Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Aktív témák
-
erdoke
titán
Hát, nekem P4 van, és csak az öcsém 2100+-ával tudom összevetni, amit az alaplapja 13 helyett 13,5-ös szorzóval ismer fel 2200+-ként, 1800 MHz-en. Ez biztosan nem hozza az én 2,4B-s procim alapon járatott teljesítményét.
A nagy kérdés az, hogy kinek van komoly tapasztalata hasonló számozású Athlon-P4 párossal, pl. az én esetemben egy 2400+ procival is, ami ugye 2000 MHz-en zakatol, és állítőlag egész jó vétel.
Talán a tesztek és tesztelők véleménye itt különösen hasznos, csak alaposabban utána kellene olvasnunk. -
bdav
őstag
Nah 1részt. Mivel ugye te is írtad hogy az Athlon XP-k számozása az adott órajelen futó thunderbird teljesítményére utal, ezért nem érzem problémásnak azt hogy egy AMD proci esetleg alulmarad egy a pr számával megegyező órajelű p4-el szemben. Az alacsonyabb órajelű prociknál ugye nincs gond, ott az Athlonok fölénye egyértelmű(bb), azonos pr szám - megahertz esetén. A magasabb órajeleken (kb. 2200-2400+) nem egyértelmű a kép, itt az AMD procikat ugye megemelt FSB-vel illetve duplázott L2 cache-val adják, cserébe az órajelük alig emelkedett (vagy éppen csökkent) az egyre nagyobb pr számozás esetén. Ezeknél a prociknál enyhe Intel előny van, de nem minden területen. A processzorok abszolút számolási teljesítménye a p4-ek nek nagyobb, de a valós alkalmazások közt vegyes a kép, amelyik progi tud profitálni az Athlonokon elkövetett fejlesztésekből (Barton pl.), az többnyire gyorsabb az AMD processzorain. Kontra: valós környezetben az intel procik valóban profitálnak a HT-ből. Na de visszatérve a számozásra: szerintem a felsőbb pozíciókon sincs nagyon nagy gáz vele, de kétségtelenül nagyon nyögvenyelős a dolog (extrém esetekben az alacsonyabb pr számozású AMD veri a magasabbat, mert nagyobb órajelen jár). Nem feltétlenül jó hogyha kiadnak egy procit, és felülszámozzák (ha nem is nagyon, de főleg a barton magos cuccokból vissza lehetne venni egy kicsit). Kontra: az Intel celeronok. Na az szerintem nagyobb átverés mint a 3000+-os barton (sokkal). Inkább az intelnek is be kéne vezetni egy pr számozást, pl. a 2gigás celeron lenne a 1700- pr jelzésű :)
Na kb. ennyi :) (ja asszem volt már ilyen topic)
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ubuntu Linux
- iPhone topik
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100f
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- 27% - ASUS ROG Strix G16 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Dell OptiPlex GX520 SFF,Pentium D 820,512 MB DDR2 félkonfig
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest