Átváltottam belső androidra, ott fullHD-n is normális volt a kép.
Mi lehet a gond? -
sziku69
őstag
válasz Beni2360 #49461 üzenetére
Szia!
Natív fhd. 3d-s is.
A felbontásoknál 720x480, 1280x720, 1920x1080i, 1920x1080p,
Ebből csak a legkisebb felbontás működik rendesen.
A projektor egy acer x152h
Van egy uhd tv-m amire előtte rá volt dugva. Újraindítottam a boxot, és úgy dugtam rá a projectorra, ha ez számít. De ahogy írtam a belső sima androidnál full hdra tudtam állítani. Néztünk is egy filmet róla.[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz blakey #49464 üzenetére
Elvileg akkor kellene hogy duplán jelenjen meg, ha 3d-s tartalom. Mielőtt még nem vált át 3d-re.
De itt valahogy úgy jeleníti meg, hogy pl. a két 720x480-as felbontást tolja el egymástól függőlegesen.Igazából nem akkora probléma, mert a projektorra rá van kötve egy másik lejátszó. (mede8er800x3d) Csak kipróbálás céljából dugtam át.
-
sziku69
őstag
válasz DroiDMester #49465 üzenetére
Ok. Így még megpróbálom. De ha nem jön össze, akkor milyen beállítási problémák lehetnek?
-
sziku69
őstag
válasz DroiDMester #49465 üzenetére
Köszi! Így összejött.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Mi a különbség a CE nightly 8.95.x verziók, és a CE nightly 9.0. xxxxxxxx verziók között?
Mások a fejlesztők?
Nekem CE 9.0 van a boxon. -
sziku69
őstag
Lehet frissíteni nightly CE 9.0 20181217 verzióról CE 8.65.7 verzióra? Esetleg úgy hogy a tartalmi beállításaim ne módosuljanak? Vagy csak újrahúzással lehet?
-
sziku69
őstag
Megint egy kérdés.
Ha a CE-t ráteszem belső tárolóra, az sd-re rátenném az OMV-t, ebben az esetben, mondjuk működne úgy a torrentezés, ha CE használata után újraindítva a boxot, (gondolom bootolás után az sd-n lévő OMV indul el) a torrent letöltések folytatódnának?
Van egy Asus rt-ac68u routerem. Jelenleg azt használom torrentezésre. De részben lassúnak találom a letöltési sebességét, (kb 5-6 mb/s) pedig 500-as digim van, és lanon csatlakozik. (AP) Részben pedig, ha sok torrent fut rajta, akkor néha belassul a hálózat.
A box lanon csatlakozik a routerre. Úgy gondoltam, hogy az aktív időszakban menne rajta a CE, éjjelre pedig átkapcsolnám OMV-re. Persze 2,5"-ös hdd lenne rá kötve.
Ez így működhet? -
sziku69
őstag
Nekem a box kapcsolta be a tv-t, ha áram alá helyeztem. (LG 55UB830V) Szerintem van beállítási lehetőség a tv-n vagy a boxon. Ha jól emlékszem a belső androidon is, a cec beállításainál voltak opciók. Én már nem használom a cec-t, mert sikerült a saját távját összehangolnom. Itt sem megy a bekapcsolás, de mivel elkezdtem a boxal torrentezni, nem lesz kikapcsolva.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Hálózaton játszanék le tartalmat a boxra kötött hdd-ről. Egy másik médialejátszót használnék hozzá, wifin keresztül smb megosztással. Sajnos nem tudok, mert jelszót kér, pedig nincs beállítva jelszó használat.
Próbáltam felhasználó/jelszókat beírni, de semmi sem jó.
Laptopon win alatt is megpróbáltam. Ott nem kér jelszót, és simán lehet lejátszani.
Ez vajon mitől lehet? -
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy nincs samba megosztásom a boxnál. Az egész hálózaton, rendesen működik. Minden hálózati tárolóról tudok szambáról tartalmakat játszani. De a boxnál nem tudom a médiatárat megcsinálni, mert nem jön elő a workgroup. Youtuberól jönnek a 4k tartalmak is rendesen, tehát nincs hálózati gond. Csináltam teljes hard resetet is. de semmi változás.
Légyszu segítsetek !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest