- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
HavocS
senior tag
válasz
nyul105 #8227 üzenetére
Csak nem bírom ki, minden nap rángathatom le a régi Samsung vinyómról a jumpert hogy CMOS resetelni tudjak
most kipróbáltam fTPM off IOMMU off HPET on, VDDR 1.4V VSoC +0.3V módon 17-17-17-36-69-en, továbbra se adja a 2933-at, viszont legalább egy picit tudtam rajta fogni, 2666-on 16-16-16-36-ról 16-15-16-36-ra sikerült finomítani a dolgot. Érdekes, hogy tRCD önmagában ennyit számít, a sávszélességnövekedés elhanyagolható, viszont a késleltetés brutális mértékben csökkent, azért 93.7-ről 82.8 elég tisztességes, az L3 is csökkent 1 ns-t. Na meg legalább rájöttem, hogy a RAM gebasz bootloopkor annyi kell neki, hogy power gommbal kinyomni, táp lekapcs, vár 10-15 mp-t, majd visszakapcs, tol 2-3 boot cyclet aztán reseteli a RAM-ot 2133-ra és lehet menni vissza az UEFI-be babrálni.
Ja, eddig ugye CPU minden Auto-n volt és Ryzen Masterből töltöttem be a 3.7-es profilt, na most kipróbáltam ezt is BIOS-ból, és így bizony eltűnt a Ryzen Balanced energiasémából a CPU minimum/maximum sebesség, nem is veszi vissza. Szóval akinek ez szúrja a szemét, a megoldás alapon hagyni a procit, és kézzel két kattintással beállítani minden bootkor az elmentett sémát.
SECTORnooB: olyan ismerősen cseng a nicked... nem voltál vagy az Mportalon vagy a HWSW-n aktív tag 2003-2004 körül?
Pár oldallal fentebb tesztelgettem ezt az auto feszültséges fogyasztást és oda jutott a dolog, hogy vastagon megéri megkeresni 3.7 körül mi a legkisebb fesz amit szeret és ezt használni, 10-20W-tal alacsonyabb fogyasztásokat mértem fix 1.225V-on 3.7GHz-en mint alap(!) feszültségen/órajelen (ami meg ugye 3.2-3.4 GHz). A Win meg úgyis molyol valamit mindig a háttérben, nagyon kevés ideig van 1V alatt a Vcore Auto-n is, viszont akármi történik löki is turboba, aztán egyből 1.37V... -
SECTORnooB
addikt
válasz
nyul105 #8227 üzenetére
Nálam sosem csúszott el semmi a biosba én max update-elni szoktam meg olykor olykor a cput rángatni de ettől eltekintve semmit
Szóval nem tudok nyilatkozni efelöl.
Auton van igen megmondom neked nem tudom, kénye kedve szerint állítgatja meg szükségtelenül nagyobb feszen járatja gondolomde olyan 1.32 1.35 körül szokta felnyomni
atom stabil, a hőfokokkal sincs gondom, még több órás prim után se...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 5 3500X
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest