- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rap, Hip-hop 90'
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
FollowTheORI #36649 üzenetére
"mint az AMD nem fejlesztése "
Aham, véletlenül sem ők hozták a komplett prototípusát a DX12-nek, és a Vulcan alapjainak, plusz hardvert is hozzá a GCN-el 2012-től.
Meg mondjuk ami nagy kedvenc tőlük a TessFx, 2013-ban ez azért elég nagyot ütött a Tomb Raiderben. [link]
A Polaris GPU-ban is olyan csemegék vannak, amiket még a Pascal se tud (a Touring-nak nem olvastam még jobban utána) pl. utasítás előbetöltés, QoS megoldások. Az, hogy stateless, meg se említem.... A Vega meg főleg, pl. HBCC, még a Touring se tud hasonlót.
Az Nv a sávszélesség takarékosságon, és az egyszerűbb felépítésű GPU révén elért takarékosabb működéssel aratott nagyot, de ez nem segítette elő a gyengébb DX12 implementációjával a játékok fejlődését.(#36649) FollowTheORI: Olyan marhanagy előrelépést én a Maxwell-Pascal váltásnál sem vettem észre.
(#36654) rumkola: +1. No, meg hogy amikor az nép rácuppant a Maxwell-ekre, mert valamiért hirtelen mindennél fontosabb lett a perf/watt arány, azzal eléggé be is tettek a pirosak GPU részlegének anyagi helyzetébe...
(#36655) b.: Abszolút egyetértek, ugyanakkor fog kukába kerülni az 590, mint az 580. Ugyanakkor azt nem veszed figyelembe, hogy ez a GPU vélhetőleg ugyanannyiért gyártható, mint a korábbi, tehát 10% nagyobb sebességre képes, vagy jobb perf/watt-ra, miközben gyártani ugyanannyiba kerül, a partnereknek sem kellett hozzá új PCB-t, hűtést tervezni, abszolút gazdaságos megoldás. Én amúgy arra számítok, a mostani prémium 8GB 580-ak helyére fog ez bejönni idővel árban, és úgy teljesen jó alternatíva lehet azoknak, akik venni akarnak valamit ebben a kategóriában.
Szóval szerintem csak idő kérdése, hogy bekerüljön ez is a 80-100K közötti árkategóriába.
(#36657) FollowTheORI: Valószínűleg ahhoz azért jócskán bele kellett volna nyúlni a csip tervekbe (valag lóvé + idő) és a kompatibilitás is könnyen ugorhatott volna, akár driver, akár kártya szinten, és olyan nagy előrelépést nem hozott volna, mert a legnagyobb szűk keresztmetszet ezeken a GPU-kon a ROP, ami az órajel emelésével gyorsul leginkább.
A legnagyobb baj, hogy úgy szidod a menedzsmenjüket, hogy láthatólag halvány fogalmad sincs róla, milyen hatalmas összeg mondjuk egy új GPU-t tervezni, prototípust készíteni, driveresen támogatni stb... Ehhez képest a meglévő dizájnt továbbfejleszteni aprópénz.
(#36659) Keldor papa: Azért nem kevés az, amit tudnak. Szvsz nagyon szépen mennek a Vega-k, WQHD-ig teljesen jók, de még az 580-al is meglepően jól elvagyok, túlteljesíti az előzetes várakozásaim. Azért majd az új Navi-ra nagyon kíváncsi leszek.
(#36661) FollowTheORI: Nem tudom, nem túl meggyőző. [link]
Kb. mintha vennéd a sima taknyolós postprocess AA-t és ráhúznál egy unsharp maskot.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest