Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gerner1
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Pitterix: Gyógytorna
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Üdv vissza nem sírom,de nagyon jó kis konfig volt az szerettem. egy kis bios állítás után ez megy flottul de még csak ismerkedési fázisban vagyunk

-
BeZol
őstag
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Nem nagyon figyeltem akkor az AMD-t, nekem az rémlik, hogy eleve láthatóan gyenge volt az 1szálas teljesítménye, és csak bepakoltak 8 magot h ezt ellensúlyozzák, mert a jövő a többszálé, és akkor minden oké lesz (és közben egy csomó áramot is zabált). Eltelt x év, és csak most kezd igazán 4 szál fölé menni pár játék, ezért évekig elég volt az i5-i7 a maga 4magjával és fele akkora fogyasztásával a magasabb ipc-jével.
Most viszont ahogy Omli is írta, látható egy csomó tesztben, hogy 1szálon és többszálon is rendben van minden, haswell és skylake közti IPC szintet tudnak biztosan, ezt megfejelték ismét akár 8 magig, most csak annyi a bökkenő, hogy 4ghz-nél elhal a dolog (6-8magos intelek 4.4-ig jutnak, de oda vízhűtés kell már, léghűtéssel inkább 4.2ghz a vége, tehát léghűtéssel ez 5% bukó), és mivel teljesen új az architektúra, még ki kell ismerni, hogyan lehet teljesen kiaknázni a benne rejlő teljesítményt, mert játékok alatt láthatóan nem présel ki mindent magából, de közben egyáltalán nem gáz a szitu!
Szerintem nem járnál pórul a ryzennel, és az intel is 6magosra növeli majd a mostani 4magosait 1-2 év múlva, tehát az irány adott, a legjobb választás szerintem most egy 6magos ryzen 5 1600-as, és most azt kell nézni, hogy vajon mit lép erre az egészre az intel. Ha tudna olyat lépni, mint anno a core2 sorozattal, vagy a sandy bridge szériával, és ennek azonnal látható teljesítménybeli különbségei lennének (és itt főleg a játékokra gondolok), akkor annak megint elkérnék az árát, és megint eltelne pár év, mire az lenne az új "standard", ezért szerintem aki ilyen 6 magos ryzent vesz, az legalább 4 évig tutira hátradőlhet.A sztori másik fele, hogy az AMD minden vagyona belement a ryzenbe és a polaris vga-kba. Most jó eséllyel ismét évekig nem lesz lényegesebb technológiai ugrás a procijaik terén, csak reszelgetés. Az intel viszont csorog le 10nm-re, utána megint lesz majd valami kisebb méret, az AMD pedig szerintem még akkor is 14nm-en lesz, csak megoldják a 4.4ghz-et, és találnak még itt-ott pár extra ipc növelési lehetőséget, de ez nem lesz annyira jelentőségteljes, hogy megérje a mostani ryzen-ről majd váltani.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
FX-8320@4G és 4,4G turbó, nekem egy darabig még elég asszem....
Addig lemegy picit az ára legalább...BeZol: igazabol ezt csak jobb gyartastechnologiara kell tenni, es kesz a rev2, ha kis finomaits lesz mellette akkor rev3 is van. Ez minimum 2-3 évnyi proci :]
-
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Itt nézz szét:[link]
Megbizható. -
Omli85
őstag
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Azt ne felejtsd el hogy a 7500 esetén nincs tuning. És egy 3.8 3.9-re felpiszkált 1500 igencsak jobb opció szerintem. A nyitó árakról meg annyit mindig az aktuális beszerzéshez igazítják az 1700 pl most 10K-val olcsóbb mint amikor kijött. Az 1500 szerintem valahova 70K környékére fog benyitni az ismertebb nagy magyar boltokba pár hét alatt meg könnyen lehet lesz abból 60K környéke is.
-
Raymond
titán
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Ahol van is raktaron:
Ez megfelel a normalis EUs kisker araknak amiket irtam, csak persze 27% AFA-val.
-
Raymond
titán
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
"a ryzen jóval drágább még akkor is ha kb azonos a teljesítmény."
Ezt nem ertem. Ugyannyiba kerul a ket proci (200-210EUR).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Nem jar ugy mert most egy szalon is csak par szazalek az elmaradasa.
-
Omli85
őstag
válasz
ttwepinefrin
üzenetére
Azért itt most kicsit más a helyzet. Az fx elég messze volt egyszálas teljesítményben az inteltől még magasabb órajelen is míg most a ryzen azonos órajelen kb ugyan azt tudja mint az intel.
Oké nem tud 5GHz-s OC-t de 3.9GHz környékén már bőven rendben van a teljesítménye egy 4+GHz-s intelhez viszonyítva is játékok alatt. Mindenhol máshol meg eléggé elhúz.
Újabb i5-ről i7-ről nem igazán éri meg váltani ez tény viszont valami régebbi szériáról való váltás esetén már elgondolkodtató. Főleg ha nem 1 évre veszed a procit hanem hosszabb távra tervezel. Amennyiben viszont a gaming és a minden fps számít táborba tartozol akkor számodra az intel az opció ha viszont nem zavar az elhanyagolható különbség és esetleg kihasználod a 4+ szálas teljesítményt is akkor a ryzen lesz a jó választás.
Én oc-zott 8320-ról váltottam nem egy liga a két cpu (igaz árban sem ez is tény).(#4505) -KP-: Csak azért írtam mert ezen szoktak mindig pörögni a kékek
nagy többség azért ott is megáll 4.5 4.8 környékén tisztában vagyok vele én is. 
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Garanciális, dobozos AMD Ryzen 7 5700X3D Gamer Proci!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- DXRACER Prince L gamer szék
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Addig lemegy picit az ára legalább...
nagy többség azért ott is megáll 4.5 4.8 környékén tisztában vagyok vele én is.