Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
Kis olvasnivaló a resizeable bar-ról.
[link] -
Mumee
őstag
5700XT jól szerepel.

-
Mumee
őstag
válasz
Piszmaty76
üzenetére
AMD "DLSS" már megjelenéskor lesz és az RT teljesítményt se tudjuk még, az az egyetlen leak egy augusztusi benchmark...
Szóval ja, legyenek független tesztek mindenről, aztán mindenki azt vesz amit akar...
Meg amit tud...
-
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
Don't forget the 30 % frequency increase over RDNA. What we have seen today was not 30 %.
Ugye ezt mondták, hogy 30% frequency increase, tehát azt az AiB modelleken viszontlátjuk majd, ahogy a leakeken volt.
Ebben az az érdekes, hogy az +10-15% órajel és a 6900XT Rage mode-ján azért eléggé látszott, mert hogy nem +8CU hozta az fps-eket az biztos.
Pedig a Rage mode elvileg nem hagyományos OC, mert a feszültséget nem piszkálja, csak az adott chip gyári feszültségén keresi meg a még stabil max közeli órajelet, ezért nem ugrik a garancia se Rage mode OC esetén és a fogyasztás se ugrik meg.
Viszont a user húzhat a feszültségen is, illetve ezzel együtt kitolhatja a TDP-t is, ahogy majd az AIBok is tesznek a jobb kártyákkal.Nem fogom előtúrni, hogy hol írták mert telefonról olvastam és már nincs előttem sorry.
-
Mumee
őstag
Szar AMD, ezt így tuti nem veszem meg, Nvidia a király meg RT+DLSS is.
Nem is értem mit akarnak ezekkel a kártyákkal a piacon. -
Mumee
őstag
1 socket mínusz.
Azt hiszem én összetörtem volna valamit helyben.
[link] -
Mumee
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Mivel sok különböző oldal tesztjeinek átlaga van feltüntetve a grafikonon, így kellőképp helytálló a nagy számok törvénye szerintem.
Ezt írtam is, hogy sokféleképpen torzítható, azonban a grafikon több oldal tesztjei alapján készültek, az adott generációváltás idején. Ennél nem nagyon tudsz kevésbé torz képet kapni.
Amúgy HUB (hardware unboxed) is ezt a 3080 vs 2080-at hozta fel és ott is írták, hogy két különböző tier-ben készült SKU összehasonlítása igencsak problémás és a generációs ugrás-ra értelmezhetetlen adatot ad, ha nem azonos SKU-kat hasonlítunk.
Belinkelem csak, hogy legyen nyoma miről írok (igaz elírta a saját tesztjeik alapján is a számot, ha jól írták akkor 69%-nak kellene lennie)
Tehát így beillene a a jó generációváltások közé, ha a fent említett gond nem lenne az összehasonlítással.
-
Mumee
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
+
Illetve ehhez tenném hozzá, hogy adott generáció top gamer kártyája mutatja az adott architektúra csúcs teljesítményét és azért nem gondolom korrektebb összehasonlításnak az alsóbb ház termékeit, mert míg a 2080 a 104-es lapka top terméke, addig a 3080 már a 102-es lapka vágott terméke.
Így mivel árat nem nézünk, sokkal torzabb képet ad még annál is, mint amit FollowTheORI említett.Így vagy úgy minden összehasonlításba bele lehet kötni többé-kevésbé jogosan, viszont az nagy számok törvénye alapján így egy korrekt összképet mutat.
-
Mumee
őstag
"3080 meg az egyik legjobb előrelépést produkálta még perf / watt terén is."
Az első képeden az "energy efficiency" oszlop, 2. képeden energy efficiency (perf per watt) sor.
2080ti 90,6% 3080 100% azaz kb. 10%-al jobb a perf/watt a 3080-nak.
A 3090 még jobb is ebben a vonatkozásban, hisz nem igazán fogyaszt többet, de gyorsabb így ki is jön a Malibu képen a 13% a 2. képén 2080ti vs 3090 perf/watt.Malibu 1. képén pedig csak teljesítményugrásról van szó.
A 3090 FE kb. 46%-al erősebb, mint a 2080ti FE.
Az általad linkelt 2. képen alul lehet következtetni a 4K és 4K+RT 3080 vs 2080ti eredményekből, ami 31% és 40% átlagolva 35,5% és a 3090 egy ~10-15%-ot ver a 3080-ra.
Így a 46% 2080ti vs 3090 a Malibu ábráján megint csak korrektnek nevezhető. -
Mumee
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Benne van.
4K és 4K+RT+DLSS tesztek átlaga alapján cirka 35% a difi 2080ti vs 3080.
3080 vs 3090 meg átlag 10-15% max.2080ti FE vs 3090 FE 46% teljesen korrekt.
(Pedig a 2080ti-ben még van 15-20% OC míg a 3090-ben 2-3%)Ha overall-t nézünk a 3. oldalon (4K,4K+RT+DLSS,1440p,1080p stb...), akkor még rosszabb a helyzet. 35% alatti.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Gamer Egér RGB!!
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest