Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy S
tag
Ne vegyetek x570 lapot, nem Windows 7 kompatibilisek. X470 a legjobb erre a célra. Egyébként mikor lesz ennek 4 magos változata olcsón?
[ Szerkesztve ]
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
Freddy S
tag
válasz Feriboy2 #2306 üzenetére
Igen vágom, most Ryzen 5 2400g -m van diszkrét GPU -val, de váltani szeretnék GPU mentes 4 magos Zen 2-re.
2307) Ezekiell
Nem is kell semmilyen support Microsofttól, csak a hardver támogassa, vagy megoldható legyen. Most Ryzen 5 2400g Geforce 1660ti vel remekül működik x470es alaplappal, de kéne kicsit izmosabb proci.
#2309) wwenigma
Úgy mindenestűl zavar Windows 10.
[ Szerkesztve ]
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
Freddy S
tag
Semmi gond Win 7 el, gyorsabb és sokkal szebb mint Win 10. Míg nálad 200 nál több háttér aktivítás is van, addig nálam 100 alatt. Windows update letíltva. Amúgy meg mit lopnának el róla? Bizalmas dolgokhoz Ipadot használok, játékokhoz Windows 7-et és ez így is marad.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
válasz SECTORnooB #2351 üzenetére
Hát, igen valóban fölösleges 3600mhz fölé menni,
[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
Érdemes ezt tanulmányozni, x470 vs x570 Ryzen 3600x -el. Van ugyan kis minimális előnye az x570x nek, de míg x470 chipset 5W-t fogyaszt, addig az x570 15W-t. Az 3x -os
[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
-
Freddy S
tag
válasz Foglalt név #9849 üzenetére
Igen én is úgy látom a 3600 astól jelenleg fölösleg nagyobb processzort venni. Ezek a lapkák 4,2 ghz nél nem nagyon akarnak többet menni és 6 mag bőven mindenre elég.
-
-
Freddy S
tag
válasz wwenigma #10009 üzenetére
Jó lenne ez a Ryzen 3000 széria, de semmi tuningot enged. Intel tuningolva pedig gyorsabb, játékra jobb. Várom nagyon a 4000-es szériát, talán az már egyértelműen jobb lesz Coffe Laketől.
-
Freddy S
tag
Vajon egy most vásárolt 3600x többet tud, mint a megjelenéskor vett? Kapnak ezek új steppinget idővel?
-
Freddy S
tag
válasz arnoldito #10541 üzenetére
Értem, hát mindegy most még elvagyok a 3600-assal, de jövő év elején akarok upgradingelni 3600x -re, hátha tudja majd a 4400MHz-et.
Amúgy a 3600-asokban is megvannak az extra magok, vagy hogy tud AMD belőlük csinálni 3950x -et?
[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
Köszönöm az infókat . Akkor végül is a 3950x nem megy a 3600-asok sebesség rovására, hanem csak az 1 chipletes verzióik? Gondolom chipleteket nem tudnak külön tesztelni, csak ha már kész a proci?
Create,
elég mindenre a 3600, de szeretném még azt a plusz 200mhz-t. Az új genre meg gondolom még + fél évet kellene várniLGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
Freddy S
tag
Akkor tényleg elég durván tudnak válogatni, így szerencsére nem érdemes alapozni. Amennyit fizetünk, olyat kapunk... Várok akkor a 4600-asra...
-
Freddy S
tag
Mit csináljak ha az én Ryzen 5 3600 asom csak 4075MHz 1.3V mellett csinálja meg az AIDA 64 ray trace tesztet? Eladom, veszek egz újat az jobb lesz?
-
-
Freddy S
tag
válasz Create. #11015 üzenetére
Na nekem pont ott bír 4075MHz-t. Két magot letiltva eljutottam 4150ig vagyis még csak 4db rendes magja sincs. Várom az újat, kíváncsi vagyok hogy mit fog menni.
-
Freddy S
tag
Érdemes lgalább 2db ot venni ezekből a procikból, mert nagy különbségek vannak. Az egyik 3600X, alapból pont ugyanannyi R15 pontot tudott, mint a korábbi antituningos 3600-asom, de tuningban 4150mhz-ig tudtam küldeni stabilan 1,3V mellett. Aztán betettem a második 3600x-et, ez el sem indult. Bármit csináltam, ki-be raktam, bios reset, akkor sem akart indulni. Éppen gariztatni akartam, mikor AMD oldalán olvastam jól meg kell győződni, hogy tényleg rossz-e, más alaplapban kipróbálni. Észrevettem végre kijött egy új bios Asrock x470 hez (nyár óta először) és azzal elindult egyből a proci. Vagyis valószínűleg egy új stepping, hogy legfrisebb bios kellett neki. Ezzel tuning nélkül több pontot kapok R15 ben, de tuningot is jobban veszi mert 4250MHz-nél járok 1,3V mellett. Most sajnos hűtés elégtelensége gondolok, mert terhelés hatására 40fokról rögtön 80fokra ugrik a proci, szerintem új hűtőm, nem illeszkedik rendesen, amúgy tovább is tudnék menni tuningban.
-
Freddy S
tag
válasz Freddy S #12162 üzenetére
Szóval ez a másik 3600x érezhetően jobb, 4200MHz-et 1,25V mellett stabilan, Aida Raytrace 64 tesztet akárhányszor lenyomja, illetve már egyel kisebb feszen is, de ráhagytam egy kicsit. Ez már jónak számít, vagy vannak még jobb 3600x -ek?
-
Freddy S
tag
válasz csucsbicep #19850 üzenetére
Ha jót akarsz, érdemes nem 1-et, hanem 3db ot venni más boltokból, hogy más szállítmányból legyen, akkor a 3600-asból is kifoghatsz egy jó darabot.
-
Freddy S
tag
A Ryzen 3 3300X nem kívánatosan jól sikerült az AMD-nek? Amerikában még mindig nem kapható, sőt az egyetlen hely ahol előrendelhető volt, már nem vesznek fel több rendelést, az érkezési dátumot pedig folyamatosan tolják odébb, már július közepén tartanak. Sokan inkább nem várnak, inkább megveszik a kicsit lassabb és drágább 3600-ast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok