Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
Sziasztok!
ASRock B450M Pro4-en érdemes BIOS-t frissíteni 2.00 verzióról? Ha igen, akkor melyik verzióra? Mert a legújabbaknál azt írja az ASRock, hogy Raven Ridge-hez nem ajánlja.
2200G-t használok 3.85 GHz-en, RAM-jaim 3200-on futnak, arra lennék kíváncsi, hogy feljebb tudnám-e még ezeket tornázni egy picit értelmes feszültségek mellett.
Egy ideje nem követtem a témát. -
arabus
addikt
innen le tudod szedni 4.10-es 5 napos: [link]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Ryzen APU-val melyik hűtőt használta már valamelyikőtök és mi a tapasztalat?
[Raj. Aidos]
[Arctic Freezer 12 CO]
[BQ! Pure Rock Slim]
Továbbra is keresek jó hűtőt max 140mm magasságig.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #6954 üzenetére
3400G, gyári hűtővel 10%-ra levéve 70 fok alattig. Hangja sincs soha. Minek rá nagyobb hűtő?
Mondjuk nem játszom vele... de ha játszanék gondolom elnyomná a venti zaját. -
viperabácsi
addikt
Nekem 3200G-n Wraith Prism van teljesen hibátlan , terhelés alatt is !
Szinte hangtalan és még van csillámpóni is rajta[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
válasz #80977664 #6955 üzenetére
Ezt fentebb már leírtam, én kevésnek érzem és a hangja is idegesítő, még alacsony fordulaton is inkább kerreg, mint surrog. Intel bármelyik gyári kerregőjének kevésbé irritáló a hangja, valamint olyan hűtő kell nekem, ami full gpu-cpu stressz alatt se throttlingol a hő miatt, mert eléri a 95 fokot.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #6957 üzenetére
Hát, nem kötözködésből de minek tesztelgetni? Főleg ebben a kategóriában... Az avatarod alapján kinőttél már ebből a korból.
Tud amit tud, amúgy is van a neten ezer ilyen tesztelős videó. Ha meg "normál" használat mellett is hangos a venti akkor alulméretezted a procit/APU-t az igényeidhez képest. Ha így van akkor én inkább vennék bele egy normálisabb videókártyát a nagy procihűtő helyett és még hangos sem lesz a gép. Mondjuk az nem 10e lesz.
Amúgy én otthoni főmindenesnek használom a gépet szinte egész nap, inkább heavy userként. Pont azért vettem 3400G-t mert extra csendes gépet akartam. Konkrétan háttérzaj nélkül sem hallani semmit és nem is melegszik. Vehettem volna APU nélküli procit és mellé passzív vga kártyát de mivel nem játszom ezért értelmetlennek találtam. Ha változik a felhasználás eladom a procit és veszek amit kell, de nem tervezek ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Biost én inkább a gyártói weboldalról töltenék csak le. Egyetlen kivétel, ha valaki feltétlen a PCIe4-es verziót akarja futtatni, amit visszavontak.
A 3.50-ig nem ír korlátozást, az utána jövőknél valóban nem ajánlott (nyilván, mert későbbi procikhoz tartozó módosításokat tartalmaz, vagy irreleváns a korábbiakra nézve).
Nálam ugyanezen a lapon 2400G-vel 3.4-es verzió fut. Nem volt igényem újítani. XMP3000 megy, feljebb nem sikerült tornázni.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
válasz #80977664 #6958 üzenetére
Akkor minek akarsz téríteni?
Olyan hűtés kell, ami befér az ITX házba és nem fordul elő soha, hogy elégtelen a hűtés. Nem is a stabilitás miatt néztem, ha azzal lenne, küldeném is vissza gariba. Az iGPU ereje is elég lenne nekem.
Láttam pár hűtőt, de ez egy fos, nem tudom, minek védeni, legalább is az APU-hoz gyengus és kerreg.
Nem sikerülhet minden az AMD-nek sem.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #6960 üzenetére
akkor a be quiet-et ajánlom, de ha széthajtod akkor minden kevés lesz,főleg ITX házban. Ház venti van? Vagy rakj vízhűtést.
-
-
libit
tag
szigoruan maganvelemeny, nem ismerem ezeket a hutoket
a raijintek hutobordaja szimpatikus (4 cso kozvetlen kapcsolattak raadasul massziv talppal), a ventilator rajta mar nem annyira - ne kerdezd miert
(ha nem jon be a ventilator, kesobb csere valami bizalomgerjesztobbre )bq ventilator tetszik, hutoborda is ok
(arctic altalaban ok, de) ezt a freezer-t reszemrol kizarnam
-
Köszönöm, nekem is szimpibb a BQ, hogy kupakolták a hőcsövek végeit, még ha sokat nem is számít.
Még mérni kell, lehet, ez is beférne, és nagyobb a borda, de ezt a márkát pláne nem ismerem:
[Alpenföhn Ben Nevis]Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
libit
tag
válasz E.Kaufmann #6964 üzenetére
esetleg [link]
a mugenemmel [link] nagyon elegedett vagyok
(egy picit owerkill a 2200G-mhet , de lehuti!!! )[ Szerkesztve ]
-
Én nézegettem a régebbi ferde Katana-t, az szimpi volt kép alapján. Ennek az ötösnek max a rögzítése nem tetszik, viszont az tuti hogy beférne.
Szerintem semmi nem overkill, ami még befér a házba és alacsonyan tartja a hőfokot, még ha a szilicium/germánium/franc tudja mit használnak a mai procikban, jól is érzi magát 60-70-fokon még (tudom, a kondik azért hálásabbak ha hűvös van)
Próbáltam negatív offszetet, de az se segített sokat, viszont stabil maradt a -0.05 Volttal is. Hosszútávon lehet az sem árt.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
A.Winston
tag
válasz E.Kaufmann #6966 üzenetére
noctua-kat nem nézted, U9L/D9S parádé, de L65 is tökéletes.
Nekem volt L65 meg D9L, Black Ridge, amd eredetije meg most egy wraith prism.
Szerintem igazából mindegy mit raksz rá, ha van 3-400g-nyi alu borda hozzá és egy számodra elfogadható hanggal pörgő 12-es venti.nincs
-
válasz A.Winston #6967 üzenetére
10k a határ, a Scythe is már határon van, azért csak nem fizetném ki az APU árának felét 2/3-át hűtésre, annyira hülye azért nem vagyok , valamint az ITX is behatárol. Valamint a jövőben sem tervezek 95W TDP-nél nagyobb procit venni, APU-t is csak akkor cserélném, ha lenne olyan 6-8 magos Ryzen APU, amit megesz a lapom.
[ Szerkesztve ]
-
A.Winston
tag
válasz E.Kaufmann #6968 üzenetére
Prism-nél jobbat ár/értékbe nem találsz szerintem újonnan.
Nekem 3400G-m van és ha nem nyúzod külön nem fog 100W fölé menni fogyasztása folding alatt sem. Többet számít ha ház légáramlása alapján nézel hűtő típust. Topflow - szív/fúj vagy towernél - az irányíthatóság. AM4-nél nem lehet legtöbb hűtőt úgy forgatni a foglalaton.nincs
-
-
A.Winston
tag
válasz E.Kaufmann #6970 üzenetére
3400Ghez mar spire-t adtak eleve, aminek van rez magja - ami raadasul elvileg heat chamber -. Ez se rossz egyebkent, par ezerert tuti talasz apron, vagy ha van szamtech boltos haverod, elfekvoben ott is kell legyen. Hanggal legtobbet ugy is minden esetben manualis beallitasok mellett nyered. 60-65 fokig nyugodtan lehet elmenni, alatta meg rajtad mulik mennyire agresszivra veszed. Legtobb alaplapgyartonak van win ala is szoftvere szabalyzashoz. (Ryzen mastert nem tudom kezeli-e.) Azt ha felrakod windows alatt ki tudod tesztelni milyen terheles alatt mennyire melegszik es milyen venti ertekeket tudsz megadni. Ha az megvan, akkor mehet biosbol is.
nincs
-
Mercutio_
félisten
mITX topicban lehet gyorsabban lenne javaslat
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
viperabácsi
addikt
Nekem 3200g van Wraith prism ( 2700x -é ) hűtővel alapon játék közben is néma és nem kajál a rendszer konnektorból mérve 90w -ot.
2x8 gb ballistix 3200mhz CL16
B450M Mortar Max
250 gb samu 860evo ssd ( sata3 )
3200g
Ez a gép. CSGO , Ironside meg hasonlókkal tesztelve ennyi a fogyi.
Még csillám pony is van ![ Szerkesztve ]
-
válasz Mercutio_ #6972 üzenetére
Azért itt kérdeztem, mert annak ellenére, hogy 65W TDP, eléggé melegszik, gondoltam itt jobban tudják, hogy mivel érdemes hűteni (intel 65W TDP-vel nem voltak gondjaim gyári hűtővel). Igaz, hogy mITX a ház, ugyanakkor nagyobb hűtő elférne benne, mint a félmagas mATX/ATX házakban, valamint tápból is rendes ATX jár bele, szóval nem olyan kicsi. Ezen felül az mATX Hyundai házban sem voltam elégedett a gyári hűtéssel, sőt ott pont a kisebb belmagasság miatt rosszabb volt a helyzet.
Amúgy se nagyon pörög a topikViperabácsi: újonnan lehet valahonnan rendelni magában a prizmát?
-
viperabácsi
addikt
válasz E.Kaufmann #6974 üzenetére
Én aprón vettem 5K volt az ára.
-
A.Winston
tag
válasz E.Kaufmann #6974 üzenetére
65W csak a proci maximális fogyasztása, igp is simán benyel annyit mint a cpu alkalmazástól függően. Sőt..
nincs
-
konci79
őstag
Sziasztok!
ASRock topicban is kérdeztem, de ide is beteszem:
Asrock B450 Pro4 F lap, 3200G.
Hol lehet proci feszültséget beállítani?
Az órajelet belőttem 4000-re( alapból 3800-on ment), alatta volt egy fesz. állítási lehetőség,ott megadtam egy értéket,viszont az állandóan annyi körül mozog,hiába lemegy az órajel, fesz . marad ugyanannyi.
Mit és hol állítsak hogy visszavegye a fesz-t is?Második: cha fan 2- Nek nincs állítási lehetőséget?
Csak a CPU és cha fan 1 van a biosban...Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
A.Winston
tag
válasz viperabácsi #6978 üzenetére
Az teljesen realis. 65W a elmeleti max per cpu vagy gpu. Rakj be egy prime+furmark tesztet es meglatod, hogy belenyal a 120ba is. Persze viszonylag hamar vissza is vesz, ha csak nincs bios is feltekerve.
@konci79:
Ryzen mastert nezted? Az standard, lapoknal gyartonkent valtozik funkciok neve meg elerhetosege. Az egyetlen mod neten angol forumokon keresztul kiturni a te lapodra vonatkozo infokat.nincs
-
viperabácsi
addikt
válasz A.Winston #6979 üzenetére
Már bocs , de akkor miről beszélünk. Egy proci VALÓS fogyasztása nem az ami agyonnyúzott tesztek alatt ad , hanem ami a NORMÁLIS használat mellett . Nem a tesztek alatti procit kell 7/24 ben hűtened , hanem a filmnézés esetleg játék alatti fogyasztást.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen megfelelő memória választásban.
Egy Ryzen 5 3400G típusú processzor fogok hamarosan beszerezni egy Asus ROG STRIX B450-F GAMING alaplap társaságában.Eddig Inteles vonalon mozogtam, de azt tudom (legalábbis olvastam), hogy memóriára érzékenyebb. A Ryzen 5 3400G CPU memória frekvenciája 2933 Mhz, de szinte mindenhol azt ajánlják, hogy 3200 Mhz vagy felette üzemelő memóriát tegyek bele.
Én egy ilyen memóriákon gondolkozom
- G.SKILL 16GB (LINK), ami nem az X-es változat (elvileg az készült Ryzen-hez), mert ez a típusszám benne van az alaplaphoz tartozó kompatibilitási táblázatban- Kingston 16GB DDR4 3000MHz HyperX Predator (LINK) vagy esetleg a 3200 Mhz-es változatán (mindkettő támogatott az alaplap által.
A gép főleg irodai melóra lesz használva, játékra csak nagy ritkán, de ésszerű keretek között szeretném a teljesítményét optimalizálni
Mit ajánlanátok? Mire figyeljek? Esetleg keressek olyan modult, ami támogatja a 2933 Mhz-es sebességet ?
Köszönöm!
UI: Elolvastam az összefoglalót, de ott nem lettem sokkal okosabb.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz konci79 #6977 üzenetére
"Az órajelet belőttem 4000-re( alapból 3800-on ment), alatta volt egy fesz. állítási lehetőség,ott megadtam egy értéket,viszont az állandóan annyi körül mozog,hiába lemegy az órajel, fesz . marad ugyanannyi."
szoval ha jolertem adtal neki egy fix feszt, es csodalkozol rajta, hogy fix marad a fesz ?
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
veterán
válasz mattheus #6981 üzenetére
Jó a 3200 Mhz-es modul, azok szoktak tudni XMP-vel 2933 MHz-et is, ha szükséges lenne. Nekem ilyen G.Skill van, régebben volt fagyás 3200 MHz-es XMP-vel heti 1x kb, szóval aktiváltam a másik XMP profilt, azóta 2933 MHz-en megy. Ja, nem volt a lapom támogatási listájában (MSI B450M Mortar).
Azóta jött ki több bios, javított memória kompatibilitással, de nem próbáltam még visszatenni 3200MHz-re, így is bőven megfelel.mod: Ja igen, a procim Ryzen 5 2400G, a 3xxxG szériának már jobb a memóriavezérlője.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz mattheus #6986 üzenetére
Pont arra céloztam a hsz módosításával, hogy neked nem kell annyira figyelned a memóriára, mert a Picasso kevésbé válogatós, mint a Raven. Ehhez adalék, hogy nem csak a kompatibilitási listában lévő RAM-okat tudják szépen hajtani, mint az én példám is mutatja.
Szóval nem kell túllihegni ezt a RAM kérdést, s mivel a linkelt RAM-ok benne vannak a lapod támogatási listájában, nyugodtan vedd meg közülük valamelyiket.
Anno vettem volna én is támogatási listán lévő RAM-ot, de 70-80k körül mozogtak, így olcsóbbat vettem (52k volt a 16GB RAM KIT ), végül nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
A.Winston
tag
válasz viperabácsi #6980 üzenetére
Úgy emlékeztem - vissza néztem közbe és jól amúgy - hogy neki full stressz alatt is jól teljesítő cooler kell. Meg folding-ot futtatni, ami ugyan skálázható, de maximumon hagyva szintén egy benchmark igénybevétellel ér fel. Én ebbe gondolkodtam.
[ Szerkesztve ]
nincs
-
arabus
addikt
ezt vedd: [link]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
... ha időtállóbbat akarsz.
Ha olcsót, akkor meg ezt [link]
Én ilyet vettem másfél hónapja, XMP-t bepattintottam az R3 3200G-n és öröm'é'bódottág.
Annyi bánatom volt, hogy a kép alapján azt hittem borda van rajta, de kiderült, hogy csak vastagabb alufólia szerűség.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
A leg tutibb ami biztos megy az a Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK
Biztos nem vennék mást. Ha lapod nincs még meg akkor inkább MSI , mert nekem a rammal a strix (
ROG STRIX B450-I GAMING ) lappal volt szopás az MSI B450M mortar max ment pöcc-röff.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
mattheus
őstag
Köszönöm szépen a sok - sok választ és támogatást a RAM választásban.
Sajnos az ajánlott típusok nem elérhetőek (Crucial Ballistix Sport LT) vagy nem írja kompatibilisként az alaplapom (G.Skill Ripjaws V CL19 3600 Mhz)Nekem kinézetre G.SKILL Trident Z RGB tetszik , itthon viszont már van egy HyperX Predator, amit ki fogok tudni próbálni. Majd beszámolok a tapasztalatokról hétvégén!
-
törölt tag
válasz mattheus #6981 üzenetére
Nekem két gépben is Gigabyte B450 AORUS PRO van, hasonló kategória mint amit te kinéztél. Ez biztosan megy az alábbi két 3200 MHz modulokkal (2*8GB) 3400G procival.
XMP profillal 3200MHz-en:
HyperX 16GB Fury DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16FB3K2/16
HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16 -
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Új motoros vagyok ezen a területen egy 3400G-vel, 8 (2x4) gb 3000 Mhz-es rammal és egy asus A320I-K lappal. Tudnátok segíteni, hogy mit hogyan állísak be a lehető legjobb működéshez. Amit észrevettem, hogy a proci csak 30 wattot vesz fel teljes terhelésen, és így 3,85 Ghz-en ketyeg, de ezt 5-8 perc után ejti 3,7 Ghz körülre.
A másik, hogy BFV alatt az IGP folyamatosan dobálja az órajeleit, és ritkán van 1400 Mhz körül. Inkább 1250 a jellemző...(BFV multi 64 fő FHD)
Ez a része a procinak még kevesebbet eszik, 15W körül.
Mit kellene beállítanom, hogy a proci is menjen, amit gyárilag bír és mit kellene az IGP-n hogy 1400 környékén dolgozzon?
Nem tuningról érdeklődöm.
Egyébként 2GB van beállítva az IGP-nek.Ezt csak azért kérdezem, mert előtte volt egy 2400g-m és az is hasonló képpen fogyasztott, de az IGP beállt mint a cövek játékok alatt 1250-re (annak is 2GB volt elkülönítve).
Előre is köszi a válaszokat, tanácsokat!
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Olajka02 #6995 üzenetére
A320 lapon sokmindent nem tudsz allitani, a 3.85 -ot valoszinuleg azert veszi vissza, mert elmelegszik, gondolom gyari hutovel operalsz, nezd meg, rendesen rahuztad-e, es ha igen, akkor sajnos azt kell mondjam kellene egy combosabb huto.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz E.Kaufmann #6998 üzenetére
sok a320 lapot nemvettem, ( =0 ) mert alig dragabbert mar szokik lenni b350/450, szoval ha lehet azon a deszkan minuszos offsetelni, akkor kerem a jegyzokonyvbe az azzal valo probalkozas javaslatat felvenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest