Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pörp
senior tag
Hi!
Van 2x8Gb GSkill Aegis 3000MHz CL16 KIT-em, ez elég egy 3600-hoz, vagy ennél azért komolyabb RAM szükséges? Single-player.
-
joysefke
veterán
Részletes RyZEN3 RAM OC és IF OC teszt:
https://www.computerbase.de/2019-08/ram-oc-amd-ryzen-3000-test/2/ -
zzola
titán
Srácok biosban az AMD Overcloking menü alatt kell a PBO-t bekapcsolni illetve az XFR is legyen enabled?
R3600 a kocka.
Köszönöm! -
Pro!Petya
addikt
válasz snecy20 #4762 üzenetére
Szívesen!
Igen, single alatt jobban muzsikál az smt off!(#4763) zzola
lap/bios függő ..
Nálam különböző helyen lehet állítani a PBO-t
XFR enabled igen.
PBO-t viszont teszteld le hogy van-e egyáltalán difi enabled és disabled között, mivel jópárunknak az utolsó biosok óta majd mindegy mire van állítva![ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Köszi! Kipróbálom!
-
Pro!Petya
addikt
Az rendben is van ,nálam is kipörgeti a 3600X-et. Viszont mi az smt on/off miatt beszéltünk róla hogy ha a szálak tiltva vannak akkor minimum egy 8-12 magos kellene multira.
Mondjuk te pont tudnál egy tesztet csinálni BFV multi alatt a 3700X-el! Kiváncsi vagyok h ott már jobban muzsikál -e smt off![ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Van értelme offset feszültség csökkentésnek?
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz joysefke #4760 üzenetére
Ebből ami megfogott az ez:
Ekkora ugrásért vajon érdemes beálldozni azt az 1,5V-ot folyamat a ramoknak?
Tudom, B-die is meg bírja is de nonstop ekkora feszt kapjon az nem hagyna nyugodni(#4772) Dr V
Megesik az ilyen
Tekertem már én is úgy el hogy csak cmos reset + bios reflash segített de csak az egyik vagy csak a másik magában nem volt elég
Aztán ha összeállt akkor utána kiváncsi vagyok mit hoz nálad az smt off BFV alatt![ Szerkesztve ]
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,hogy vettem egy alaplapot hv-n, és nem kaptam hozzá backplate-t esetleg valakinek van elfekvőben egy Budapesten holnapi átvétellel?
Előre is köszönöm.
-
-=Jam=-
őstag
válasz sToOrm01umbb #4774 üzenetére
Egyrészt ez nem a megfelelő topic, másrészt milyen alaplap Harmadrészt miért nem kéred attól, akitől vetted?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz sToOrm01umbb #4774 üzenetére
rengeteg blackplatem van. speciel ehhez a laphoz, amit emlitesz, nincs.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Bocsánat az offtopic-ért csak próbálkozom ahol valamennyire releváns, egy Gigabyte AB350 Gaming-ról lenne szó.
-
mozso
senior tag
válasz sToOrm01umbb #4778 üzenetére
Eladótól kellene kérni, ez itt nagyon nem vág a témába.
-
zzola
titán
TDP keretet az melyik menüpont alatt lehet kitolni?
Kösz. -
Puma K
nagyúr
ASUS CROSSHAIR VII HERO BIOS 2703 - 1.0.0.3 Patch ABB
ROG CROSSHAIR VII HERO BIOS 2703
1.Improve system performance.
2.Update AM4 Combo PI 1.0.0.3 Patch ABB
a.Fixes a compatibility issue with Destiny 2
b.Fixes an issue with certain Linux distros
c.Removes Gen 4 support when using Ryzen 3000 CPUs
3.Improves EZFlash performance to reduce boot time.Forrás: ASUS CROSSHAIR VII HERO BIOS 2703 - 1.0.0.3 Patch ABB
Letöltés: [link]
Ezeket a BIOS verziókat nem értem, hogy miért az Asus fórumán van kint valamelyik hozzászólásban az aktuális legfrissebb?
Az alaplap oldalán meg ez a legutolsó: "Version 2606 2019/08/15"...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nyulnyulu
senior tag
Kérdésem lenne,giga b450 aorus elit lap,chipset d frissités,bios frissités után,bekapcsolom a gépet,bios képernyőnél megáll kb 4 percre,és csak utána megy tovább,mi lehet a gebasz?Amikor áll a bios képernyőnél,vga kontrol ledje világit a lapon.
privátra illik válaszolni
-
hokuszpk
nagyúr
valamelyik szaktopikban volt egy diagram, nem veszes.
de itt a techpowerup tesztje a temaban, igaz ehhez a 3900X -et hasznaltak.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes videó arról, hogy ugyanaz a proci melyik alaplapban hogyan boostol: https://www.youtube.com/watch?v=o2SzF3IiMaE
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Locutus
veterán
3700X BF5 CQ64, 3600CL14 1:1IF
Azon kevés játékok egyike, ami egész jól leterhel 8 magot... multiban.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Locutus #4791 üzenetére
Hmm, szépen tartja az all-core órajeleket, miközben a hőmérséklet se túl magas. Ezt vajon a gyári hűtővel produkálja? Kicsit féltem az alacsony TDP keret miatt ennél a procinál, de egyre inkább azt látom, hogy nincs ezzel gond.
zzola: viszont low-ra volt rakva a grafika.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
'FCs
csendes tag
érdekelne, hogy más tapasztalt-e itt hasonlót, random restartokkal küzdök. a gép egy asus x570 prime pro, 3700x, 2x16gb 3333mh corsair vengeance. a proci alapon van, minden feszültség /kivéve vcore/ manuális defaultra rakva, pbo ki, a mem van húzva 3600-ra és az fclk 1800-ra, windows friss telepítés, mindenből a legújabb van fent. eredetileg 3733/1866-on használtam, az instabilitás miatt visszavettem, de nem segített.
semmilyen tesztben nincs semmilyen hiba, 3733-en egész éjszaka fut a hci memtest, több órás premiere exportok mennek le, napokig semmi gond, aztán a semmiből jön egy olyan restart, mintha valaki a resetet nyomná meg. semmi bsod, nincs dump, csak egy reset. eddig összesen négyszer csinálta és soha nem akkor, amikor a gép le volt terhelve, mindig akkor, amikor gyakorlatilag semmi dolga, pl. utoljára ma éjszaka közepén, amikor minden be volt zárva és ott sem voltam.
az alap hibakeresés azzal indulna, hogy a memet is defaultra rakom, de az az érzésem, hogy itt nem ez a gond. olvasgattam külföldi fórumokon és nem vagyok egyedül ezzel, egyelőre nincs egyértelmű megoldás.
eseménynaplóban két visszatérő hibám van egy a whea logger 17-es és egy rcraid event 129, amiről nincs semmi leírás, ez utóbbi gyanús -
wwenigma
Jómunkásember
Utolsó AGESA 1.0.0.3 ABB BIOS fenn van illetve chipset driver? Nem használsz több monitorozó szoftvert párhuzamosan?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nejad
aktív tag
lassan bele lehetne írni az összefoglalóba, hogy az asus lapokat inkább kerülje az ember mert nagy kaki a supportjuk
-
veterán
Azt tudom írni Neked is, amit korábban már másnak is: próbálj meg plusz offsetet adni vcore-ra procinak. Idle állapotban alul lövi az alaplap feszültséget, és megy a restart. Lehet, hogy csak épp egy pici kell neki, mert határon billeg. Nálam is ez volt, automata módban adott órajelre fixálva kevés volt a kraft. Adtam neki vcore-t rögtön stabil lett.
Más. Írta valaki, hogy nem tud az új UEFI mellett fix vcore-t adni ASUS deszkán. Nekem működik, érdekes módon. Valamennyi szórás van, de a lényeg: NEM az AMD OVERDRIVE részen kell adni neki órajelet és vcore-t, hanem az ASUS tuning részén.
Azt is írta valaki, hogy a PBO-t nem lehet kikapcsolni. ASUS deszkán három helyen is lehet állítani, erre érdemes figyelni.
Egész délelőtt szenvedtem, mert az XMP-s órajelet nem tudom kifacsarni a memóriából, hiába ment az előző UEFI-vel jól vele a gép két hetet. Ami viszont jó, hogy manual 1.330 vcore mellett allcore 4.2 elérhető a kis 3600-zal, ami még elég jól hűthető is marad, ez az előző verziókkal nem ment, 3.9 után földbe állt. Amit még észrevettem, hogy ha az AMD OVERDRIVE részen állítok órajelet és feszültséget, akkor idle-ben ledobja a vcore-t, míg ha ugyanezt az ASUS tuning részén teszem meg, akkor fix marad idle-ben is. A dinamikus szabályzás elsőre jónak tűnik, de valójában rossz, mert hiába esik le a vcore, az órajel nem követi, és a hőmérséklet sem lesz jobb sem idle sem terhelt állapotban, mintha fix vcore lenne. Ráadásul, az AMD részről állítva 1.35 volt az első pont, ahol már stabil volt a gép, míg az ASUS részről állítva ugyanezt már 1.325-nél jól ment, csak még veszített CB alatt a kraftból. 1.330-ra állítva gyakorlatilag ugyanazokat a single core pontokat hozza, mint bekapcsolt PBO-val.
A 2506-os BIOS-ban szerintem ennyi van. Hogy mennyire veszitek az XMP hiányával? Nos, nem keveset szerintem, mert a 3000 CL15 helyett most 2133 CL15 az egyetlen elérhető és stabil frekvencia. CB15 alatt ez 1649 /195 pontot jelent allcore 4.2 mellett.
[ Szerkesztve ]
-
'FCs
csendes tag
@Malibutomi: a táp egy enermax rev87+ 650w, pár éves, ezzel nem lehet gond
@wwenigma: a legújabb agesás bios és a legfrissebb chipset driver van fent /apró érdekesség, hogy ez a második lapom, mert az első a legújabb bios-szal megállt az asus logonál és semmire nem reagált többet/.
@Yanyaz: if lassítás egy lehetőség, az mostani 1800-at azért gond nélkül tudnia kellene.
@Timer: gondolkoztam az offset-en, de egy kicsi tartok már tőle, mert a lapomban -lehet, hogy máséban is-, teljesen hülyén működik. alapból cinebench közben /azt meg sem említem, hogy ott csak 3960 a max all core, noctua nh-u14s-sel, max 67fokonl/ 1.20-22v-ot kap a proci, a vcore mínuszos offsetjénél ez felmegy 1.32-36 környékére, kisebb terheléseknél még stabilan 1.5 fölé. ha plusz 0.1v offsetet állítok, akkor pont annyit kap, mint az autonál, 1.20-22v-t.. de ilyen furcsa a helyzet a soc fesszel is, fixen 1.1-re van rakva a biosban túrkálva random látom 1.25v-re felugrálni, de ryzen masterben mindig 1.1
maga reset viszonylag ritkán van, a mai előtt szerintem egy hete volt és azt hittem, hogy 3600/1800-ra visszaállás megoldotta, szóval elég hosszú kifutása van a hibakeresésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok