Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Lehet beesik számomra egy ROG 5700xt ,de scak ha megfelel az elvárásomnak.
Érdekelne ,hogy a gta 5 1080p n kitolva csutkára minden ,meg van legalább a 60fps stabilan?
Halottam anno driver gondokról ,mostanság ez már javult az új illesztőprogramokkal?Köszöntem előre is ,
-
TechN7ne
nagyúr
Látom bios cserék is ajánlottak ,ROG esetében mi a helyzet ,ott is van gond vagy az tökéletes?
-
TechN7ne
nagyúr
Legujabb driver mehet fel nyugodtan?
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Automata alulfeszelés hogyan zajlik ,soha nem csináltam még ilyet?
Kezem ügyébe került egy 2 év garanciális 5700xt nitro és nagyon meggyőző számomra a teljesítménye ,hangja.
Hőmérséklet/fogyasztáson kéne egy kicsit csikarni.Tiszteletem ,
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Lendova #15327 üzenetére
Érdekes az a széria ,6. napja nyúzom ,elég foglalkozós de nekem ez nem jelent gondot (nem mind1 melyik driver-t használja az ember ,stb.)
Teljesítménye konkrétan az arcom leszakítja egy 3060 ti után is ultrawide 2560x1080 60/75Hz monitoron.Ufós boltból hoztam és van rá egy csomó garancia + 60 napos elállás ,gondoltam visszaviszem a magas vrm/memória/hotspot miatt de így lassan egy héttel rájöttem ,hogy ezek a kártyák egyszerűen ilyenek.
Hiába az átlagnál magasabb hőfokok ,a kártya teljesítményét nem befolyásolja ,meg sem rezzen olyan magas grafikai beállítások mellett amitől az állam leesik. Direkt keresek hibás 5700xt-t de nem nagyon találni ,pedig nagyon sok kezeletlen bányába évekig 100%-on hajtott példány van az aprón de semmi bajuk!Érdekes ez a Navi és örülök ,hogy kipróbálhattam ,valószínűleg meg is tartom.
Viselkedéséből adódóan olyan működése van ,mintha a hőből nyerné az energiát és nem gond ha melegszik.
Egyértelműen egy csúcs kártya ami 2023-ban olyat rak az ember elé ,hogy hihetetlen.
Bios t silent mode-ban használom ,így max. 195w fogyasztás van 230w helyett ami haladás ,teljesítmény csökkenést ebben a helyzetben sem nagyon érzékelek.
Valószínűleg hagyom silent mode ban és manualisan megemelem majd a ventilátor fordulatot mert gyári beállítások mellett kimondottan halk. -
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #15328 üzenetére
Próbáltam alulfeszelni ,ventivezérlést állítani stb. ,de minden esetben hiba történt (játék akadások ,játék kidobások ,fagyások).
Gyári beállítás mellett viszont semmi gond nincs a kártyával ,hiába a 100 fokos hospot meg 80+fok ram,vrm meg sem rezzen.Arra a következtetésre jutottam ,hogy nem szabad ezzel a kártyával többet foglalkozni.
Egy bevált driver telepítése és kész ,használni kell.
Magas fogyasztás ,néha magas memória órajel ,magas hőfokok - nem lényeges.
Ezt a kártyát így gyártották és adják rájuk a garanciát ,kár az apróságokon idegeskedni ,nem kell figyelni semmi szenzort csak használni kell amire készült.
Annyi előnye azért van ,hogy sokkal szebb képe van és volt is mindig a Radeon-nak mint bármelyik nvidia kártyának ,és a hardveres gyorsítás is sokkal stabilabb böngészés közben ,sokkal gördülékenyebb az egész rendszer mint a zöld kártyákkal. -
TechN7ne
nagyúr
válasz FoLey-v #15331 üzenetére
Jelenleg 22.5.1-et kibontottam és az eszközkezelőből tisztán csak a hardvert telepítettem.
Nincs semmi Adrenalin/Pro edition/anomália ha esetleg jön egy Windows frissítés vagy bármi ami bekavarhat.
Érzékeny cucc és tudatosan kell használni ,egy átlag user t hazavágna valószínűleg.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Tettem egy kitérőt de visszatértem ,imádom ezt a nitro t.
Volt már nálam egy pár 3060ti de egyszerűen nem tudott megfogni ,pedig nem annyira “foglalkozos” mint egy navi kártya.
Fel raktam apróra azonnal elvitték ,nálam meg marad a szörnyeteg.
Nvida sem szent ,240w-ot bekajált 90 fokos hotspot-al (mert csak ennyi érzékelő van rajta ,többit hőmérsékletet nem tudjukMás kaliber na ,5700xt egy csúcs kártya volt míg a 3060ti közép ,méretben és felszereltségben is vannak pofonok.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Nyilván az én döntésem mellett az is áll ,hogy nem érdekel a fogyasztás ,szeretem a nagy kártyákat és van rá sok garancia.
Garancia nélkül a hatalmas bányászat után csak óvatosan ezekkel a kártyákkal.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterDeeJay #15336 üzenetére
Nem volt sem 5800 sem 5800xt ,szóval az AMD 5xxx szériának a 5700xt a csúcs kártyája.
Ami nálad van az nem szokványos kártya két gpu-al ,
Azért nem lett folytatva ,mert belerakott az amd minden tudományt ebbe a kártyába ,amit csak 2019-ben tudott.
Akkor náluk ez volt a plafon és most is érződik 2023-ban ,hogy nem piskóta cucc.
6700xt már herélve van vlmilyen szinten mert ott vannak a nagyobbak (6800/6900/stb) ,és sok esetben pl. bányászat oldalon nem is hoz annyit mint egy 5700xt.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterDeeJay #15338 üzenetére
Ha az aktuális 2019 es csúcs Nvidia kártyákat nézzük (2080s/2080ti) akkor persze ,hogy az 5700xt felsőközép ,de ha csak az akkori AMD kártyákat nézzük akkor csúcs.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Istvan2020 #15344 üzenetére
Nagyon alacsony venti profilt használ a nitro minden bios változatán.
Am nekem is MSI Gaming a kedvencek között van ,legjobb kártyákat és alaplapot szerény véleményem szerint ők gyártják.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Istvan2020 #15380 üzenetére
Ahha ,akkor majd legózd ki milyen thermal pad-ot és hova raksz pontosan arra a két ventis Gaming. -re míg le nem rohad [link]
Tapsikálj csak nyugodtan a bányász kártyákkal.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FoLey-v #15387 üzenetére
Nálam gyári minden és nem nyúlhatok hozzá mert sok garis.
[link]98 fok hotspot nem érdekel a garancia miatt sem ,meg ezeknél általános ha belegondolunk egy gamer laptop vagy egy konzol hány fokos lehet….
Ha nem lenne rajta gari akkor én is felújítanám.
Teljesítmény csökkenés sincs ,hasit mint az állat és magas rpm mellett is kimondottan halk ez a kártya.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Speedy007 #15409 üzenetére
Pontosan ,mai napig jó kártyák még mindig az RX470/480/570/580.
5700xt a következő csak sajnos a bányász szezon leterhelte őket és kevesebb lehetőség van hibátlan darabokra ,meg azért ekkora fogyasztás mellett egy ilyen szezon után nehezen vállalják be a használt piacot őket.
Ezért ritkább az 5700xt vásárlás az aprón ,és ezért sem pörög annyira ez a topik sem mert nincs akkora tábora a félelemtől. -
TechN7ne
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Steve_Brown #15462 üzenetére
Bányászkártyák királya és sokat voltak használva 0/24.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Steve_Brown #15464 üzenetére
Van benne bőségesen erő és ezt még pont ki tudták használni a bányászok ,ezután jöttek az lhr es vga-k a látszat kedvéért (itt is megtalálták a kis kaput) ,de igazság szerint a gyártóknak is hatalmas hasznuk volt belőle.
Reméljük nem jön vissza ez a "rossz korszak" ,legalábbis aki nem ebből élt és csak játékra használta a videokártyákat nekik az volt.5700xt 2019/2020 Radeon csúcs kártyája ,volt még ennél nagyobb szörnyeteg navi12 2db gpu szerepelt benne.
MasterDeeJay fórumtársnál akadt egy ilyen ,Mostanra sajnos butítják kényszeresen ezeket a kártyákat ,és már hiába van egy jó és régi bevált driver ,Windows frissítések akkor is keresztbe raknak.
Foglalkozos széria volt eddig és mostanra még jobban az lett ,[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz mefistofeles #15484 üzenetére
Manuálisan ajánlott telepíteni a driver t előre letöltött eszközről internet nélkül.
Winfosra max. lan driver t hagyom meg az alaplapi hangkártyát. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #15537 üzenetére
Két ventisben egyedül a MSI gaming X a tűrhető a nagyobb lapátok miatt ,am minden más 2 ventis kazán és sok három ventis is az (Sapphire Nitro ,PC Devil a legjobb és a fent említett MSI).
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
EZ azért nem semmi…
-
TechN7ne
nagyúr
Most kipróbáltam az új driver t is 5700xt-n ,finoman fogalmazva is szörnyű.
Egyik driver sincs olyan stabil játékok alatt mint a 2022 11. havi Pro Edition 22.Q4.
Ha vlki normális driver t keres ezekhez a kártyákhoz csak a 2022 év végi marad. -
TechN7ne
nagyúr
Vannak néha akadások ,mondjuk ez egyéni függő ki mennyire érzékeny rá.
A fent említett driver el meg sem rezzen semmi és idővel sem dob semmi driver hiányt.Imádom ezt a kártyát és szép is ,de sajnos kezd eljárni az idő felette ,lassan sajnos le fogom cserélni viszont maradni marad ,elrakom egy díszes torrentes gépbe.
Ritkán csinálnak ilyen mutatós kártyát mint a Nitro 5700xt volt ,és nekem még van rá 1 év alza garancia is.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz ricshard444 #15566 üzenetére
Nagyon régóta Radeon kártyákat használok (néha egy-két zöld felbukkant kis időre).
Annyit szeretek az AMD grafikus megjelenítésben ,hogy szemmel láthatóan általában szebb a képe a monitornak mind nvidia mellett ,Én egy szép fehér három ventis 4070-el szemezek ,hogy az lesz az utód.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz ricshard444 #15568 üzenetére
Persze ,nvidia kártyán be kell kapcsolni a Full RGB-t a vezérlőpultban és ugyanaz lesz ,ez a válasz sok felhasználónál ,közben meg sajnos úgy sem pont olyan...
Tudom ,ez itt eléggé tabu téma az egész oldalon ,felhozni sem nagyon lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Proxmox VE
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest