Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz schawo #27611 üzenetére

Igen, pont ezt akartam hozzátenni, hogy azért ekézem az amd megoldását, mert
    1.) Az amd megoldását fényezi abu, az nvidiáét halkan leszólja, miközben látható, hogy utóbbi csöndben jó.
    2.) Eközben az AMD van lemaradásban a ppw mutatókban
    3.) Az nvidia megoldása tud frekvenciát növelni, turbózni, stb. Az amd lapka úgy kap túlfeszültséget, hogy a jobb lapkák se nem tudnak belőle magasabbra turbózni, és ugyanígy az avfs sem veszi lejjebb a feszültséget, hogy legalább kevesebbet fogyasszon.

Lehet, hogy az amd megoldásával kisebb a variancia, de ez azt is jelenti, hogy az összes lapka egységesen a potenciál alatt működik. Lehet, hogy az nvidia megoldásában több a variancia és nem biztos, hogy a te példányodban ugyanannyi turbótartalék van, mint máséban. De cserébe nincs is bereklámozva, hogy az nvidia xfr a turbó felett is turbózik, ha szerencséd van. Ehhez képest az avfsről azt mondták, hogy ez kipréseli a kártyából a maximumot, holott nem. Nyilván van vagy volt olyan lapka, aminél a beállított magasabb feszültség indokolt. Nekem inkább úgy tűnik, az amd beáldozta a Rx480 fogyasztását (110W vs 150W), hogy több gxengébb lapkát tudjon akként eladni ahelyett, hogy alacsonyabb frekvenciával rx470-ként kéne. És lehet, hogy az rx470 fogyasztása is be van áldozva, hogy a gyengébb lapkák is vigyék a kijelölt frekvenciákat.

Ezzel egyébként nem lenne semmi baj, lehetne mondani, hogy pipe cleaner, majd finomodik, stb. Nem lenne semmi baj, ha a az avfs korrigálná a gyártási varianciát és gyengébb lapka esetén magasabb feszültséget állítana, jobb lapka esetén alacsonyabbat és kellemesebb fogyasztást adna. Ahogy javul a gyártástechnológia, úgy csökken a szerencsések fogyasztása.

Ezt vártam. Így történt?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés