Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CirrMee

addikt

válasz jeni #48904 üzenetére

Akkor ezek szerint mindkét dual BIOS-z kapcsolódóan valami van driver felrakva?!

Ugyanaz a kártya, ugyanaz (az egy) driver. A két BIOS eltérő tartalma jórészt olyasmire korlátozódik, mint pl.: órajelek, hűtés "házirendje", stb (laikusnak elég ennyi is). Akármelyiket használva pakolod fel a drivert, a másik BIOS alatt is ugyanaz fog menni, mert a hardver maga ugyanaz marad.

Korábban azt olvastam erről a dual-ról ,hogy az lenne egy biztonsági BIOS a másokon ha az egyik meghibásodna.

Fel lehet fogni biztonsági tartalékként is, az alaplapokon anno direkt ezért bukkant fel, ott szó szerint kell érteni ezt.
    Viszont mint írtam, videokarik esetében jó eséllyel két eltérő profilozás van, és előszeretettel inkább csak a performance változatot teszik letölthetővé. Ha így van, eleve úgy indul az egész, hogy melyiket áldozod fel - épp ezért célszerű nulladik lépésként mindkettőt lementeni, és csak azután ezzel szórakozni.

Meglep hogy idős kártya ellenére nem jó ha a venti pörög rajta?!
    Én a hűtése miatt azt gondolnám előnyös is lenne ha van légáramlata.

Átlag 50°C határnál dolgozik a Zero RPM. Gyárilag ez alatt kikapcsol az aktív hűtés (ventik), ezt elérve bekapcsol. Ki lehet ezt iktatni, de nem javaslom, mert ezzel van elérve, hogy nem jóval nagyobb határok között ingázik az éppen aktuális hőmérséklet. Ez utóbbi az, ami miatt adott esetben hamarabb fáradhatnak el bizonyos forrasztások - az ólommentes tehcnológia ridegebb kötést biztosít, mint a régi ólmos.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés