Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz daneeeeee #17718 üzenetére

Természetesen van válasz a kérdésedre. A Tonga jelenlegi formája, a 285 egy 250 dolláros nyitóárú termék. Ennyi pénzért drága a Tahiti nagyobb VRM igényű csipje, és a drága NYÁK a 384bit miatt, ezért lett olyan, amilyen. Nem véletlen, hogy későn hozták ki a sima 280-at, és kisebb volumenben, egyszerűen nem jó üzlet ilyen komoly felépítésű cuccot ilyen dsizkont áron adni. Halkan megjegyzem, egyre többfelől hallani olyan pletykákat, hogy a 285X, azaz a fullos Tonga 384bitel és 48ROP-al érkezik majd, ami miden szempontból logikusnak is tűnik. ;) Egyből meg is magyarázná, miért nem mutatták még be. ;)

Ami az NV/DX12-t illeti, persze, opcionális az AC, csaképpen AC nélkül úgy ellépne egy jól megcsinált AC-s termék, hogy öröm lenne nézni. :D Az viszont tény, hogy még nemigazán vannak programok, amik ezt kihasználnák. :R De borítékolható, hogy hamarosan jönni fognak.

Én úgy gondolom, egy 250 dolláros, középkategóriás VGA-ra elmegy a 256bit, de ugyanezt eljátszani egy 350 dolláros terméknél már gáz, egy 550 dolláros "csúcskártyánál" pedig szvsz vér ciki. De látod, harapnak rá népek.... :U

Természetesen azt senki nem tudja pontosan, mennyire lesz szűkös vagy sem a 256bit. Ahogy írod, ezt írtam nemrég én is, hogy ez a meccs még nincs lejátszva, majd az első néhány Mantle/DX12 címnél fog kibukni, mennyire tökös is az Nv két új csodakártyája, avagy mennyire nem. :)

Új hozzászólás Aktív témák