- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #93301 üzenetére
Ez egyébként CPU függő is, de architechtúrális határnak is lehet hozzá köze, mert a 3000-esnek 533-as FSBvel, már közel 4GHZ lenne az órajele, ami eléggé messze áll a 3000-től, vagy a 3300-tól, ami még teljesen hihető egy 400-as FSB-s NW-tól. A 4GHZ is elérhető, nem kizárt, de az már igen-igen ritka.
(Általában véve az NW-ok, alapórajeltől és szorzótól (is) függően tudtak 2400-3500MHZ-et. Azért a 4GHZ már ennek már bőven felette van, még akkor is, ha késői példány) -
Czo
addikt
válasz
czundermák #93301 üzenetére
Nem a CPU FSB all meg 112-nel, hanem a RAMBUS clockgen adja fel! Azt tudtam anno is, hogy 400-rol, ha visszaveszem 300-ra a RAMBUS orajelet, akkor 533-as FSB CPU eseten lesz 400MHz-n a RAM (ezt irja is a manual, ezert van 133MHz FSB DIP kapcsolo is a lapon). Ezt anno probaltuk. Amit azota neztem, hogy hogyan van bekotve a clockgen a lapon es azt lattam, hogy ugy, hogy "jo legyen". Tehat ha 112MHz fole menne a RAMBUS clock, akkor ha megnezem a clockgen vezerlojeleit, akkor olyan allapotban van a vezerlojele, ami "undefined" az alaplap gyari clockgenjenek manualjaban. Majd megneztem az 533-MHz-s clockgent, es ott specifikacionak megfelelo. Tehat, jott az otlet, hogy szerezni kene 533-as ramot es ki kell cserelni a clockgent. Majd, miutan talaltam megfelelo speckoju clockgent, igy ragugliztam, es akkor jott szembe ez. Ez egy 20 eves cikk, ahol kerek perec le is irjak ezt.
Az en TH7-II-RAID alaplapomon ez az ICS-9212-03-as clockgen van, a Ti 533MHz-s clockgenjenek a tipusa CFCFR83, az idealis upgrade clockgen pedig az ICS-9212-13 tipusu IC. Ezzel lehetne akar 600MHz-s RAMBUS clockot adni, ami mivel minden modul dual channeles, 1200 MHz orajelet ad (a 800-as RAM is dual channel 400, a 600-as pedig dual channel 300). Ebbol az ICS-9212-13-bol pedig, van eBayen bagoert, persze, csak akkor, ha ez igazi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest