Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
Igazság kb az a vektorizált műveleteket rzyenmnel magas órajelen nem végezhető el. Kb 4.1 Ghz-ig bírja.Chipletek oly extrém hőt termelnek hogy nem vezethető el. Ez a CPU felépítésének következménye.
manualOC sajnos az ryzenel elég esetlen, elérsz szép eredményt, de valami vektorizált műveletet folytatsz, ami instabillá és 90 fokosság teszi a munkád. AVX intel találmánya.
Probléma megoldása egyszerű lenne, ha rendszer érzékeli a komplex AVX terhelését, összeomlás, hiba helyett 100 vagy 200 Mhz-cel csökkentené az órajelet. -
eddhunter
tag
Hát ez az. Nekem még "gyengébbek" a számok, bár négy maggal több, lehet, hogy ezért.
De most akkor mi a konklúzió? Erőltessem a Prime small alatti stabilitást alacsonyabb értékekkel, és akkor fogadható el az oc, ha azt tudja?
Egyébként lehet, hogy valamit rosszul csinálok, mert a fesz sosem esik lejebb a beállítottnál és azt veszem észre, ha prime alatt kisebb fesz.-el megy, kisebb órajellel, nagyobb áram folyik át a CPU-n, legalábbis több a TDP az biztos. -
-
fairi
őstag
Nem jelent sokat, léghűtéssel elért eredményeket nem küldik be. 3800xt-vel elérhető a 4.6 Ghz is, te példányoddal biztosan, ha nem pánikolsz a feszültség miatt. 1.375V vagy 1.4V és hagy szóljon. szilícium élettartamnak nem tesz jót, vagyis csak screenshotig hazsnálatos.
-
fairi
őstag
"róbálgattan lassan lefelé lépegetni, de nem akartam 1.25 volt fölé menni."'
1.3V el lehet menni, ha picit feljebb 4.5 Ghz össze fog jönni. egyik CCX is lehet még feljebb nyomható fesznövelés nélkül.
1.325V mentem, de mikor prime95 elindul feszültség 1.3V alá esik.
ha egyik CCX nem nyomod feljebb akkor egyszálas teljesítményt vesztesz.
az hűteni fogja, 12 magos procit 160W-nél is biztonságba tartja. -
fairi
őstag
Ryzen az alapot mutatja, vagyis 1.37 V megy, de 4.45 Ghz alacsonyabb feszültségen is stabil lehet. 1 órás prime a legvégén kell majd, tényleg stabil 4.45Ghz 1.25V-on. Lehet manuálisan majd korrigálnod kell.
"Szóval lehet hogy kicsiptem egy faja procit??"
diagnosztika mit irt, gold vagy platina rangot adott?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
lehet valami A1 előtti béta, de jó ez nekem