Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: 2025, zárás
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
huskydog17
üzenetére
De legalább őszinte...

"Q: Then I can expect some great benchmark results?
A: Not so fast! Sorry.
This is a beta phase, and there's still work to be done from our (Croteam) side and IHVs from driver side. But please be patient: in time, after optimizations are done, Vulkan will be faster, I'm sure.Q: Really?
A: Let me put it this way: When The Talos Principle came out, it had a very similar frame rate in DirectX 9 vs DX 11. But then we optimized the game, and the drivers were optimized in the meantime, and now D3D11 is 20-30% faster than D3D9! I have a firm belief that this will also happen to Vulkan vs D3D11, over time However, for now you can actually expect lower frame-rate compared to D3D11. C'mon, it's brand new API, give it some time.

Q: Cut to the chase, please!
A: Ok, first, in GPU-bound scenarios (ultra settings, resolution higher than full HD), you'll see lower performance, 20 to 30% lower. This is work in progress, and we (both Croteam and IHVs) are analyzing and optimizing the performance. We'll get to the bottom of this!
Q: And CPU-bound scenarios?
A: Same or a bit faster. But for now, those scenarios really have to be super-CPU-bound. Like, rendering whole levels, without any help from visibility system, frustum, distance or occlusion culling."
Végülis most ennyi a lényeg.
Mondjuk ebből is látszik mennyire túl optimista volt az Abu féle előrejelzés hogy majd itt lesz sok szép új DX12/low level játék... kicsit odébb lesz az még.
-
daveoff
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Vulkan leképző még nagyon kezdetleges, ez idővel gyorsulni fog
Később lehet beéri a DX11-es teljesítményt...

Csak hülyülök(vagy ki tudja), még mielőtt ráharap valaki....

Szaby: Én inkább ki sem próbálom, nem merem felrakni ezt az only Vulcan NV drivert, majd később. Egyébként a játékba raktak benchet? Én mondjuk már végigvittem, még a 980-al, de azzal is úgy futott, mint az álom, nem tudom minek ez alá másik API, de mindegy...
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
"Remélhetőleg azért ilyen mert béta" - gondoltam, hogy ez az oka, azért ennyivel lassabbnak nem kéne lennie...
Nálam is lefagyott kilépéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Napelem
- Elektromos autók - motorok
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- GIGABYTE XTREME RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Sapphire PULSE AMD Radeon RX 7900 GRE 16GB - Csere is
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Lenovo ThinkBook 16 G6 Ryzen 7 7730U 16GB 768GB SSD FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

This is a beta phase, and there's still work to be done from our (Croteam) side and IHVs from driver side. But please be patient: in time, after optimizations are done, Vulkan will be faster, I'm sure.