Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz Yutani #21909 üzenetére

"Abu leírja, amit a gyártóktól hall, illetve amit az alapján vár. Az, hogy nem jön be vagy eltolódik, késik, nem feltétlenül az ő hibája"

Most ezt nem Abu-ra értem, hanem általánosságban mondom a szakújságírókról. Egy szaktekintély, aki mély szakismeretekről ad tanúbizonyságot, vannak konkrét piaci információi jóval megjelenés előtt stb... a "nép" feltételezheti, hogy lehet adni a szavára. Kicsit olyan, mint egy AMD/NV céges "képviselő"... Az újságíróknak nagyon is kell vigyázni, hogy mit mondanak, mert könnyedén elindíthatnak például egy használtpiaci pánikot pl egy félresiklott kijelentéssel - ami már konkrétan embereket károsít meg. Hopp aztán belettek hülyítve az emberek, mégsem jön a kártya, mégsem lett olyan ütős, mégsem kerül annyiba, mégsem lett annyi chip stb.. aztán mire jön a valós termék, kiderül semmi nem olyan mint ami be lett lengetve.

(Mondom ezt azért, mert én is hülye voltam, beszoptam a Polaris hype-ot és elnyomtam gyorsan a 970-et még megjelenés előtt... akkor estek is jó nagyot az árak a generált pánik miatt "szart se fog érni a kártyád hamarosan... " stb.... Hopp aztán mikor kijött a Polaris újra normalizálódott a piac, mert kiderült még sem akkora atomrobbanás, Vegának meg nyoma sincs, és nem is lesz januárig. Persze ez az én hülyeségem, és most már lesz.rok 5-10K-s bukást. Megtanultam a leckét, piaci döntést soha ne hozz fórum alapján. Pont. Pont ellenkező a hatás, meg kell tanulni szűrni az infókat, mert a fórum "káros", és egyáltalán nem jó arra, hogy segítse meghozni a legjobb piaci döntést - mert főleg érzelmek és személyes preferenciák motiválják - még a szakújságírókat is. Utóbbi tény a szomorúbb inkább...)

• Kolbi_30

őstag

válasz Yutani #21909 üzenetére

Mert ezen a fórumon kb 3 ember kivételével mindenki 1 bites..
    Vagy itt éli ki azt hogy az ellentétes nem arconköpi, ha megszólítja..és a rejszolás már nem elég..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés