Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz ricshard444 #15951 üzenetére
Nálam bizony 925/1500 -ra visszarakja magát akkor is ha mondjuk beállítok neki 1700 -as ramot. Lehet az a gond, hogy nem ismerik fel még rendesen a tuning progik és az alap 3D profilhoz nem nyúlnak hozzá, csak a boostoshoz, míg nálatok ott is átállítja a ram órajelet? Trixx 4.6 lesz az első program ami már támogatja a kártyámat. A mostaniak nem ismerik fel rendesen még és feszültséget se tudok állítani. Trixx 4.6 ban már lehet azt is majd, de annak még csak a zárt körű tesztelése van és nem tudom letölteni sehonnan.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Mazsul
tag
Sapphire 7950 Dual-x kártyánál, 1000 Mhz-es core mellett 100%-os terhelésnél nem sok a 80 fok?
-
Zsohi
őstag
-
Bakter9011
csendes tag
Kerestem szájbarágós topikokat, honlapokat leírásokat a VGA tuningról de nem találtam semmi használhatót. Esetleg valaki dobhatna egy linket.
Egyébként már csak pár kérdésem lenne a tuninggal kapcsolatban.
1. Mekkora kockázattal jár az, h állítgatom a gpu vagy a memóriák órajelét? Szétcseszhetem e vele kártyát?
2. Ha beállítottam a kívánt órajelet és tesztelem a gépet mekkora a még elfogadható gpu hőmérséklet? esetleg állítsam a hűtést vagy hagyjam automatán.Mondtátok páran, hogy ha húzom a gpu-t kell változtatni a feszültséget is. Mindenki mondta az 1200 as értéket. Alapból ugye 1125. Sapphire Trixx el átállítottam 1200 ra apply majd újraindítás de semmi nem történt ugyanúgy 1125 maradt. A gpu órajelet engedte 1100 ra de nem mertem vele babrálni nyomtam egy resetet ekkor meg minden visszaugrott az eredeti értékre a VDDC meg felment 1250 re.. nem értettem mi van azt visszaraktam 1125 re és most így alap minden.
MSI Afterburnerrel ugyanez a helyzet. Ott ugye alapból nem lehet babrálni a feszültségget de ha unlockolom és felrakom 1200 ra restartnál ugyanúgy visszaáll.Ezzel kapcsolatban annyi a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Ha úgy húzom a gpu-t és a memóriát hogy a feszültség marad 1125 akkor kockázatosabb a dolog vagy alapból nem fog működni. Mi bajom lehet?
Láttam az MSI AB be a memória feszt is lehet állítani azzal kellene e valamit csinálni?A kártyám: Sapphire HD7950 Vapor-x
Nagyon hálás lennék ha valaki válaszolna ezekre a kérdésekre, akár privátban vagy itt.
A legfontosabb van e értelme kezdőként babrálni vele (bár csak pár csúszka) és van e valós kockázata az egésznek. A két hetes 250 fontos kártyámat nyilván való nem szeretném tönkretenni pár fps javulásért.Köszönöm szépen
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
adott egy 7970 Matrix. Arra már rájöttem, hogy az egyik ventit lehet csak szabályozni, ha profilt akarok rá készíteni. A probléma az az, hogy az Asus GPU tweak minden egyes kilépésnél elfelejti a beállított profilt. Van vmi ötletetek, vagy van már vmi javítás ehhez?
Köszönöm!
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Melyik 7950 ajánlott? Asus párti vagyok, abból a v2 hűtéses tetszik. Kösz a válaszokat előre is -
BeLucZ
addikt
válasz Rabbitf_24 #15958 üzenetére
elég bugos progi az asus gpu tweak, végül én le is töröltem, mert hiába mentettem el egy profilt ahogy be akartam tölteni kifagyasztotta a vga-t, és ezt mindig eljátszotta, még szerencse hogy működött a powertune, mivel 1125/1575ön használom ezért az AB is jó normál modeban(nem unofficial) és akkor nem villog a képernyő se és az ab a legjobb oc progi, mindig ezt használtam eddig, readásul gpu tweakbe csak 1,25ig lehet adni a feszt, ab-ban meg 1,3ig, meg tud monitorozni is, gpu tweak nem, de nem is lenne baj, de bugos igencsak még mindig, van még mit fejlődni
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Rabbitf_24 #15961 üzenetére
Be kell pipálni a beállításokban!
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Rabbitf_24 #15963 üzenetére
A vonalra kattintasz?
Ne mellé, fölé, alá!
Vonalnál ad hozzá.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
BeLucZ
addikt
válasz Rabbitf_24 #15963 üzenetére
pedig lehet egyéni ventiprofilt csinálni nagyon is jót benne, nekem eddig minden vganál működött ez a funkció
-
szasanyi
félisten
válasz radi8tor #15970 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, csak nem voltam benne biztos, holott valószínüleg nem látszódhat több megjelenítő, mint amennyi ténylegesen ráköthető. Eszerint azért 4 megjelenítőt mutat, mert DVI + HDMI + 2xDP az összesen négy. De nálad hogy lehet 6?
kockaharcos: jaaaa, így perszehogy... nem néztem az adatlapját, hogy ott milyen VGA szerepel. Amúgy meg megrendeltem! Azt mondtam küldjenek egyet, mert azt mondat gyorsan, míg jó az ára.
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz kockaharcos #15972 üzenetére
no igen ám, de neki lightningja van, ott tiszta sor hogy 6ot mutat hisz 6 kimenete van 2 dvi és 4 mini dp, de nálam az előző his 7970nél ami szintén ref volt mint a mostani ref 7970em csak ilyen olcsósított edition, annak is 4 kimenet volt a hátulján de ott 6ot mutatott 12.11 beta drivernél most meg 4et ami reális , igaz ez 13.2 betaval, ki akarom deriteni a rejtélyt de egyelőre nem sikerül itt a fórumban vkinek 5öt mutat és nekik is 4 van akinek ref karija van
na erre varjál gombot
-
Tomix24
addikt
válasz Bakter9011 #15957 üzenetére
1. Nem, ha feszültség nélkül állítod max kifagy a gép/kép. Fesszel is ugyanez, megvédi magát a kari, persze a hőt figyeld, 80-90 fölé ne menjen extra tuningnál, de akkor sem fog "tönkremenni" 99%. Ha valami selejt a karin, akkor amúgy is tönkremenne, a lényeg a gari meglegyen, ez a legfontosabb.
2. Nálam most épp 65C felett villodzik a kép kicsit ha húzva van a kari 40% körül , tehát nekem az alatt kell tartanom. Kifagyni 80C-nál szokott kb extra tuning mellett.
3. Ha nem elég a fesz neki, csak kifagy, semmi extra.
-
Bakter9011
csendes tag
válasz Tomix24 #15974 üzenetére
Felraktam MSIAB vel a feszt: 1200 gpu: 1100 mem:1450 aztán futtattam msi kombustort 99% volt gpu kihasználtság 65 fokig ment fel aztán 6 perc után 1 színű lett a kép és semmi, se reset se alt+f4.. Ilyenkor kellene lejjebb vennem az órajeleket vagy kicsit babrálni velük?
-
haddent
addikt
válasz Bakter9011 #15979 üzenetére
Hát szerintem ha ilyen hűvős a gpu akkor nyugodtan rakd alá az 1300 (elvileg max.) mV feszültséget, nézd meg mit tud így, aztán kezdd el csökkenteni szépen a feszt amíg el nem érsz oda amit már mersz neki adni 24/7 -re (1250mV simán mehet), és a gpu órajelet is csökkentsd, ha esetleg nem tudná 1250mV -on azt amit 1300mV -on. Ha ez mind kész, akkor kezdd el növelni csak a memória órajelet, az is mehet 1600mV -ra (ha nem azon lenne gyárilag), és akkor addig amíg nem kezdd el ilyeneket csinálni. Nekem konkrétan az a hiba amit most leírtál inkább memória hibázásnak hangzott.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz szasanyi #15977 üzenetére
Teljesítményével meg vagyok elégedve. Hűtése viszont kevéske a boost 1,256V feszültségez. Túl hangos lesz, hogy lehűtse azt. Jó kártya lehetett volna ez, ha kihagyják belelő ezt a hulladék boostot. +50Mhz miatt rátolja a kurva nagy feszültséget a kártyára Most már több mint egy hónapja megjelent és még mindig nem ismerik fel a tuning progik és a gpu-z ből is csak egy külön a fórumról ehhez leszedett verzió ismeri csak fel. MSI és Asus nem adott ki ilyen kártyát így ők a program frissítésével nem fognak kapkodni, hogy felismerje rendesen.
Most várom a Trixx 4.6 -t annak a reményében, hogy lejjebb tudom csavarni kicsit a feszültséget majd.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz haddent #15982 üzenetére
Ehhez csak Boost bios van. ugye 2GB ram és 256bit ram vezérlő miatt, meg kétlem, hogy bármelyik 7950/7970 biossal elindulna. Párat már próbáltam, de képet se adott velük.
Ilyenkor lenne jó, ha lehetne házilag szerkeszteni a biost, de már azt se lehet.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
karesz501
senior tag
válasz Bakter9011 #15979 üzenetére
Egyszerre csak az egyiket tuningold (memóri vagy core), találd meg a KÉNYELMES maximumot és utána vedd vissza alapra és húzd a másikat. Ha ott is megtaláltad a kényelmes maximumot akkor állítsd be ezt a két értéket és tesztelj sokat.
Nem igazán tudsz semmit elrontani, nyugi és sok sikert
Life is no picnic!
-
xatos3
senior tag
válasz mimic1979 #15984 üzenetére
ha a jelentést nem érted: a nap 24 órája a hét mind a 7 napja
szóval olyan tuning amit nem egy órára használsz amíg a teszteredmények pontszámát maximalizálod hanem "kisebb" mindennapos állandó tuning(mint pl hogy egy procit húzva használsz 1 évig, teszemazt 3600 helyett 4000en, az 24/7 tuning)
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
mimic1979
aktív tag
válasz xatos3 #15987 üzenetére
Akkor ez egy olyan beállítás ami mindig beton stabil!
Ha már így választ kapok lenne még kérdésem! 7970-et hajtok a gépemben , egy I7 950el alapon! A proci terhelése soha nem megy 40% fölé! Mi értelme akkor platformot váltani? Illetve az összes játéknál be van kapcsolva a Vsync és a Gpu sincs 99% -on inkább 60-80%-on! Miért?
-
BeLucZ
addikt
válasz mimic1979 #15988 üzenetére
lol
hát ha bekapcsolod a vsyncet, akkor a monitorod képfrissitéséhez állitja az fpsed, azaz az esetek nagy többségében 60ra van maximalizálva az fps, vhol jo a vsync ha zavar hogy szétcsuszik a kép néha néha, de ha sok fpst akarsz pl egy rosszabb játékmotorban ahol a game megkívánja a sok fpst akkor kapcs ki
i7 950 erős proci volt anno még most is jó, de az ujabbak sandy és ivy leverik clock to clock, sztem nyuzd meg azt a procit, mert néhol rendesen limitálhat, még full hdban is simán
(#15990) haddent : az a baj hogy a cpu limit kérdése nem ilyen egyszerű sajna, hogy akkor van limited ha kiakad a cpu mag, nem sok játékkal találkoztam ami átlagban 70-80%nál pörgette volna a cput, anno a quadnál sem, még is limitem volt, használja ahogy használja, de a magas órajelet nagyon szereti a legtöbb játék
teszem azt ha 3 ghzen járatod és 70%ban használja , akkor 4 ghzen is 70%on fog pörögni de mégis több lesz az fpsed, nekem ez a tapasztalatom(#15992) mimic1979: azért mert akkor vga limited lesz és minek menjen a proci ha limitálva van az fps, ez egy ördögi kör de a vga limites helyzet az ideális
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Kapcsold ki a VSync -et, és nézdd meg, hogy a GPU terhelés 99-100% -e?
Ha nem, akkor nézd meg a CPU terhelést, szinte biztos, hogy 100% -on fog nyöszörögni...
Ha mégis ki lenne hajtva a GPU, akkor is nézd me a CPU terhelést, és meglátod, hogy mennyi tartalék lesz benne, de szerintem nem sok.[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
pont azért megy a GPU csak annyit, mert a Vsync be van kapcsolva
Ha kikapcsolod, akkor mennie kell 99%-ot és ezzel együtt a CPU is jobban terhelve lesz.
Ugyan ebben a cipőben jártam most, mikor 7870-et vettem, most Vsync kikapcsolva 98-99% a GPU, a CPU pedig 86%-on pörög max... -
haddent
addikt
válasz mimic1979 #15992 üzenetére
Ezt több okból is nehezen tudom elképzelni.. voltak itt olyanok, akik 980 -al nem tudták kihajtani rendesen, másrészt saját tapasztalatból az én i7 3770 -met 4.1GHz -en is 40-45% -on terheli. Szerintem hozna egy Sandy, de inkább Ivy. Csak jobb, hogy PCI-e 3.0, habár nem valószínű, hogy valaha is ez a kártya nagy hasznát venné.
-
xatos3
senior tag
azért ennél összetettebb, nekem soha nem ment fel játéknál 60-70% fölé a proci, sehol se limitelt, de egy s2011 i7 akkoris sokkal több fpst hozna ki a kártyából, mivel ott más mennyiséget jelent, még az 50%os kihajtás is , attól hogy nem veszi el a proci idő 100%át, még várhat egy adott rész válaszára a mag... stb stb
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
nagyúr
válasz mimic1979 #15992 üzenetére
És hol vagy milyen progival nézted ezt a 40.% CPU kihasználtságot?
Csak azért mert ha magokra bontva nézed és úgy megy 40.% ot akkor oké, de ha az össz értéket nézed(Tehát a 4.Mag+4.HT szál) és úgy 40.% akkor azt kb 2-vel szorozd meg mert Játékok alatt NEMIGEN dolgoznak a HT szálak(kivéve pár játékot, de ott is az van inkább hogy ha mennek a HT szálak akkor meg a fizikai 4.magja van némileg teher mentesítve és azok nem dolgoznak annyira mert besegítik a HT szálak) Próbáld ki hogy az alaplap bios -ában letiltod a HT -t és úgy nézzél CPU használatot egyből más lesz a leányzó fekvése...
-
mimic1979
aktív tag
válasz DroiDMester #15997 üzenetére
Akkor azt mondod hogy a HT lefogja a gép teljesítményét? Egyébként AIDA64 monitorozom
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz mimic1979 #15999 üzenetére
HT az csak virtuálisan ketté osztja a proci magot a windows szemében(így az éppen malmozó része a proci magnak tud segíteni a munkában). A hatásfoka jó esetben kb 20% a plusz magnak,de akár lassíthat is (ha esetleg az erőforrásokért versenyeznie kell a fizikai magnak a HT val szemben, ha a program nem kezeli le rendesen), vagy pedig szimplán nem gyorsít semmit. Játékok nem is nagyon használják ki, mert a legtöbbnek bőven elég a 4 fizikai mag. Ezért csalóka a CPU kihasználtság, mert a windows szemében mind a 8 mag egyenértékűnek számít amit lát, de közben nem azok a valóságban
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest