Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Dtomka #46072 üzenetére

"Manapság a tápgyártók miért készítenek 800-1200w -os tápot ha nem léteznének olyan perifériák melyeknek kell az "energia"."
    Létezik. Pl. CPU elmehet 350W-ig: "... a Core i9-12900KS-sel ellentétben valóban lesz értelme, ... hogy akár 15 százaléknyi plusz performansz is nyerhető így, ... ebben a módban a maximális fogyasztás ténylegesen 350 watt környékére ugrik ..." [link] .
    VGA-ból is léteznek 400W feletti étvágyúak, pl. RTX4090-nek bő 400W, OC 7900XTX-nek akár 450W, 3090Ti-nak 500W felett is lehet a fogyasztása. Ezekhez már alsó hangon sem árt egy minőségi 750W-os táp, ha esetleg még rákötnél ezt-azt, vagy még tuningolnád ezeket, akkor máris értelmet nyer egy 850-1000W táp is.

#46073 b.: "Vannak félelmeim."
    Sajnos nekem is. Épp amit írsz, pl. tanulnak vele. :Y :W Elég káros, amikor óriási meggyőződéssel állít butaságokat valós állítások közé keverve, ráadásul "emberi nyelvezeten". Az esetleges rossz szándékú manipulációk lehetőségét nem is említve....
    Persze, ugyanez a veszély fennáll a hagyományos internet/keresők esetében is, de sokkal jobban ellenőrizhető a forrás, mint az Ai-chat esetén.

• b.

félisten

válasz Dtomka #46072 üzenetére

Igen fontos és jó meglátásokat feszegetsz amúgy. Mind etikai, morális és valós, jogi szellemben ezt nagyon tudni kellene szabályozni. De szerintem lehetetlen lesz.
    Jelenleg évtizedekig a warezt, a bányászatot játékipart, az Internet darksside és adult részét és szinte semmilyen IT-hoz köthető, szellemi dolgot nem tudtak igazából kordában tartani vagy annak a közelében sem szabályozni. Egy területen sem látni ma már ekkora hullám szerű végigrohanást a világban, ami alapjaiba változtatja meg az életet és az emberi értékrendet csak az IT és a telekommunikáció.
    Jesnen pont egy hete nyilatkozta ezt [link]és a legtöbb IT lap le is hozta . Őt is meglepte a ChatGPT sikere és a hétköznapi emberek igénye rá. Vannak emberek aki társalgásra használják , márkákról , termékekről, filmekről kérik ki a véleményét,tanulnak vele. Szerintem ez amúgy egy elsöprő forradalom lesz a káros és pozitív hatásaival együtt. Kérdés melyiket fogjuk jobban megérezni. Vannak félelmeim.

Petyke ötlete a játékokban az ( akár online) AI által generált párbeszédek NPC-k esetén bennem nagy nyomot hagyott amúgy .
    miután 2-3 hete tesztelgetem én is a CGPT-t és sokszor csak nézek, mennyire hülyeségeket válaszol néha meg azt gondolom hogy egy ember sem mondhatta volna máshogy és ez a kettőség is amúgy elég emberi ,amikor hibázik. vagy hülyeségeket nyom..

Új hozzászólás Aktív témák