Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Pocok9b
üzenetére
Magánvélemény, de én már nem vennék boltból, új termékként ebből a VGA generációból (Hawaii/Grenada, Maxwell/MaxwellV2) semmit, csak használtan, ami legolcsóbban szembejön (R9 290 [esetleg X-el mikor épp olcsón látni], netán ha néha felkerül egy viszonylag olcsó GTX 970 [netalán 980, ha tényleg olcsón teszik ki]).
De hogy 98k-t egy használt 390-ért, vagy 120-at egy 390X-ért?

Nemrég hétig kellett hirdetgetnem és UP-olgatnom egy használt 290-et 60k-ért (és hagytam belealkudni a postát az árba, ha már nincs rá kisker garancia).
Durván két évvel ezelőtt pedig hasonló áron (115-135k) vettem 290X-eket, ami majdnem ugyan az.2013 őszén, már kicsit több, mint 2 éve jelent meg a Hawaii és hasonló szintre állt be az ára fél éven belül, mint amit rá durván másfél évre az átcímkézett 3xx-ekér kértek, és ezek már nem sokat csúsztak lefelé azóta, csak beállt a "hidegháborús nyugalmi árazás".
70-80k-tól többet szerintem már nem szabad ezekre elkölteni, érdemesebb lehet megvenni valami relatíve olcsót és reménykedni, hogy már nem kell sokat várni, és nagyot fognak durrogni az új VGA-k (amiknek igazából már itt kéne lenniük kb. most, ha nem lenne kicsit megtorpanva az ipar gyártástechnológia kérdésben, illetve az AMD anyagi téren is, hogy ilyen fél-generációs frissítéssel fűszerezett átcímkéző parádé volt csak legutóbb).
A 4k pedig egy mai VGA-val csak álom, vagy erősen kompromisszumos, valami olyanról kell lemondanom a felbontás oltárán, ami legalább annyit ér, mint a felbontás (masszívan visszavenni minőségbeállításokból, vagy diavetítés szerű fps-ekkel játszani). Ahhoz legalább 2 ilyen kártya kell, és az még nem is olyan sok, hisz a felbontást igazából négyszerezed, de csak 2x annyi GPU kell...
-
válasz
Pocok9b
üzenetére
Szerintem a gigát húzd ki a listából, elégtelen a hűtése arra a kártyára.
Kérdés, hogy mikor akarsz 4k-ra váltani, 2560x1080-ra elég mind a 390, mind a 390X, de 4k-ra már kompromisszumok fognak kelleni, illetve igényeidtől függően akár kevesek is lehetnek.Egy szó mint száz, szerintem per pill az msi 390 a legjobb a listádból.

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Új Lenovo 14 Yoga Slim9 WQXGA OLED 90Hz Touch i7-1280P 14mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
GPU hôfok, vrm hôfok venti fordulatszám