Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Mazohisták vagytok!

Milyen átlag fps értékeitek vannak?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha okulunk belőle..
Meg szeretnék osztani veletek valamit.
Eddig 1680*1050-es felbontásban játszottam, a játék a Battlefield 3. "Lecseréltem" a monitoromat egy 1920*1080-as ips-el Dell-re, ami eléggé ajánlott a kategóriájában, jelenleg kölcsönben van nálam. Ami kapásból pofánvágott, hogy fullhd-ban, kb játszhatatlan lett a játékom, ami azért is fura elsőre nekem, mert nincs olyan nagy különbség a két felbontás között.Visszatettem mindent low-ra, úgy megvolt a 60-100 közötti fps-em, de még mindig játszhatatlan volt kb, 1v1-es szituációkban kb embert nem bírtam ölni, kicsit mintha darabos lenne a kép, vagy nem tudom, de az fps megvan. Visszatettem a felbontást 1600*900-ra, ami ugyan nem natív felbontás, de 16:9-es arányú az is. Fps-t kb semmit sem nyertem vele, ellenben ronda lett a kép.
Kicsit tanácstalan vagyok, mert ezzel nemhogy előre nem léptem, de inkább vissza. Mit gondoltok a dologról?
-
Winne
nagyúr
Melyik a legjobb okosított szoftver szerintetek hozzá?
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Azt hiszem kikölcsönzöm én is a tk-ból...
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Látod erről lemaradtam, akkor már teljesen világos. Mennyiért ment el?
@(#2190) Mappa: Hát érdekes az biztos. Én amikor vettem, akkor 66 volt a 7850, aztán elkezdett meredeken emelkedni. Most is 71.5k... El kell határozni magad, nem jó ha ülsz a problémán és várod a megoldást.

-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Te már "megvetted" az nVidia-t, akkor most kellene megnyugodnod és nem nézegetned tovább.
Ahogy gondolom meg is vagy elégedve, maximum a fogyasztás lehet zavaró picit, de az is csak a tudat.
A GCN hibája nem tudom mennyire lehet így általánosságban, mert nekem sem és még sokaknak nem csinálja, tehát ezt még nem nevezném típushibának. 
@(#2183) Mappa: ez a hűtés jó, de messze nem ér ennyit ez a kártya.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem olyan kicsi különbség az sem azért.
Számíthatok egy 10-15 fps csökkenésre akkor. Gondolkodom nagyon egy ips-es monitoron.

-
Winne
nagyúr
1680 vs. 1920 között nagyságrendileg hány fps különbségre számítsak?
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Befolyásolni befolyásoljuk mi is a piacot minden szempontból, csak nem mint ország, hanem mint mondjuk Európa, vagy minimum közép-Európa. Az más kérdés, hogy milyen okokból, de nem vagyunk nagy vásárlóerő, az átlag magyar örül, hogy kajára van pénze. Mi itt a fórumon kivétel nélkül nem állunk rossz helyzetben.

-
Winne
nagyúr
válasz
szmegma
üzenetére
"Hallotal mar az ULPS-rol?"
Erről valamiért ez jutott eszembe: Hallottál már a gonoszról?

Lehet mennem kellene aludni...

-
Winne
nagyúr
Mit értünk villódzás alatt? Nekem is minden fullon van, amennyit enged a csúszka és nincs gond.
-
Winne
nagyúr
válasz
üzenetére
Világos.

1200 MHz már elég komoly emelés, én azt már nem kockáztatnám.
Ma volt egy fura dolog, hazajöttem, benyomtam a gépet és elmentem intézni a dolgaimat, ahogy szoktam, mikor bejöttem volt valami furcsa hang. Olyan volt, mint amikor egy régi 3.5"-os HDD folyamatosan másol. A VGA profilt visszaállítottam alapra és abban a pillanatban abbahagyta, visszaraktam és nem jött vissza a hang. Nem tudom mi lehetett ez.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
1,075 az alapfeszed?
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Na ezt kérdezem, hogy hogy van unlockolva egyáltalán 1050 felett, ezt nem tudtam.

-
Winne
nagyúr
válasz
synthattik
üzenetére
Nálam 1050/1450 és semmit sem adtam rá.

-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
mert azt hiszik, hogy ezzel a szériával magához tér végre az nVidia, de persze erre mondják, hogy hinni a templomban kell.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Én sem akarok, csak hogy tudjam mire figyeljek.
Procinak simán adok ha kell, abban nagyobb "puffer" van, de a vga kényes tészta. 
Tegnap párszor visszaállt a profil alapra, pedig lementettem az 1-es helyre, az megárthat neki, hogy ha visszaáll többször, én meg mikor megyek mondjuk játszani, akkor betöltöm a tuningos profilt? Arra gondolok, hogy számít-e az állítgatás gyakorisága.
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Oks, és vajon mekkora nagyságrendileg az a fesz, ami már árthat?
-
Winne
nagyúr
Akkor már csak az a kérdés, hogy hosszú távon vajon tudja-e degradálni az 1150/5800 a vga-t.

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem rossz kis proci az, az ilyen tesztekben látszik, hogy van benne tartalék.
VGA neked itt 1200-on volt, vagy 1050/5800-on neked is?
@(#1743) szasanyi: hát nem is szeretném, hogy legyen.
BF3 100 feletti fps-el megy a beállításaimon, nem kell több. 
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Írtam korábban, 1150/5800 és a proci 3.3GHz.

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi.

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez milyen 3dMark beállítások mellett van futtatva?
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Unigine-es eredményem már van, akkor tolok mellé egy 3dmark11-et és megnézem mit bír.

CCC-ben az overdrive menüpontot mennyire kell piszkálni? Asus GPU Tweak lesz a segédprogramom, csak nekem a régi kártyámnál ha a CCC-ben az overdrive engedélyezésénél kapásból szaggatott az egér és kifa**ult a kártya.

-
Winne
nagyúr
Én ma eljutok a tuningig végre, kicsit itthon vagyok ma. Mivel érdemes tesztelni? 3dmark valamelyik új verziójával? Futtatok egyet előtte meg egyet utána.
-
Winne
nagyúr
válasz
akela91
üzenetére
Csak egy alap leírás kellene, hogy hogyan induljak el, mire kell figyelni, mennyire és mennyit kell tesztelni, kell-e a furmark, vagy elég a hétköznapi használat, aztán úgyis kijön, ha valami nem stimmel?
Az Asus GPU Tweaket ajánlottad, az Afterburner csak monitorozni kell, remélem nem akadnak össze.

-
Winne
nagyúr
Jelentem most délután volt először alkalmam megnézni kicsit az új kártyát mióta megvan, BF3-al játszottam egy jó két órát, meg vagyok elégedve, azt kaptam, amit vártam. Kb 10 fps-t ugrottam feljebb és még nincs tuningolva sem.

-
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Talán nem lesz rossz az sem, max kicsit sokat eszik.

BF3-at ha nyomod még, akkor mondhatnál róla véleményt.

A 6870 eladás nem tudom mennyire fog zökkenőmentesen menni, nekem is ahogy megrendeltem ezt, visszamondta a srác, hogy mégsem kell neki a 6870, akkor meg már mindegy volt. Több, mint két év gari van rá, teljesen gyári állapot, nem tudom mennyiért kellene árulnom, hogy elvigyék, elszórni nem akarom...
-
Winne
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Ki tudja, lehet a szenzor ad fals értékeket, nem hiszem, hogy full mozdulatlanul 40%-on kellene lennie.

Most már a 7850 van bennt, az 31 fok idle, holnapra visszarakom a BF3-at is, meglátjuk.

-
Winne
nagyúr
Urak jelentem rászántam magam és a winreinstall megoldotta a problémám, újra látszik minden infó a kártyáról. Idle 31 fok 20%-os venti mellett.
Leghostolom, aztán megnézem a tuningot. Mennyi a max még nem káros hőmérséklet?
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Még talán te ajánlottad a másik topicban, vmi Asus Z68, azt hiszem LV van a végén. Most reggel munka előtt összeraktam a CF-t is, a gép elindult, bár annak a biosát is kinullázta, de utána beállítottam újra és nem bántotta.
A másik, ami megy a másik topicba, hogy hiába rakom fel a profilt a driver mellé, nem kerül be a CCC-be a crossfire, így nem tudom bekapcsolni. Lehet még fejlődnie kellene ennek a drivernek.

Használ itt valaki 7850 CF-t?
-
Winne
nagyúr
Na Uraim!
Összeraktam a másik gépet, kapott stabilitástesztet és beletettem a 7850 OC-t. Ott felismerte és ki is írta a hőmérsékletet és loadot is, úgyhogy valami szoftveres/alaplapos akadás lehet nálam. 20%-on pörög idleben és 30 fokos, nekem a 6870 40%-on megy és 37 fokos.
Még kipróbálom a driver full leírtását és felteszem újra, mert az új gépen is új winnel mikor belementem a ccc-ben az overdrive fülre, akkor kikészült, befagyott az afterburner, be sem lehetett zárni sehogyan és elkezdett akadozni a kurzor. Utána néztem, a ccc-nél ott sem írta a hőmérsékletet és a venti sebességet. Ez vmi bug lesz, az én gépemen is uezt csinálta.
Hasonló gép, mint az enyém, amit korábban betettem, csak ezen nincs procituning, ezt produkálta az OC:
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Lehet visszaghostolom, gondoltam már rá én is. Ha otthon lennék legalább tudnám csinálni gyorsba, így meg csak éjjel van időm mindenre. Le kell tesztelnem a procikat is, aztán összetákolom a másik configot és megnézem abban a kártyákat, ha az felismeri, akkor ghost.
-
Winne
nagyúr
válasz
Zeratul
üzenetére
P67-es Asrock lap, lehet azt még felteszem, bár így utólag nem szokott jót tenni.
@(#1473) noby: holnap összerakom a másik gépet, abban megnézem majd. Nem azzal vinném vissza a kártyát, hogy nem jó, mert nyilván nincs baja, csak nekem ez így nem megfelelő.

@(#1478) csucsbicep: futnak jól.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Samsung kuponkunyeráló
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ha vennék még egy 7850-est, akkor sem tolnám fel ultrára szerintem, max highra. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[link] [link]](http://i50.tinypic.com/24muart_th.png)
![[link] [link]](http://i50.tinypic.com/35mh653_th.png)
![[link] [link]](http://i49.tinypic.com/pogaw_th.png)
![[link] [link]](http://i50.tinypic.com/2wd7p7k_th.png)
![[link] [link]](http://i47.tinypic.com/2mouom8_th.png)