Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakter9011
csendes tag
Kerestem szájbarágós topikokat, honlapokat leírásokat a VGA tuningról de nem találtam semmi használhatót. Esetleg valaki dobhatna egy linket.
Egyébként már csak pár kérdésem lenne a tuninggal kapcsolatban.
1. Mekkora kockázattal jár az, h állítgatom a gpu vagy a memóriák órajelét? Szétcseszhetem e vele kártyát?
2. Ha beállítottam a kívánt órajelet és tesztelem a gépet mekkora a még elfogadható gpu hőmérséklet? esetleg állítsam a hűtést vagy hagyjam automatán.Mondtátok páran, hogy ha húzom a gpu-t kell változtatni a feszültséget is. Mindenki mondta az 1200 as értéket. Alapból ugye 1125. Sapphire Trixx el átállítottam 1200 ra apply majd újraindítás de semmi nem történt ugyanúgy 1125 maradt. A gpu órajelet engedte 1100 ra de nem mertem vele babrálni nyomtam egy resetet ekkor meg minden visszaugrott az eredeti értékre a VDDC meg felment 1250 re.. nem értettem mi van azt visszaraktam 1125 re és most így alap minden.
MSI Afterburnerrel ugyanez a helyzet. Ott ugye alapból nem lehet babrálni a feszültségget de ha unlockolom és felrakom 1200 ra restartnál ugyanúgy visszaáll.Ezzel kapcsolatban annyi a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Ha úgy húzom a gpu-t és a memóriát hogy a feszültség marad 1125 akkor kockázatosabb a dolog vagy alapból nem fog működni. Mi bajom lehet?
Láttam az MSI AB be a memória feszt is lehet állítani azzal kellene e valamit csinálni?A kártyám: Sapphire HD7950 Vapor-x
Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna ezekre a kérdésekre, akár privátban vagy itt.
A legfontosabb van e értelme kezdőként babrálni vele (bár csak pár csúszka) és van e valós kockázata az egésznek. A két hetes 250 fontos kártyámat nyilván való nem szeretném tönkretenni pár fps javulásért.Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!