- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
katt777 #33974 üzenetére
Visszatérve nálam sem ment le 925 alá, ha 0%-on volt a powertune csuszka.
Szintetikus teszt alatt, se bf3 alatt. És ugyanúgy azt tapasztaltam +10%-nál már fixen tartotta.
És eddig szóban lévő programokkal néztem, ugyan olyan beállításokkal mint bárki más a fórumon.Sőt, amit kitapasztaltál feszültségeket, én is egy az egyben ezekre az értékekre jutottam.
De ezt más is láthatja ha visszaolvas mikor megvettem ezt a kártyát.Nem hiszem user error lenne, nálam is ez jött le ésszerű keretek között nem tudtam volna 1100 fölé menni állandóan, se feszültség, se hőmérséklet/zaj terén.
1100/1700 tökéletes ahogy van, és már bőven alap 7950 teljesítmény van (sőt).
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33974 üzenetére
Nem mondom, hogy rossz a kártyád.
Ha a "rosszaság" jele lenne ez a dolog, akkor marha rossz lenne a 7950-em is, márpedig nagyon-nagyon nem az.
Ahogy írtam neked, csak az 500-925-975Mhz órajeleket látod, amit a driver hazudik. Mielőtt 500Mhz-re lép, szépen végigszánkázik lefelé az órajel, csak azt te 925-nek látod.
Nekem 1,256V-os volt az amúgy ugyanolyan XT-m, mint neked. Logout tesztemben találsz róla Kombustor képmentést (ha érdekel), 1050/1500-on még azt is tök jól bírta +20% poweren, igaz, masszívan alulfeszelve, de stabil volt azon a feszen, napokat játszottam/teszteltem vele úgy.
A gyári feszen öngyilkosság lett volna a +20% poerrel meghajtani. Nem véletlen jöttek ki később ugyanazoka kártyák kisebb fesszel és power limittel.
De amúgy idéznék egy pár sort a logout tesztemből, ami a tiéddel megegyező karival készült, és itt még rosszul volt beállítva az AB, így nem igazán értettem, mi húzódik a dolog hátterében:
"Mivel ezek a fogyasztási mutatók nem igazán nyerték el a tetszésemet, azaz a netes teszteknek megfelelően kellőképpen magas volt, így nekiláttam először a powertune-al állítgatni a dolgokon, minek tekerjen pl. D3-ban Boost órajelen, amikor V-sync miatt alig 40% a GPU-usage? Sokkal szimpatikusabb lett volna, ha hagyja 1,18 V-on 925 Mhz-en.
Először Sniper tesztet néztem:
- 20%: 220 W 30 FPS, néha 500Mhz-re is váltott, ez nem az, amit kerestem
- 15%: 240-250 W 35,6 FPS, majdnem végig 925, de gyanús, többet vesztettünk az FPS-ből, mint amennyit csökkentettünk az órajeleken
- 10%: 260-275 W 38 FPS itt nem nyertünk sokat, de legalább a sebesség rendben
+ 20%: 275 W-290 W 39.1 FPS Ilyen, ha végig megy a BOOST, nem túl rózsás a fogyasztás/teljesítmény arány a sima 7870-hez képest, pláne, ha a gép alapfogyasztását levonjuk.Majd néztem egy kombustort:
+ 20%: 390 W , de 104 FPS, végig 975 Mhz, WOW, ez nem kevés étvágy, de hoppá, gyorsultunk 25%-ot! Itt lett gyanús, hogy a powertune nem csak akkor ügyködik, amikor órajelugrálást tapasztalunk....Ennek gyorsan utánamértem, és beigazolódott a sejtésem. Azonos órajel, -5% illetve +3% powertune, az órajel ránézésre fix 925Mhz a teljes teszt alatt, mégis a sebesség egyszer -5%-on 73 FPS, míg +3%-on 89 FPS. [link] [link]
"Itt az utolsó képen mnden progi 925Mhz-et mutatott, mágse lehetett igaz, mert a valós sebesség különbözött.
Én azt mondom, ha hasonló képet tudsz linkelni Kombustorral, ahol azonos az FPS, és 0%-on is 925Mhz-nek megfelelő a sebesség, ahogy +20%-on 975-nek, akkor kalapot emelek, hogy igazad volt, és jól mér minden, de ez úgyse fog bekövetkezni (lásd 2. bekezdés).Na igen, a doboz, azon én is néztem.
(#33976) katt777: Én nem mondtam, hogy az AB mit és mennyire tud monitorozni. Én csak a valós órajel megállapítását emeltem ki, bár nálam más dolgokat is többé-kevésbé jól mér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Bittorrent topik
- Real időjárásjelentés
- Hobby elektronika
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest