- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zserbox #26397 üzenetére
röviden összefoglalva általában a GPUigény szokott jelentősen nőni 3 kijelző esetén a háromszoros pixelmennyiség miatt. viszont egyben változik a FoV, avagy látótér. utóbbi akkor gáz, ha hirtelen az extra látótérben is megjelennek olyan dolgok, amiket a proci számol, és ezen egy monitoron számolt dolgok száma magas.
pl Dirt3nál CPUlimitbe futottam egy 3.0án járó q6600al és egy 6950 2GBvel, 3840x1024 very high beállítások mellett. Shift1 szintén pár helyen cpulimites benyomást kelt. Metro2033 és Crysis1 szintén nagyon furán skálázódik.
olyan, hogy a cpu szinte semmi extra terhet nem kap, ellenben a sebesség lineárisan a harmadára esik vissza nagyon ritka, talán a Stalker CoP ultra beállítások mellett az összes eyecandyt (az AA kivételével, úgy 2GB VRam fölé ment volna az igénye) bekapcsolva ilyen. viszont most, hogy újramértem, az a vicces helyzet állt elő, hogy CoP alatt sincs tiszta GPUlimitem. lehet húzni kéne az i5-760on
.
nézz be a logoutomba, a játéktesztek az érdekesek neked.
szerk:
okok, a logoutot amiatt írtam, mert lusta vagyok minden alkalommal kisregényt írni, viszont az adatok megvannak. az eredmények pedig tényleg furák voltak, a Dirt3 cpulimit annyira váratlan volt, hogy többször utánnamértem több beállítás mellett, mert annyira hihetetlen volt, hogy nem a GPU a bottleneck.
meg érintőlegesen pont azt nézegetem, hogy mi történik pciE2.0 x8on egy sima i5ös procival.
mehehehe
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #26397 üzenetére
CPU igény nő akkor is, meg a GPU igény is, viszont a CPU:GPU arány ami viszont erősen a GPU irányában billen több monitor esetén
(#26399) zserbox végülis igen, de szerintem kicsit félreérthetően írtad, lehet valaki azt gondolja a cpu igény csökken az 1 monitorhoz képest is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ASUS ROG 3070
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest