Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabcsi73
csendes tag
válasz Chaser #15650 üzenetére
Ne idegelj már! Nem véletlenül vettem wifis-et, szempont volt, nem felesleges extraként tekintettem rá. USB-s wifit kell majd beüzemelnem?
A vicc, hogy a legelső alkalommal, még a win előtt, simán bekapcsolt a billentyűre... De most még csak nem is találom a beállításának a helyét.
Azért köszönöm. -
-
szabcsi73
csendes tag
Köszönöm. Ezek szerint csak hibernálás vagy hibrid alvás esetén opció, hogy billentyűvel kapcsoljam be a gépet? Ezeket annyira nem szeretem, korábban azt mondták nekem IT szakik, hogy teleszemeteli a registry-t, de mondjuk ez lehet, hogy nem igaz, vagy MÁR nem igaz.
Na, a nap lassan véget ér, és remélem holnap jobb hírek jönnek Tőletek, hátha van más tipp, mert eddig 2-0 a gépnek . Főleg a wifi-re kérnék javaslatot, aki futott bele ilyenbe, és sikerült megoldani. Jó lenne, ha a kölyök a távoktatását már nem az én laptopomon nyomná...
Jó éjt. -
Giii
senior tag
Egy kevés segítséget kérhetnék?
Ryzen Masterben 4325Mhz-et be tudtam beállítani 1,51Vcore-al. PPT érték 88W de ezt simán túllépi jócskán.Hogy hogy nem tilt le?Igaz a hőfokom 87C volt CB 20 alatt.
Ryzen Master hogy hogy áttudja lépni a keretet?Elmagyarázza nekem valaki? A fogyasztás is 95W körül volt.Nem tilt le 88W tájékán.
[kép]AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
wwenigma
Jómunkásember
Így gyorsan elolvasva inkább ne nyúlj hozzá, tedd vissza full auto-ra és ne allitgasd....
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz devast #15658 üzenetére
Csak magas aramfelvetelu módban, alapból az 1,5V sem okozhat problémát gyenge terhelés mellett. Illetve a "degradálodasok" is folyamatos extrém körülmények között , elvétve jelentkeztek amit nem igazán erősített meg senki szerintem.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Chaser
legenda
válasz wwenigma #15660 üzenetére
elég sok emberkétől hallottam aki nyítta' a cpu-ját magas feszen, hogy x idő múlva azon a feszen már 1-200mhz-cel alacsonyabb órajelen ment csak a cpu, ahol az x idő nyilván attól függ ki mennyit használja a gépet és mire
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vcsabika
tag
100 ev helyett menni fog 20-at. Nem kell tulparazni, AMD azt mondta, hogy 1.5v normalis ennek a chipnek. Persze ez csak az en velemenyem. Regen I7 870-nek stock voltage-e volt 1.145 es evekig jarattam hiba nelkul 1.4V-on, semmi baja nem lett. Egy chip degradalodasat nem csak a feszultseg okozhatja, hanem a hoingadozas is. En nemsokat CPU-rol tudok ami a tulfesz miatt pusztult volna el. Az mar masik dolog, hogy OC-val ebbol a szeriabol nem sokat lehet kihozni plusba legalabbis, ha a 3600-ra gondolok. 4100 vagy 4300 allcore kozott nincs nagy kulonbseg, foleg nem jatekokba. Ezt tenyleg ugy csinalta meg az AMD, hogy berakod es kiporgeti magat, rendesen. RAM tuning szerintem tobbet szamit, az legyen melle stabil aztan csak hasznalni kell.
-
Chaser
legenda
válasz vcsabika #15662 üzenetére
1,5v már a 2xxx-nek sem volt normális 12nm-en, itt nem arról van szó h 100 év helyett 20-at fog menni, hanem akár fél év múlva x feszes 4,4 már nem megy csak 4,2-4,3-at
viszonylag sokat businesseltem elmúlt időkben, sok taggal beszélgettem, nem egy tag járt így
nyom az ember egy kis oc-t az oké, de nem kell feszegetni a chip határait, indokolatlanul zabál és degradálódik is, teljesítményben meg minimális előrelépés
persze mindenki maga tudja_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz snecy20 #15642 üzenetére
jelentem úgy néz ki megyen 4,2-t 1,27v-on a 3600-om ( : egyelőre kis prime blend volt és kis játék, de majd du. lesz több
szerk:
MiklosSaS
lásd hokuszpk válaszát
de nem kell ahhoz mérnöknek lenni, hogy valaki lássa fél é után már kevés a cpu-nak az adott fesz ugyanahhoz az órejelhez[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz Chaser #15667 üzenetére
Az nem rossz 3600-hoz mérten, feszültségben ott érdemes is megállni.
Én a 4400@1.24V-n gondolkodom (stabil), ha a 3950X egyik CCD-jét letiltom a kettőből, mert játékhoz felesleges hogy menjen a 16 mag, a 8/16 felállás bőven elég. Ha mind a két CCD / 4 CCX aktív, akkor eléggé megugrik a feszigény, a 4400-hoz már 1.29V kell.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Alpi.
addikt
válasz snecy20 #15668 üzenetére
Ne érts félre, nem baszogatásbol, de egy 3950x egyik felét kikapcsolni, mert fix fesszel megnő az igény 16 aktív maggal, az egy elrettentő példa, hogy hogy jár, aki fix fesszel használja azt a chipet... Tényleg nem ellened irányul, de na... Gondold át szvsz.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Ribi
nagyúr
[kép]
Az igazán energia takarékos proci -
snecy20
nagyúr
Nem játékra van most a CPU elsősorban, úgyhogy nekem nem pálya a default PBO-s megoldás, főként hogy az alaplap amiben használom, 4275Mhz-es boost-ot biztosít valamiért, azt is csak pár magra. Miközben az összes magra ott van a potenciál. De valamit amúgy totál félreértesz, mert a ''3950X felének a lekapcsolása'' mögött azon egyszerű megfontolás van, hogy amikor 4-5 órás játékot indít az ember, akkor felesleges hogy menjen mind a 16 mag, másfélszer annyit fogyasztva mint 8 maggal.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
fudi2002
veterán
-
arabus
addikt
válasz snecy20 #15672 üzenetére
jobb megoldás az smt kikapcsolása.
amugy meg igy pusztán pénzkidobás volt azt a procit megvenni!
szépithetjük jobbra-balra.
amugy elérhetö még az ECO mode-is ha sok a villanyszámla.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz snecy20 #15675 üzenetére
akkor rendben van.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Chaser
legenda
válasz snecy20 #15668 üzenetére
próbkaképp 1,35-ig megnézem még majd, de már ennek is nagyon örülök
nézek majd cb-t amit egyébként nem szoktam, ne legyen túl kicsi se a fesz, láttam többeknél van h stabil az adott fesz/órajel, de kevesebbet teljesít ha nem emelnek némi feszt
ha 1,3-on megy 4,3-4,4-et akkor bőven jó, de már így is, csóri' kis b450m s2h lapom van, ramra vagyok kíváncsi még de lehet marad 3000-en
smt nálam kilőve egyelőre, lehet az is befolyásolja
ezzel valszeg' kihúzom következő gen 8-12 magig - ha bírok magammal persze ( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Giii
senior tag
Egy teszt erejéig volt ott.
Tudom mit csinálok. A gépet PBO off, auto oc 1.35V-n használom.Soc 1,03V.Arra voltam kíváncsi, hogy hogy így megtud lódúlni Masterben.
Chaser nem szoktam eladni amit megveszek.[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Chaser
legenda
én nem tudom mit csinálok, csak klattyintgatni' szoktam, eddig bevált ( :
ha minden hw-t megtartottam volna amit az évek során vettem, most még annak a pár kg krumplinak se lenne hely amit a napokban vettem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
EnDeFFecT
csendes tag
Sziasztok! Olyan dologban kérném a segitségeteket , hogy van egy Gigabyte b450 pro alaplapom és egy ryzen 7 3700 procim ! Szeretnek állitani az offset volton de nem találom ezt a beállitást sehol sem az Performance enhancer beállitást! A biosom f41 es !
Msinél egyértelműen látom a beállitásokat de gigabytenel nem találom ! Googlibol sem találtam egyértelmű választ.-
-
arabus
addikt
ha a PBO engedélyezett a bios-ban nem kapcsolodik be!
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Giii
senior tag
válasz Chaser #15664 üzenetére
Így van elkezdett zabálni és nem hoz %-ban annyit, hogy meg érje. Plusz ugye ezek a fészek nem normálisak.
4375 MHz volt a teteje 1,5V-al. Ott még lementek a tesztek. Természetesen utána vissza tettem a beállított bios profilra. Teljesen megvagyok vele elégedve sima boostal. Mindenre elég amire nekem kell. Láttam konkrétan olyan emberkét is aki 1,52-ön hajtotta. Előkeresem azt a videót. Magyar srác ráadásul. Rá is kérdeztem haver 7/24-ben ez nem lesz sok egy kicsit.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz Chaser #15679 üzenetére
Mondjuk jogos Kevés hardware-t szoktam venni és hosszú éveket megy nálam. Idővel nekem csak kártyát és ha majd idővel olcsóbb lesz a 12es vagy 16os akkor az bele mehet.
Különben nekem nagyon bejött az Asus lap. Be tettem a proci. Pár beállítás és pöccre ment. Átlátható a bios véleményem szerint. Nem kényes. A proci meg egy álom nekem. A hűtése is nagyon baba pedig nem egy vadállat van rajta. Talán jobb is, hogy nem vettem noctuát mert ahogy wwenigma is írta többször kicsi a hőátadó felülete a kis chip ék. Tesztek alatt 68 fok. Játékok alatt megáll bűvös 48.8 fokon.
Egyedül a Bclk beállítást hiányoltam de mondjuk nálam nem sokat zavarna.
Az üzenetet egybe kellett volna írnom. Elnézést kérek érte.[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Chaser
legenda
nálam all core 4,2@1,126-1,127v lett a vége - alap vid 1,1v +0,174v bios-ban -, default pbo fesz sokkal nagyobb
1,35v@4400-on már elhasalt a blend, semmi értelme efölé menni - nekem legalábbis nincs -
trms konnektoros mérő sokszor 100w alatt van bprime blendnél, ez nagyon jó, 1600 af-nél ue. feszen 150w-155w volt, vrm sokkal hűvösebb
nálam egy ninja hűti 1db max 400 rpm-es ventivel, blend alatt 25 fokos szobában 70 fok körül tetőzik, játékoknál alig ment 50 fölé - de kb csukott szemmel pasztáztam :d lehet ez még jobb is, a borda és hőcsövek alig meleg -
filléres' gb lapban, műszakilag nem is kellene több, csak designból nem ilyet akartam
egyre jobban kedvet kapok egy 3800x-hez, ilyen fogyasztás mellett az is menne vígan 4g fölött 2-400mhz-et, nem sülne meg a vrm, de onnan már nincs messze a 3900x sem ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Giii
senior tag
válasz hokuszpk #15665 üzenetére
Ha áll Core fix feszt le vittem 1,35 alá mondjuk 1.31-32re,akkor esik a teljesítmény jócskán. De pl csináltam olyat is, hogy Core Boost, PBO kilőve 3600 alap és és autó Vcore. Akkor csak max 1.05V-ot adott neki. Gta 5 és haverjai röccenés mentesen mentek az rx580on. Csak a hegyekben esett be 60 alá de az is a kártya miatt. Kellett volna mérjek minimum fpst, hogy így mennyivel esik be.
Mondjuk az is vicces vagyis tök jó, hogy a Soc 1V-al is elmegy ezzel a rám beállítással. Le mentek a tesztek. Memtest. Ycruncher. Tényleg nagyon baba. Szerintem én kifejezetten jó proci fogtam ki.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz Chaser #15686 üzenetére
Ezek jó értékek. Tiéd is megy szépen ahogy kell.
Nekem képzeld valamiért a PBO szinte nem hoz semmit, kb ugyanaz mint a sima Core Boost. Persze az hozzá teszem a Bclk-m 99,7.ez úgy 20 MHz mínusz max. De nekem csak 4,167 a max amit egy szálon kitől. Autó oc-n tesztek alatt szépen tartja a 4000Mhztet.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Chaser
legenda
nálam az ac origons továbbra is beesik 60 fps alá 1440p high-maxon, és nagyon úgy néz ki a cpu miatt, gpu volt 90% alatt is, cpu meg 90 fölött, fps ugrott is le 50-60 közé random
persze smt nélkül, 1600af-nél smt nem oldotta meg, még rosszabb is lett, majd kiderül itt hoz-e pozitív változástszerk:
sztem gb-nél más néven futnak ezek, nem rémlik, de kb mindent kikapcsoltam, feszt és órajelet manual beállítottam[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #15690 üzenetére
itt már ment pár órát, korrektül megy, nem droppol mint az origins
azóta már 3600 van a gépen, 4,2-n megy, ugyanúgy droppol, szóval nem az órajel volt kevés, ezt is megeszi sokszor 90% fölött, miközben gpu 90 alatt is van akár
nagyon szép játék, tenger mintha ott lennék személyesen a partonM.T.
én nem játszom vele max teszter szinten, de pont az optimalizálatlanság volt az egyik dolog, amiért kérdőjeles h 4 mag elég játékhoz, van amihez még sok is, és van ami ledarál 6-ot is, most sajnálom h nincs 8 magos cpu-m, nagypn megnézném mit produkál vele az origins
witcher3-at megnézem még később, az is elég nagy cím volt anno és zabálta az akkori hw-eket_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
szabcsi73
csendes tag
Köszönöm, az x64 megoldotta, lett wifi.
Nem annyira lényeges gondolom ez másoknak, csak akkor zárom a témát.#15653 Alpi.
Amúgy az indítás billentyűvel is menne, valóban az energiagazdálkodás részen kell belőni, de hibernálást igényel, vagy hibrid alvást. Úgyhogy most marad így, de a tippet köszönöm. -
tag
válasz Chaser #15692 üzenetére
A witcher 3 már az 1600X-nél sem ette meg a procit. A betöltö képernyőknél terhelt egy magot (néha kettőt) 100%-ra, de játék közben sosem. Nálam mindig GPU limit volt, igaz hogy ez a 4K miatt.
FHD-ban már kicsit más volt a helyzet jobban meghajtotta a magokat, de ott sem volt processzor limit.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Chaser #15692 üzenetére
3600X-et nem igazán terhelte ki (EDC1-es setup SMT-vel), majd beillesztem a játék belsőbenchének eredményét. Ellenben úgy érzem, ordas GPU limitem van az RX 480-al.
Játék közben amúgy sokkal szebb, "smoothabb" minden, az FPS is jobb mint a beépített benchmarkban.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Kupszi
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz DzsannyX #15694 üzenetére
1440p-n nézem majd meg, úgyis kíváncsi vagyok rá, 5-10 perc erejéig biztos leköt
jokeph
beépített benchet nem is néztem, csak magát a játékot, viszont nincs olyan cpu fps drop mint az originalsnálKupszi
nálam 60-as frame limit van, nem hajtok többet a kártyából ha a monitor úgy sem tudja - csak ilyet tudtam venni abból ami nekünk jó, 32"/sík/ips -, de igazából nem is kell több ha megvan a stabil 60 frame, teljesen szmusznak' érzem úgy az egészet
3600-ot smt nélkül nálam ugyanúgy megeszi mint az 1600 af-et
rendszer viszonylag új, kb 2,5 hetes, csak játékok és tesztelő sw-ek vannak fenn
van game pass-ben valami álltkertes játék, az is zabálja a cpu-t de durván, nyiknyikölt' 6 mag alatt - graf nem valami pro, vga sokszor unatkozik, valszeg' xboxra optimalizálták, pc-sek meg dögöjjenek' meg -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
SirRasor
addikt
Van új B450-es chipset driver, akit érdekel.
Az más kérdés, hogy nem tudom feltenni, mert 0%-on áll már 10 perce
Restart volt, nincs változás.Esetleg valaki járt már így?
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.