- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pkc83
őstag
válasz
SECTORnooB #10079 üzenetére
Az Asus Dual a leghitványabb hütésü vga.
Nekem 580-am van Dualból és alulfeszelve is simán 80 fokos
játék alatt úgy , hogy 84%-on mennek a ventik. -
arnoldito
senior tag
Na mi lett Chaser kollégával? Már hiányoltam, mert ő volt a nagy Alza és Sapphire Pulse 5600XT tudós...
-
válasz
SECTORnooB #10088 üzenetére
A mechtől biztosan jobb. Ennyit találtam róla [link]
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
5700XT -ből Sapphire Pulse lenne 398€-ért. ( 40-60-al kevesebb mint a 3 nagyon ajánlott modell)
A plusz 40-60 €-t megéri a # Red Devil # Gaming X # NItro?
Amazonon 448€-ért akciós a RED DEVIL éppen.
A hang fontos szempont nálam.Sajnos a Gaming X 5700 instabil nálam ( semmi OC , alapon minden ) így megy vissza.
-
válasz
SECTORnooB #10081 üzenetére
A pulse tud félpasszívat is a mech nem.
-
forguet
senior tag
Sziasztok. Pulse 5600 xt-t keszulok venni.
Meg letezik az a 'lotto' h 5700xt hutovel is kaphatja az ember?
Illetve latom h a Kazyn most uaz az ar mint az Alzan, raadasul 14gbps memoriaval van...ez szamit v tok mindegy mert a bios frissitessel ugyis mindegyik pulse peldany 14gbps-t tud?
Koszi -
RECSKA
veterán
válasz
SECTORnooB #10081 üzenetére
az lenne a nonpluszultra, de annyit nem er szerintem.
Most neztem, mech 1x8pin... Az nem kecsegtet tul jo tuninglehetosegekkel...
Valamint az asus mar a vastag huto van, 2.7".Igy lehet megiscsak inkabb asus
( de nehez volt ezt leirni, szinte fizikai fajdalmat okozott)
-
RECSKA
veterán
válasz
SECTORnooB #10079 üzenetére
Ezek az 5700ason levo hutok mar lehet nem annyira rosszak, mint a regi dualok... Itt ugye mar Evo igazabol a nevuk. Ha neked tetszik, vedd, ha uj, ugyis visszakuldheted, ha nem tetszik.
En inkabb vennek msi mech-et...
-
RECSKA
veterán
válasz
SECTORnooB #10077 üzenetére
Sima 5700bol mehet a ref is...
Mennyiert kapnad?
-
válasz
SECTORnooB #10073 üzenetére
Inkább egy ref
-
RECSKA
veterán
válasz
SECTORnooB #10073 üzenetére
Hi! szerintem semennyire... En legalabbis asust se ajanlanek, dualt meg aztan vegkepp nem...
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Asus Dual 5700-as mennyire ajánlott?
-
Vitee
aktív tag
válasz
Tomko78 #10066 üzenetére
Az RTSS nálad szereti a Cod-ot? Nekem meghal tőle a játék, olyan iszonyat akadások és szaggatások vannak, hogy hajjaj. Ha kikapcsolom akkor oké. Mondjuk régebben próbáltam, korábban jó volt, utána rossz egy jó darabig, minden baja volt a játéknak tőle, azóta lehet javítottak rajta valamit, nem mertem próbálkozni vele
Ezzel limitáltam az fps-t, erre kellett. -
beef
őstag
Az én ref XT-mnél is úgy működik, hogy nagyon szereti a magas feszt. Az auto UV alá menni lehet vele, csak nem érdemes.
1164mV az auto érték. Ezen stabil. Ha pl. 1120, 1140 próbálkozás van, akkor a Superposition hibátlanul lefut akárhányszor (a max órajel jobban is boostol és kevésbé melegszik a kártya).
Viszont pl. RDR2 5-10 percenként, Division2 30-50 percenkét fagy tőle. -
vg
addikt
Ezt nem tudtam, érdekes dolog. Én soha nem teszem fel a radeon állítgató programját, csak a drivert-t, azt is manuálisan. Az afterburner van csak fent, néha ránézek. Eddig 1szer se fagyott ki semmi(nekem egy msi 5700xt ref kártyám van). Azt még hozzá teszem, hogy 60 fps felé nem megyek, mert a tv-m nem is bírná, szóval inkább nem babrálok feszültségeket.
-
Atom_Anti
senior tag
Hello játékosok!
Lecseréltem Geforce 1660ti met, egy Shappire pulse RX5600Xt -re a freesync miatt, mert Gsync nem ment Win 7 alatt. Erősebb az új kártya, de egy kicsit coal whiningol, illetve a Red Dead Redemption 2 kifagy 5-10 perc játék után. Nem lehet semmit csinálni vele, ugye? Legfrisebb driver fönn, szépen is fut a játék, de egyszer hirtelen minden ok nélkül megáll. -
Pepe78
őstag
válasz
bobalazs #10053 üzenetére
Éppen most fejeztem be a játékot.
Pont írni akartam amikor Dr. Black Screen lekapcsolta a monitort.1080P - 144hz ,omitort vettem, hogy jobban menjenek a játékok.
A GTX1070-et az 5700 váltotta.Természetesen az elejétől tervben volt az XT Bios.
Lehet , hogy csak nincs szerencsém.Szerintem megy vissza és veszek egy 5700XT-t. Ott csak a feszültséget kellene csökkenteni és bőven elég lenne.
Itt 440-450€ mindhárom számomra normális 5700XT modell-Nitro
-Red Devil
-Gaming XA 2070 Super 550€ környéke amit megvennék.
Ma még utóljára agyalok rajta. De ugye játszani kéne és nem agyalni...
-
Pepe78
őstag
Aktuális helyzet RX 5700:
-folyamatos Blak Screen ( 3x 5x egy este)
-mindegy , hogy 5700 vagy 5700xt bios, OC vagy sem - > sima gyári értékeken is BS-t produkált Warzone ban..
-5700xt bios-al , amivel napokig hasított van , hogy 1-2 percen belül vagy a Warzone menüjében BS...
-most a tavaly decemberi driver van telepítve , tisztán ->> most megy az XT BIOS-al is
Játékban is."Normális" ez az instabilitás? Küldjem vissza a VGA-t? AMD-nél ez ilyen problémás marad?
-
bobalazs
nagyúr
5700 XT anniversary gold edition [link] mennyire ajánlott kártya? Haverom akar egyet venni.
Kell alulfeszelni vagy bármit módosítani. Mennyire fog throttlingolni. 1080P 144 hz-hez lesz. -
Vitee
aktív tag
Nem tudom mi van most a kártyám ventijével, de felraktam a Plague Tale játékot tegnap, és a kártya veszett mód elkezdett melegedni.
Felment már 76 fokra is, a venti pedig már 2k felett pörgött. Msi-vel állítottam egy görbét és 1500fordulat mellett volt 67fok-os játék alatt.
Ez most mi az isten? Wattmanban azonos hőfokhoz 200-al több rpm-el forog a kártya. Az MSI pedig villogtatja a képernyőt folyamatosan.
A másik, hogy ha wattmannal állítom a venti görbét akkor a fenti játék alatt a fordulat szó szerint elkezd folyamatosan szépen lassan csökkenni a hőmérséklet pedig fel.
Mi mehetett itt el szerintetek? -
arnoldito
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #10033 üzenetére
Nem, nekem a driver alapból 2100@1170mV rakja a kártyát. Aztán ezt le uv-va 1127mV rakja.
atee: hűtésre és egyéb értékekre értettem, hogy nincsenek nagy difik...
Tiéd Nitro+, Giorgione76 kolléga Giga Aorus, nekem meg MSI Gaming X...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
arnoldito #10009 üzenetére
igen, a tiéd ezzel a beállítással hatékonyabb volt, magasabbra is boostolt, nekem ehhez az eredményhez nem lehetett annyira visszavenni a powert, de lehet még különbség hogy a beállított boostból hogy vesz vissza, nekem ~100Mhz-t is,
a driver alapból neked is 2084-re teszi? -
Vitee
aktív tag
Van valakinek olyan problémája, hogy ha MSI afterburnert használ fancurve állításra, akkor villog a képernyő? Folyamatosan villog az egész, játék közben és asztalon is. Ez mitől lehet?
Van még valami más amivel tudom a ventit szabályozni a gyárin kívül?
A wattman valahogy nem az igazi. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #10022 üzenetére
Elvileg rajta van a friss biosz, úgy vettem (bár ezt speciel nem csekkoltam le). Valszeg Windows alatt többet hozna, kicsit régi már a Superposition teszt, nem ismeri a Vulkan-t, az OpenGL meg olyan amilyen.
Úgy amúgy a Tomb Raider eredménye kicsit felette vannak a 2K teszteknek amiket így gyorsan kidobott a google, szóval nem aggódok.
Chaser: ahha, 2-2 hőcső van benne. Akkor ezt lehet elnéztem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Belépek a klubba egy hőcsöves Sapphire 5600XT Pulse-al.
Csináltam gyorsan néhány mérést, referenciának az előd RX570 eredményeit is betettem.
W10 World War Z - 2K, Vulkan:
5600XT*szerintem 60FPS-en limitál a játék, pedig a játékban és a driverben se volt engedélyezve fps limit, direkt kinyomtam mindkettőt. Mondjuk ettől még szépen látszik a különbség
Manjaro Linux - Superposition (OpenGL, 1080P Extreme):
5600XTManjaro Linux - Shadow of the Tomb Raider (2K)
5600XTAz előrelépés nem kicsit masszív! A későbbiekben az alaplapom majd cserélve lesz B550-es lapra a PCIe4.0 miatt, aztán az év végére meg a proci is 4000-es Ryzenre és akkor egy ideig biztosan nem lesz problémám 2K-ban a játékokkal.
-
Chaser
legenda
válasz
bobalazs #10007 üzenetére
háezduva', én csak többi tag értékével vetettem össze a cb pöttyöket, hát nem bánom hogy lecseréltem az 1600af-et gyorsan, ezért ilyen zúzós ez a kicsi ( :
NyalokAA
ha parancssorból csinálod akkor rendszergazdiként kell futtatni
winesnél talán mindegy, én win flash-sel csináltam végül, amikor kiírja hogy végzett és siker, akkor kér egy restartot
a cmd-s lefutott mintha minden oké lenne, de nem történt semmi - valszeg' nem rendszergazdiként futtattam -
jah, nekem a win flash mindkét állásra feltolta ugyanazt a bios-t, ha jól rémlik 1db 1mb-os fájl, a külön kapcsolósnál mindkettőhöz 512kb-os fájl volt -
arnoldito
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #9959 üzenetére
-
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok!
Sapphire 5600xt bios frissítés után is az alap órajeleken fut mind1 melyik oldalra állítom a bios switchet
a frissítést ez alapján csináltam
https://www.youtube.com/watch?v=yeRvKjqwfIMmint ronthattam el ? még mindig a bal oldali adatokat adja nekem mikor a jobb oldalit kéne
-
-
Chaser
legenda
válasz
bobalazs #10003 üzenetére
teljes gép fogyasztása konnektorból cb20 alatt és a cb20 pöttyök, fentebbi példával csak 6 magos eredmény, 2456 pötty, többinél 1 magos/6magos/12 szálas
itt a konnektoros eredményből ítélve, egészen biztosan belefér 65w-ba a cpu ( :
úgy látom a 8500-öd all core 3,9-re boostol, 1 magon 4,1-re, kíváncsiságból, mennyi cb20 pötty van all core? és mennyi single?
első blikkre a 4g-s eredményem körülire tippelek - persze smt nélkül - -
Chaser
legenda
válasz
bobalazs #10000 üzenetére
teljes gép nálam cb20 alatt, 450w gold táppal konnektorból - nem mindenhol van fogy. érték -, gb s2h/ b450m gaming lappal, egy db nvme ssd-vel, 5600 xt-vel, idle induló érték 55w 4g-n, többi passz
3600@1030mv_SMT OFF
2334_70-75w 6c3750@1,1v SMT OFF
2456_75-85w 6csingle/6core/12t
4000@1,22v
463
2584_80-90w
3594_100_110w4200mhz - ez kb 1,3-on megy -
487
2764
37334300@1,35v
497_65-70w
2703_100-110w
3844_120-130wsmall fft vagy avx ezekre az értékekre dob még 10-20w-ot
-
Chaser
legenda
bobalazs
b450m s2h? nekem az volt, nagyon nem ennyiket mértem all core oc-val sem, cnq-val meg végképp
most is az van csak piros-feketében ( :
szóval nem tudom mi volt nálad
uv persze hogy sokat számít, azért gyári hűtővel néha passzívan 3600 kissé csökkentett órajelen játék alatt az erős, defaulton adna -1-2 magnak 1,4-1,45v-ot is pironkodás nélkül, all core 1,35 környéke rémlik, ott ad 4ghz-et, manual oc-val ennyin 1,35-öt megy, 4g-hez kicsivel több mint 1,2v elég -
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% számlával! GIGABYTE RTX 4090 Aorus Xtreme WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE RX 5600XT 6GB GDDR6
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Triple Fan OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!