Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Gyuri27 #44457 üzenetére

Már megírtam többször, azért vettem AMD-t, mert az akkori itthoni árazásnál másfélszer annyi lett volna a hasonló MSRP-jű Intel, ami finoman szólva sem lett volna így jó vétel. :U

#44458 huskydog17 : "ők nincsenek benne, ahogy állítod"
    Róluk egy árva szót nem ejtettem... :U Én arról állítottam valamit, hogy DX11 alatt miért fordulhat elő ilyesmi, és hogy ennek mennyi jelentősége van vagy sincs az életszerű felhasználásnál.

"Egyrészt az olvasó a zöld oldalon ennél a játéknál is releváns információt kap a 130 VGA közti különbségről"
    Más mérési beállításokkal a piros oldalra is igaz.

"ha valaki 240 fps felett szeretne játszani"
    Teljesen életszerű... :DDD Tele van a bolt 500Hz-es monitorokkal és vadászpilótákat megszégyenítő látású userekkel.

"A PC platform pont a korlátlan lehetőségekről kéne, hogy szóljon"
    Ne haragudj, de ezen hangosan felnevettem. Ide nekem a 150Ghz-es X86 CPU-t, nincs több CPU-limit DX11-ben. ;]

"mert akkor több tucat VGA kb 0 fps-t hozna, aminek semmi értelme."
    Pont ugyanennyire nincs semmi értelme irreálisan alacsony felbontáson, CPU-limitbe kergetve tesztelni az AMD nagyvasakat.

#44461 Petykemano : "Ez csak a tartós átlagos áramfelvétel maximuma."
    Sajnos még csak ez sem. Tartósan is kb. 140W-ot vehet fel, mert ők egy elmés képletből származtatják a TDP-jüket. [link]

• Petykemano

veterán

válasz Gyuri27 #44457 üzenetére

Egyetértek, hogy az Intel marketing anyagai nagyon "színesek" - Trükkök százai, amiről nektek nem kell tudnotok.

De itt most ebben nem tudtak volna elővigyázatosabban viselkedni.
    Hacsak nem feltételezzük azt, hogy azért időzítette az Intel a Windows 11 rajtja körülire a prezentációját (ami ugye nem product launch volt, csak announcement), mert pontosan tudott az AMD hardvert érintő problémáról és ha az announcement a press benchmarkokkal együtt történik, akkor már nem tudták volna kimutatni saját marketing anyagaikban sem ezt az előnyt.

Egyébként én azért arra számítok, hogy a slide-on látható különbség iránya azért megmarad, legfeljebb a mértéke valamivel kisebb lesz a press által elvégzett tesztek során.
    Ha az AMD teljesítménye annyira beszakadt volna a Win11 miatt, akkor az 11900K-nak is meg kellett volna előznie.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés