Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz Devid_81 #39384 üzenetére

Ehhez annyit hozzátennék, hogy a fenti mérések, például amit én is belinkeltem, benchmark,amik erősen leterhelik az RTX kártyákat is és igaz, hogy csak felületesen karistolják az RT lehetőségeit, de így is azért erősen arra épülnek.EZ előrevetíti éppen, hogy az RTX kártyák is még kevesebbek lesznek, ha maga a raytracing is tovább lép akár egy szintet is és jobban kihasználják.
    A jelenleg elérhető játékokban azért egy 1080 -1080TI tulaj el tud érni használható képkocaszámot RT bekapcsolásával mondjuk egy BF ben vagy egy Tomb raiderben de Metroban már talán kevésbé, ha jól láttam 40-50 FPS-t tudtak kihozni egy 1080 TI vel, de nem max grafikán.
    Kérdés , hogy van e értelme. Szerintem nincs.
    Ha nvidia azt akarta volna hogy ezzel RTX kártyákra terelje a Pascal tulajokat, akkor nem aktiválta volna, mert ezzel mit nyert? Eddig ilyen fel se merült, hogy valaha aktiválni fogják, hisz az első perctől fogva hangoztatták, hogy nem lehet elérni pascal kártyákkal értékelhető eredményt, legalább is a Microsoft megoldásán keresztül,hisz nem csak a compute számítás kevés, hanem a sávszél is.Mindenkinek a saját döntése a további.

EZ továbbra sem marketing , mármint maga a raytracing, Az hogy ezzel el akarják adni a kártyacsaládot az talán az,de ebből élnek.Érthető... Nem jobban marketing mint az AMD-től a világ első 7 nm kártyája ami vetekszik egy 12 nm készült ugyan olyan összetett Nvidia kártyával és többet eszik nála jóval.

Most ennek a lépésnek köszönhetően a raytracing bekerült a gaming világba és lehetőségek egész tárházát nyitotta meg arra, hogy végre történjen valami előrelépés a valós fizika és a grafikai fejlődés terén.
    Az érkező PS5 már RT képes lesz állítólag és a mostantól érkező kártyák képesek/ illetve kénytelenek lesznek abszolválni a raytracinget, ami az RTX családnak nek köszönhető. Azaz lesz egy minimum szint a középketagórától felfele ami alá nem mehetnek.
    AZ meg hogy valaki megvesz e egy kártyát egyéni döntés kérdése, ha mást nem is, de ezt az Nvidia és Microsoft számlájára és előnyére lehet írni, amiből majd 5 év múlva már bőven fog kamatoztatni mindenki aki konzolon , vagy AMD / Intel hardveren is játszik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés