- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
#80977664 #7111 üzenetére
Köszi a tesztet! Remélem akkor az Athlonnal is hasonlóan simán fog menni, amint eljutok a helyszínre. A ToDo lista máris egy elemmel rövidebb, hogy nem kell alaplapi TPM modult felhajtanom.
Kicsit utána olvasva viszont egy valamire figyeljetek: BIOS frissítés előtt ajánlott letiltani ideiglenesen a Bitlockert majd utána engedélyezni! Bár elvileg a BIOS figyelmeztet az aktív fTPM-re frissítéskor...
Na meg persze menteni a kulcsot MS fiókba és/vagy külső fájlba....Abszolút, plusz tényleg mentsd el / nyomtasd ki a kulcsot amúgy is, hiszen a legrosszabbra is fel kell készülni.
Nálam a laposokon Bitlocker + PIN van, a céges benti munkaállomáson pedig "csak" bitlocker, hogy ha bármi van, akkor távolról is újra tudjam indítani a gépet helyszíni PIN-kód beírás nélkül.
Számomra észrevehetetlen, de igazából nincs is mihez hasonlitanom, mert amióta a Vistával kijött, én win telepités után egyből kapcsolom is be.
MS szerint: [Generally it imposes a single-digit percentage performance overhead.]
Szerk 2.: illetve csak most látom mit is kérdeztél - nyilván nem a TPM lassit, hanem a bitlocker.
-
törölt tag
válasz
#80977664 #7110 üzenetére
Na. Végzett, teszteltem, többször újraindítottam és szépen ugyanúgy indul mintha nem is lenne titkosítva, nem kér jelszót! Szóval a TPM letárolja ahogy kell...
Kicsit utána olvasva viszont egy valamire figyeljetek: BIOS frissítés előtt ajánlott letiltani ideiglenesen a Bitlockert majd utána engedélyezni! Bár elvileg a BIOS figyelmeztet az aktív fTPM-re frissítéskor...
Na meg persze menteni a kulcsot MS fiókba és/vagy külső fájlba....
-
vzozo
senior tag
válasz
#80977664 #7108 üzenetére
Hm, az nagyon menő akkor - csak azt furcsállom, hogy gyakorlatilag nulla szakirodalom / fórumbejegyzés van erről, bár az is igaz, hogy az üzleti felhasználást leszámítva azt saccolnám az otthoni júzerek 99%-át hidegen hagyja a TPM.
Pedig a bitlocker jó, és 10+ éve ott van alapból a vindózban, nem kell egyéb 3rd party lemeztitkosítóval gányolni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
#80977664 #6958 üzenetére
Akkor minek akarsz téríteni?
Olyan hűtés kell, ami befér az ITX házba és nem fordul elő soha, hogy elégtelen a hűtés. Nem is a stabilitás miatt néztem, ha azzal lenne, küldeném is vissza gariba. Az iGPU ereje is elég lenne nekem.
Láttam pár hűtőt, de ez egy fos, nem tudom, minek védeni, legalább is az APU-hoz gyengus és kerreg.
Nem sikerülhet minden az AMD-nek sem. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
#80977664 #6955 üzenetére
Ezt fentebb már leírtam, én kevésnek érzem és a hangja is idegesítő, még alacsony fordulaton is inkább kerreg, mint surrog. Intel bármelyik gyári kerregőjének kevésbé irritáló a hangja, valamint olyan hűtő kell nekem, ami full gpu-cpu stressz alatt se throttlingol a hő miatt, mert eléri a 95 fokot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos fejegységek
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- Ford topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Core i5-10400F + gyári cooler eladó
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
- i9-14900K + PHANTOM GAMING ASRock Z790 Riptide WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest