Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz zsid #44408 üzenetére

Én azt gondolom, alapvetően szükség van a mainstream, szabványos ramokkal bővíthető APU-kra, mint pl. a Cezanne. A mobil piac nagy részének igényeit ilyenekkel több szempontból ideálisan, gazdaságosan le lehet fedni az egész olcsótól a drágáig. Ha megjelennek a gyorsabb mobil DDR5 modulok, akkor az integrált GPU-val is lehet majd egy szintet lépni felfelé.
    Amúgy rendkívül szomorúnak tartom, hogy akár modern prémium négymagos laptopokat is lehetett kapni 8GB nem bővíthető rammal. Ha már egy slot akad, azzal már legalább 32GB-ig el lehet menni, ami sokmindenre elég. Szerintem főleg amikor drágábbak a ram árak, akkor igen hasznos, hogy lehet utólag is bővíteni, nem vagy a gyári mennyiséghez kötve.

Intel/AMD szempontból én a megtérülésén látok potenciális gondokat egy ilyen túlméretes APU-nak. Alacsonyabb fejlesztési és gyártási költség, alacsonyabb kockázat, és magasabb kihozatal, ha van egy alap tudású APU, ami mellé ha kell, mehet a dedikált GPU, ami szintén több piaci szegmenst lefed. (Pl. 5800HS + RX 6600M) Persze, itt nem lesz nagy közös ram, és a fogyasztás sem lesz olyan jó, de a többségnek így is vonzóbb lehet munka/játék gépnek egy megfelelő árcédulával.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés