Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz schawo #25464 üzenetére

Dehogynem. Nekem teljesen bejön a 8GB-os RX480, csak még sokallom az árát. Illetve feleslegesnek is érzem, mivel a 290x igazából tökéletesen kiszolgál. :B Mininmális beáldozott órajellel (50Mhz) a fogyasztását is leszorítottam az RX480 szintjére. :DD Így a gépet se fűti fel, viszonylag halk, és hűvös, és a nyers erő így is viszi előre.
    Ugyanakkor nézheted ezt a dolgot úgy is, hogy eddig elég sok VGA-t vettem tőlük. HD3870 vatta újat, HD4850-eket vatta újat, HD4890 vatta újat, HD5850 majdnem újat, jópár 280X-et vatta újat, 7970-et vatta újat, 290-et vatta újat. Ehhez képest Nv-ből mit vettem? Volt egy használt ref 8800GTS 320MB-om (az frankó cucc volt, szerettem) meg egy vatta új GTX260-am, ami driveresen akkora pofon volt, hogy inkább vacakoltam a porszívó HD4890 alulfeszelésével, az legalább úgy működött szoftveresen, ahogy elvártam. Szóval míg AMD-ből vettem VGA-kat, és a jövőben is szívesen vennék, a zöldek egy darabot se adtak el nekem, és nem is fognak, amíg drasztikusan meg nem változik a komplett hozzáállásuk a piachoz. (A GTX260-nál még nem láttam olyan jól rá a dolgokra, mint ma.) De ilyen előzményekkel még akkor is 10X meggondolnám.

Megnézheted a 480 topikot is, él is virul, sokan vesznek ilyen kártyát, akár régebbi Nv, akár régebbi vagy gyengébb AMD kártyákról fejlesztve. Nem mindenkinek figyel a gépében jóféle 290X. ;) De sokan még ezekről is elgondolkoznak a kedvezőbb fogyasztás és fejlettebb szolgáltatások okán. Szóval szerintem a legfontosabb 200-300 dolláros szegmenst becsülettel kiszolgálták. :K
    Tény, a "nyugati" gamer rétegen most jól keres az Nv. Bár mindenképpen erősen elgondolkodtatóak azok a DX12 tesztek, ahol a 290X-ek konkrétan ott szaladnak a 1070-ek körül, mikor 3 éves, manapság fele árban osztogatott VGA-król beszélünk.... [link]
    És ott van persze az RX480 is. Szóval szvsz még kaphat egy komoly löketet az AMD a DX12 felfutásával is. Sokan vannak még Maxwell-eken is, márpedig az elég durva, hogy egy 380X szintjére süllyedjen egy GTX980.
    De egy 980 Ti-től sem az a szokásos, hogy a sima X-nélküli 390-el vívjon fej-fej mellett....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés