Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -FreaK-

veterán

válasz HSM #22377 üzenetére

"Ez egy kicsit másképp van a gyakorlatban. Egyfelől, bizonyos részek mindig áram alatt lesznek, és a Ryzen esetén nálam pl. 0,9V alá nem is megy semmilyen körülmények mellett sem a feszültség. Másfelől az alvó magok áramtalanításra kerülnek, így gyakorlatilag mindegy nekik, milyen feszültség lenne beállítva."

Ezt így abszolút nem értem, hogy ezzel mit akarsz mondani. Az egyik esetben fixen x volt-ot kap a CPU, a másikban pedig automatán szabályozza magának, sok paraméter függvényében.
    Lehet hogy a nem használt magot lekapcsolja (ez biztos amúgy? all-core OC esetében), de ami aktív, az fixen kapja a beállított értéket.

"Én nem hagyatkozom kizárólag a CB értékekre, látod linkeltem 3Dmarkot is, [link] , de megmértem AIDA-val is, és Crysis 3-al is egy CPU-igényes jelenetnél, mindenhol ugyanaz volt az eredmény, az allcore OC-m gyorsabb és takarékosabb volt."
    Oké, valami ilyesmire gondoltam, visszanézem majd. Viszont még ha jobb is az elért eredmény, én akkor is veszélyesnek tartom.

""Valamelyik reklám anyagban"
    Szerintem a marketinget ne erőltessük egy alapvetően mélyen szakmai témában. "
    Na ne már..
    1: ez nem egy mélyen szakmai topic
    2: Marketing vagy nem marketing, ha a gyártó közöl egy ilyen értéket, akkor lehet valósnak tekinteni, nem? Vagy akkor azt se higgyük el, hogy 7nm-es processen készülnek a procik? Mert marketing?

Gondolt át ezt újra. Ezek szerint akkor nem hiszed el hogy így működik?

"Értem én, hogy annyira profi a rendszer, hogy az én "lassú és buta" mérőeszközöm nem is képes már mérni, de ez sem így működik.... ...."

De, szerintem így működik. Szerintem téves az okfejtésed, majd este, ha lesz időm kifejtem, hogy miért (most meló). Előkeresem azt is amit a hwinfo fejlesztője is írt a témában, régebben linkeltem.

(#22379)Aby_2014
    X570 Aorus Pro-ra van már egy ideje, nemrég jött ki a végleges F20, de előtte is volt beta, ugyanott. Gondolom a többire is.

Új hozzászólás Aktív témák