Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz KROK640 #68170 üzenetére

Bootolhato WinXP iso-t ki lehet írni pendrive-ra
    - Rufussal (v1.3.4 van nekem lementve a gépemen azzal anno biztosan sikerült, de amikor telepítesz csak az a lemezegység legyen benne amire telepítesz + a pen amiről telepítesz.)
    - Yumi-val (v0.1.1.0. val nekem működött, ez elmléletileg különféle Linux disztró telepítőkészletek pendrive-ra írására van, de ha WinXP-t is sikerült vele pendrive-ra írni, sőt arra is képes, hogy több iso-t is kiírj ugyanarra a pen-re, és a pen-ről való boot során egy menüből tudod kiválasztani, hogy melyiket kezdje el telepíteni.)
    - Win32Diskimager-el is lehet elméletileg, de ezt a gyakorlatban nem próbáltam még.

Fontos, hogyha sata porton lévő HDD/SSD-re telepítenél XP-t akkor előtte a telepítő iso-ba bele kell integrálni az alaplapi sata vezérlő ahci driverét. Ezt lehet pl nLite-al

+ Ha SSD-re telepítesz akkor az SSD-t elő kell készíteni előbb külön gépen úgy, hogy partíció eltolás 1024 vagy 2048 byte legyen, létrehozni a telepítendő partíciót és megformázni ntfs-re.
    Legegyszerűbb ha beteszed az SSD-t egy Win7-nél újabb OS-ű gépbe -> Vezérlőpult->Felügyeleti Eszközök->Számítógép kezelés->Tárolás->Lemezkezelés. Itt kiválasztod az előkészítendő lemezt (figyelj nehogy a saját adat/rendszervinyódat válaszd!) és értelemszeűen létrehozod az a partícióstruktúrát amit WinXP-és gépben szeretnél majd látni. XP-nek én mindenképp ntfs fájlrendszert javaslok.

Aztán ha kész, SSD mehet át a másik gépbe, penről indítod a WinXP telepítőt, és a megfelelő képernyőn kiválasztod melyik partícióra telepítse az XP-t. Újraformázni sem szükséges telepítő által a partíciót mert Win7 alatt már megcsináltad.

• DarthSun

Ármester

válasz KROK640 #68170 üzenetére

Én most vettem vadiúj DVDRW- t tartalékba, már kezd ritkulni, szép lassan megy felfele az ára.

Új hozzászólás Aktív témák