Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Csupingo
veterán
válasz #34576640 #38014 üzenetére
Ha olyan monitort választasz, ami dp-n tudja a freesync-et, és utána olvasol kicsit, a hozzászólások között is sok infó és táblázat van, akkor már az 1060-on is be tudnád kapcsolni az Adaptive-Sync-et. Mondjuk a teljesítményt nézve egyik se előrelépés a 980-hoz képest.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Habugi
addikt
válasz #34576640 #37941 üzenetére
"Melyek a legolcsóbb g-synces monitorok; IPS, 24", FHD vagy IPS, 27", 1440p, felállással, nem kell 100hz felett tudnia?"
A mai napig nincs IPS, 24" FHD 100+Hz Freesync/Gsync kijelző.
Pár évig vártam aztán ráuntam. Nem, ne kérdezd meg, nem tudom, hablatyolást már hallottam sokat de ez minden.Ellenben.., VA!
Igen, ennyit kell változtatnod az elvárásokon és pl Freesyncesből annyit találsz h felsétálsz rajtuk a Holdra. Gsyncből is akad pár. Az újabbak már QuantumDotosak és nem is drágák.VA-tól egyébként ne félj a színek tekintetében, nagyon sokan dícsérik.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Puma K
nagyúr
válasz #34576640 #37924 üzenetére
Az igényeidnek a függvényében alakulnak az árak még ha hobbi gamer is vagy az említett G-Sync/Free-Sync 2 varázsszavak miatt.
Nvidia + G-Sync: ezzel a kombóval nem fogod lábon lőni magad, mert a G-Sync egymagában egy garancia a kép folyamatosságára és képtörésmentességére 1-240Hz között bármilyen Nvidia VGA-t teszel mellé.
(majd várom ezt a részt meg úgy az egész hozzászólásomat ki hogyan fogja kiforgatni és csűrni-csavarni)Veszel egy G-Sync képes monitort azt rákötöd a mostani GTX 980-ra és használod addig ameddig nem normalizálódnak az Nvidia árai és váltasz később egy RTX 2060-ra vagy felette valamire.
AMD...?
Minimum 10 éve elengedtem a kezüket VGA fronton (előtte csak Nvidia kártyám volt... GeForce 6800 GT FTW! a mai napig) az akkori Gigabyte HD 4850 512MB + Arctic Twin Turbo hűtővel szerelt kártyámmal:
nem saját kép
CPU-nál meg utoljára AMD Athlon64 3200+ Venice Socket939 volt tőlük, majd csak Intel...
Ezzel az ATI/AMD HD 4850-el nem voltam teljesen elégedett teljesítmény szempontjából így 6 hónap után cseréltem egy Gigabyte GTX 275 896MB-re. Anno i5 750@3,2Ghz+GTX275 OC-vel szerelt akkori gépemet használtam egy ideig majd eladtam és elköszöntem pár évre az asztali gépektől és laptopra váltottam.
De aztán 2014 július-augusztus idején építettem a bejelentett GTA V PC verziója miatt (megjelenés 2015. április 14.) a 0-ról egy asztali gépet (i5 4460+8GB RAM+Asus DirectCU II GTX 760 OC+SSD+HDD) amihez vettem egy tévét is amit a megjelenítőnek szántam.
Ezzel a géppel elvoltam egy ideig majd fokozatosan fejlesztettem-cseréltem minden részét, ahogy előjöttek a gyengeségek az adott komponenssel kapcsolatban.
Nagy vonalakban: 4460-->4790K, 8GB-->16GB, GTX760-->Intel HD4600... eladtam a GTX 760-at a Pascal széria megjelenése körül, amíg adtak érte valamit. Ettől függetlenül egy nagyon jó kártya volt. Majd jött a várakozás.2017 januárjában a CES-ig vártam a bejelentést AMD-éktől, hogy lesz valami épkézláb válaszuk az Nvidia Pascal szériára, hogy esetleges alternatívát jelentsenek a VGA fronton, de semmi nem jött tőlük...
Tovább nem vártam rájuk ezért vettem egy Asus ROG Strix GTX 1070-et, amit használtam fél évig. Nem voltam elégedett a teljesítményével 100%-ban (még IGP után sem), ezért eladtam (megint Intel HD 4600 768p@30FPS ), majd később váltottam egy Asus ROG Strix GTX 1050 Ti OC-ra. Ennek a teljesítménye 1080p-ben és fogyasztása-hőtermelése tetszetős volt számomra. Meg is lepett, hogy mit tud ez a kártya, mert megmondom őszintén rosszabbra számítottam.
Viszont...
Közben az akkori LG 32"-os tévém késleltetése (50-60ms...?) által tapasztalt hátrány online-multi játékokban akkor csúcsosodott ki nálam így lecseréltem az akkori tévét a mostani szintén LG gyártmányú 32"-os 1440p, 165Hz-es, G-Sync-et támogató monitorra.
Igen ám, de az 1440p egymagában mint felbontás erős gyomrosokat vitt be a a GTX 1050 Ti-nek így cseréltem egy MSI Gaming X 1080 Ti-re. Most teljes az összhang 1080 Ti + 1440p, 165Hz és G-Sync, de a 2015-ben vásárolt i7 4790K-t kell lassacskán cserélnem.
Viszont egy rendes monitorral és erős géppel kinyílt egy új világ, mivel jó a kép minden értelemben és erős a vas hogy meg is hajtsa azt.
Most megint az AMD-re várok a CPU fronton, de ez a legutóbb 2019-es CES megint egy gyenge valami volt a részükről... A Vega VII-en röhögtem egy jót a live stream nézése közben, a CPU """"bemutatón"""" meg majdnem sírtam szomorúságomban... Most egy 9700K-ra kacsingatok... de kiszolgál a mostani gép bőven játék szempontjából.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #34576640 #37807 üzenetére
A HDMI-s FreeSync az AMD zárt rendszere. Azt nem tudja támogatni az NVIDIA. De amelyik monitor DisplayPorton keresztül is támogatja a FreeSync-et, az valahogy működni fog GeForce-szal is. Nem biztos, hogy olyan limitekkel, amit a kézikönyv ér, mert azokat Radeonhoz szabták, de valamilyen szinten menni fog.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Callisto
őstag
válasz #34576640 #29967 üzenetére
Úgy tudom teljesen mindegy. Mindegyiknél a lényeg az, hogy amikor megérkezik a kép akkor frissít a monitor. Tök mindegy. Én a 2.1 HDMI-s OLED TV-re várok, akkor váltom a mostani TV-t VRR-es OLDE-re. Monitorok picinykék számomra.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
TTomax
félisten
válasz #34576640 #24926 üzenetére
Érdemes,de ne 480ra.Ha már freesynces a monitorod akkor vegyél hozzá egy amdt.Viszont ha már vgat választasz akkor legyen már erösebb mint a mostani legalábbis én igy lennék vele...várd mega vegat....
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anime filmek és sorozatok
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest