Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz KROK640 #99601 üzenetére

Ehhez képest az utóbbi kb 1,5-2 évben 7 darab 500-asom lett 4. gen. brand gépekből. :D

A naptárazás ebben az esetben inkább csak felső határt szab, alsót nem. Napi használósban (korszerű, kvázi korszerű és félretró) nálam jelenleg csak 1 darab 1 terás ssd van (nagy gépben játékoknak), a többi ssd 64, 120/128 és 240 gigás, a hdd van 2 darab 2,5-es 250-es, 1 db 160-as és 1 db 500-as 3,5-es. Vannak 1, 2 és 4 terás 3,5-eseim (meg az apró, 500-asok, 250-esek, stb), 2 db 4-es NAS-ban, a többi offline, dokkolóban használok 2 db 4-est meg 1 db 2-est, a többin különböző mentések vannak, vagy üresek.

#99607 Pikari: Azért ez félelmetes. Oprendszernek mit kapnak? Egyáltalán mire használják, hogy egyáltalán 15-20e-t megér nekik a fejlesztés? Főleg úgy, hogy 15e körül van 4 giga rammal 4. gen brand gép i5-tel, 20-ért már benne a 8 giga ram...

• Pikari

veterán

A vidéki átlagbéla régi gépet, amit fel kell újítani gyorsan, úgy képzeld el, hogy:

-Van rá max 15-20k keret. Ez soknak tűnik, de nem az. Leírom, hogy miért:

-Egyrészt kapnak egy új procit, esetleg lapot+procit+hűtést. Proci esetén pasztát is adni kell, mert eleve proci 30-40% overclock.

-Van benne egy olyan táp, amin van max 4 db molex, és legjobb esetben 1, legroszabb esetben 0 db sata power connector. Ezt érdemes nem kicserélni, mert alapból elvinné a büdzsé majdnem harmadát.

-Így aztán csak pci-e power connector nélküli videókártyát használhatsz. Ami azért jó, mert ezek nem tűnnek ránézésre gamer kártyáknak, ezért olcsóbban hozzá lehet jutni.

-Csak VGA csatlakozó - ami miatt a legújabb tech eleve kizárva. De mindenképp újítani kell a kártyákon, mert ilyen radeon x1300 szintű kacat szokott bennük leni, tehát ez tovább erodálja a büdzsét.

-Marad a PS2 billentyűzet, a monitor, optikai meghajtó, ház, esetleg a ventillátor kap némi olajozást.

-A ramot mindenképp cserélni kell, legalább 4 gb-re fel kell updatelni, hogy használható maradjon a gép, ez elviszi kb a maradék büdzsét.

Raknék bele nekik 100gb fölötti vinyót, de azok általában már sata... Amihez kell kábelt adni, esetleg molex to sata adaptert (azt nekem is meg kell venni), vagy új tápot (fent leírtam, hogy miért nem), ezért a sata már sokszor túl drága az ilyenbe... A 100 gb alatti ide vinyókat meg nyugodt szívvel kiadom a kezeim közül, mert azokért nem kell nekem se mátyás királyokat szurkolni.

Ha eleve satás a gép, akkor az más kérdés, ott egy 20assal a zsebedben már jobb upgrade pathet lehet kigazdálkodni.

• jokeph

nagyúr

2000-ben a PII-es gép 10 GB-os Seagate HDD-vel startolt (15 GB-os volt a terv, de végül nem volt készleten a boltban ahol az egész lett összeállítva).
    2002 vége/2003 eleje valamelyik, kapott egy Samsung 80 GB-osat (ehhez el kellett követnem életem első BIOS frissítését) :D
    2003 végén ment az új P4-be a 80 GB-os, majd 2004-ben jött a P4-be életem első SATA-s HD_je, egy 120 GB-os Seagate Barracuda.
    2008-ben majd 2009-ben pedig az első 1 TB-os HDD-im vettem (piszok jó áron voltak, 18e és 15e ft körül), WD Green 5400 RPM.
    A 10 GB-os és a 80GB-os IDE HDD sorsára már nem emlékszem, az összes többi megvan és mind működik még.

P4 csendélet, Abit IS7 + Asus A7000 Radeon, "egymáshoz öltözve". :)

Új hozzászólás Aktív témák