Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Csapás a múltból
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Így már jó, ha 3 évet kaptál rá

-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
A Dual X-nél jobb vétel, de az ára már majdnem Asus szint és 2 év gari. Hát nem tudom...
-
lowzor
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
A Gigabyte nálam is, mikor a 6870 SOC-omról leesett az egyik ventilapát
Az még a Sapphire-nál is bazáribb anyagokból gyárt. -
lowzor
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nem feltétlen, de zsákba macskát sincs kedvem már játszani, szóval többet nem próbálnám ki

5-ből 3-al szívtam, nem is keveset és azokon ráadásul még a korrektebb hűtés volt.
Az olcsóbbat többet nem veszem meg semmiből
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71
üzenetére
Meggondolnám. Neked még a normális hűtéssel szerelt van (mondjuk nagy mázlid van, hogy nem zörög), de az új, szétspórolt hűtésűvel már megnézném, hogy elégedett lennél-e. Közvetlenül utána, hogy mondjuk kipróbálsz egy 7870 DC2 V2-t.
(#42758) bozont:
Persze, szerintem fut.
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71
üzenetére
Ha tele lenne a topik, akkor többet találtál volna

Ebbe a topikba még semmi ilyesmi nem jött, csak Gigabyte-okkal voltak itt ilyen problémák.
Amúgy nekem meg 5-ből 3 Sapphire kártyámon (2 7850, meg 1 7950) zörgött a műanyag burkolat, akkor most én is kezdhetem leírni a Sapphire-t? Bár amilyen hűtéssel adják ki mostanában a kártyáikat, lehet hogy el is kezdem. -
lowzor
veterán
GTA 4 grafika szépítõs mod: [link]
-
lowzor
veterán
válasz
Picturemaker
üzenetére
Nem ebben a szintetikus tesztben fogod meglátni a különbséget.
-
lowzor
veterán
válasz
Picturemaker
üzenetére
Azért egy 7870-hez már sok helyen kevés lehet. Nem annyira lényegtelen azért a proci Full HD-ban sem.
-
lowzor
veterán
válasz
Picturemaker
üzenetére
valószínű, hogy a modulok számát
(#42653) BogyóBP:
Kb egyszinten van a 965-el. Talán kicsit gyengébb.
-
lowzor
veterán
Szerintem mindenki ilyen beállításokkal csinálja (korábban is így mértünk itt):

(A kép csak illusztráció.)
-
lowzor
veterán
válasz
szallasi007
üzenetére
A tiéden nincs 8X AA, az övén van. Így érthető a különbség.
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007
üzenetére
Mondom

Ha a Heaven hibátlanul futott, a CPU igényesebb dolgok meg nem, akkor csak az lehet.
Szerintem a proci volt. Igen, nyomhatod feljebb az órajelét, de akkor annyi feszt is adj neki, hogy stabil legyen. A ram órajele szinte teljesen mindegy, hogy mennyi játékoknál, szóval az maradhat akár 1600-on is. -
lowzor
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Multiban biztos, hogy nem hajt ki az FX egy 7970-et, de még egy 7870-et sem teljesen (ha minden ultrán van akkor sem). Elég sok procival, meg VGA-val próbáltam már a BF3 multit, szóval ezt simán kimondom.
Aki aztmondja, hogy végig 100-on van a GPU, az eléggé ferdít, mert még egy 4770K-nál, sõt sb-e-nél sem lenne úgy,nemhogy egy FX-el. -
lowzor
veterán
válasz
katt777
üzenetére
"Sajnos" egyrészt jól optimalizáltak a BF-ek, másrészt elég gagyi is a grafikájuk, ergo nem nyúzzák meg annyira a VGA-t, hogy a CPU sokat lazsálhatna alattuk."
Ez vicc? Szerintem a 3 még ma is rengeteg játékot odaver, a 4 meg a legszebb grafikájú játék a piacon. A BF3/4 Single részében egy i3, vagy FX 4100 is kihajt egy 7970-et, mert dolgozik a VGA, ha minden szűrőt ráraksz, procit igénylő részek meg nincsenek benne. Ellenben a multiban brutál proci kell, mert hatalmas mapet kell betölteni sok épülettel, emberrel, rombolhatósággal.
Amúgy a BF-et aki megveszi, annak a 95%-a 1 percet nem játszik a Single-vel, vagy épphogy csak kipróbálja, szóval evidens, hogy valaki a multira gondol, ha a BF-ről beszél. -
lowzor
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek

-
lowzor
veterán
válasz
Frozzy
üzenetére
Hogy lenne már egy olyan hűtés, amin többezer RPM-en teker 3 venti halkabb, mint egy DCII?

Ilyen TDP-jű kártyáknál még lehet hogy halk (valamennyire), de csak mert nincs igénybe véve annyira, de pl 7900 szérinánál már nagyon durván porszívó effektes.
Halkság nekem amúgy alapból ott kezdődik, hogy terhelés alatt (még tuninggal is) szinte ugyanolyan hangerejű, mint 2d-ben. A DCII ezt a szintet hozza, a Gigabyte-nál nagyon nem ezt láttam
Milyen Asus kártyája van egyáltalán az ismerősödnek?"sapphireből alapból nem vennék Dual-x-et hangos és nem is egy hűvös kártya.."
"MSI-t meg tényleg nem vennék írták több tesztben is, hogy mindig az volt a gyengébb hangosabb valakinek még magasfrekvenciás zúgó hangot is ki ad magas teljesítménynél."
Te ezeket hol olvasod?
-
lowzor
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Akkor már ez: [link]
3 év gari, Asus. Emiatt eladni is könnyebb, meg birtokolni is jobb érzés.
BF4 eladása után kijön 53-ra, annyit megér a Sapphire-al, de főleg a Gigával szemben is. -
lowzor
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
6-7k
-
lowzor
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve...
Itt van Asus 53-ért BF4-el: [link]
Ennél jobb ajánlat szerintem nem kell. -
lowzor
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Minek rá 4gb? Csak CF-nél van értelme, de azt csak a mazochisták csinálnak...
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
És mennyit lehet húzni rajta, vagy még nem próbáltad? Szerintem akkor kb 5-10%-os javulás lesz tuninggal....
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Teljesítmény nőtt egyáltalán említésre méltóan?
(#40060) Majkee84
Szerintem az. Steve-et is óvtam, mégis megtette

-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Nem sírod vissza az 1200-as 7850-et?

-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Tuningolt nagyvasakhoz is hasonlítsd, mert olyan teszt nem sok van. Jó kis írás lesz ez

Egy régi trémárk eredmény tuningolt 7850 CF-el (valahol a gépemen van Heaven, meg Valley is, majd megkeresem):
Ez 1150/1300-on volt, alapfeszen (1,138V), két elég jól tuningolható kártya volt a CF-ben (régi szériás Sapphire+ Egy szintén széria eleji MSI TF3).
Egy trémárk 13 1100/1300-on:
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Kinek mi költséghatékony
Szerintem az árából már kapni használtan olyan VGA-t, ami tuninggal megközelíti az alap 7870 CF teljesítményét. -
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem azok. Csak spóroláson estek át sajnos.
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007
üzenetére
Igen, azt a +pár százelékot jelenti, amivel gyorsabb azonos órajelen. A 7850-nél az kb +100mhz-et jelent, mert 1100-on hozza az 1000mhz-es 7870-et.
Amúgy nálam is volt már olyan Sapphire 7870, ami max 1050-et bírt még 1,3V-on is, annál nagyobb órajelen már egyszerűen behalt a GPU. Szóval annál is van nagyon nagyon tré példány, de kb annyira ritka, mint a 7850-nél (itt pl Gazsi00 1025 mhz-esére gondolok).
Amúgy ha úgy nézzük a 7850-nél az 1025mhz +165mhz-es tuning, míg én annál a 7870-nél csak +50 mhz-et tudtam. -
lowzor
veterán
válasz
Dany007
üzenetére
Az még 5% különbség sincs

Mai piacon már nem nagyon lehet kifogni OC-zható 7870-et. Apróról talán még igen. Ezek már nem finganak ki a tuningtól, mert jóval hűvösebbek és nagyon levannak dwonclock-olva. Veszélyes fesz érték sem adható nekik.
1500 Ft különbségnél én is a 7870-et venném (de nem a legolcsóbbat, hanem az Asus V2-t), de 5k különbségnél már nem.
Azért venném a 7850-et, mert olcsóbban kapom szinte ugyanazt, ha tuningolom. A kis testvér nekem mindig jobban bejött az alig erősebb, csak nagyobb órajelen járatott nagyhoz képest. -
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ha nem TOP-ot vettél, akkor 1000/1200-nak kell lennie.
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007
üzenetére
Nem lesz semmi baja a tuningtól a 7850-nek. Alapból már nagyon levan underclock-olva a GPU-ja, szóval nem 860 mhz-re van tervezve (ugyanaz a GPU-ja, mint a 7870-nek). Fesz emeléssel is hűvös marad és amúgyis nevetséges a max fesz is, amit adni lehet neki.
Amúgy ha alig van köztük árkülönbség, akkor tényleg a 7870, de Asus V2 alá nem adnám. -
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
jaja, ez 1100/1250-es eredmény

-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nálam a 7850 CF alapon csutkára az 1200-ra húzott 7850 teljesítményét hozta (persze jóval szarabb frametime-al). Tesztekkel az a gáz, hogy nem te látod hogy fut közben a játék. Lehet, hogy sok FPS-t produkál, de ha közben undorító a frametime, akkor megette a fene az egészet. Ha nem vagy rá érzékeny, akkor persze jó. Bár úgy is akad vele azért szenvedés. Olcsó és jó most a 79** széria, szóval azt kell nyomatni szvsz. GTX-ek közül a 760 nem rossz vétel most, de az is ilyen 55k körül.
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
CF helyett én inkább tuti 7950-et vennék (vagy 70-et, ha alig drágább). Több vram, nem kell a skálázódással, ratyi frametime-al szenvedni. De te ezt úgyis tudod...
Bár asszem te vagy az egyik, akinek bejött a CF.
Full HD-ra kényelmesen elég egy tuningolt 7950 és olcsó is használtan. -
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ja, úgy más

(#39072) Gazsi00
Kértél volna róla egy képet és láttad volna, hogy régi szériás, akkor megkérdezni sem kellett volna

(#39073) Grave444
1,219V-ot.
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha tuningolsz alig jobb a 7870, de te tudod
Főleg a mai antituning korban. -
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Itt egy régi szériás Sapphire 7850: [link]
Ezek jól tuningolhatók. 1100-on már 7870 szint. De 1000%, hogy megy többet is.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nekem a webfordítós hirdetések a személyes kedvenceim. Lehetnek ott modik egyáltalán, hogy soha nem veszik le ezeket? A szlogenjük sem rossz, hogy "vásároljon könnyen, biztonságosan"
Egyik ismerősöm írt nekik, miután átb*szták ott és visszaírták neki, hogy így járt, nem tudnak tenni semmit... 
(#39065) Dany007:
Én a megjelenéskor 70-ér vettem 7850-et, 5-6 hónap múlva 45-ér tudtam eladni...
A 7870 is 100k felett volt megjelenéskor. 105k volt a legolcsóbb asszem. Na, az nagyon túl volt árazva. -
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Na ja...Meg az is kínos, hogy hányan bedőlnek
Múltkor egy Q6600-at árult valaki asszem 60k-ér és a Windows élményindexxel reklámozta, hogy mekkora teljesítménye van, meg hogy ennél nincs jobb
Sok madár persze rá is harapott.
Még az apró talán a legnormálisabb. A jófogás, meg a többi társa is egy kalap hulladék. -
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
A vaterán az is szerepet játszik, hogy ott fizetni kell. Ha valahol tényleg nevetséges árak vannak, az a vatera.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Asus Vivobook X411UA - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az még a Sapphire-nál is bazáribb anyagokból gyárt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)